زهرا آقانوری در گفتوگو با خبرنگار ایمنا در خصوص اهمیت تقویت قلب در دوران کرونا، اظهار کرد: راهکارهای رفتاری، روانی و راهحلهای تغذیهای مناسب میتواند در تقویت سلامت قلب در روزهای کرونایی بسیار مؤثر باشد، یعنی برای تقویت سلامت قلب در دوران پاندمی کرونا برخورداری از شرایط روحی و روانی مناسب بسیار مهم است، علاوه بر اینکه نداشتن غم و غصهها باعث تقویت سلامت قلب میشود باید افراد به نکات تغذیهای مناسب نیز توجه کافی داشته باشند.
لزوم مصرف میوه و سبزی در برنامه غذایی
وی اضافه کرد: مصرف میوهها و سبزیجات معطر از جمله خوراکیهای مناسب و بیخطر است که برای قوی کردن قلب و افزایش شادی در بین افراد تجویز میشود و افراد میتوانند برای تقویت سلامت قلب و کاهش استرسها بیشتر از میوههای «سیب» و «به» استفاده کنند. علاوه بر مصرف میوهها و سبزیجات معطر استفاده از نوشیدنیهای طبیعی مفید، خوردن ادویهها و خوراکیهای با منبع حیوانی مانند گوشت و زرده تخم مرغ نیز توصیه میشود.
این متخصص طب ایرانی تاکید کرد: خانوادهها میتوانند میوههایی مانند «سیب» و «به» را به شکلهای مختلف شربت یا کمپوت و یا در غذاها به جای سیبزمینی استفاده کنند، همچنین میوه «انار» و میوههای دیگر مثل نارنج، خیار و لیمو برای قوی کردن و سلامت قلب بسیار مؤثر است و افراد با توجه به شرایط مزاج گرم و سرد میتوانند از این میوهها استفاده کنند.
وی ادامه داد: سبزیجاتی مانند ریحان، نعنا، بادرنجبویه و گل گاو زبان با ویژگی معطر و خوش بویی باعث تقویت سلامت قلب میشوند و به عنوان تقویت کننده قلب میتوان در برنامه غذایی استفاده کرد، همچنین ادویهجاتی مثل هل، دارچین، میخک و زعفران تقویت کننده قلب است و توصیه میشود به عنوان چاشنی غذا استفاده شود.
تقویت سلامت قلب با ادویههای معطر
آقانوری تصریح کرد: افراد ادویههایی مانند هل و دارچین را به صورت دمنوش و خودسرانه استفاده نکنند، وقتی ادویه چاشنی غذا باشد با مقدار کمتری استفاده میشود و عوارض دارویی مصرف خودسرانه را هم ندارد، اما اگر ادویهها در قالب دمنوش استفاده شود شکل دارویی پیدا میکنند و افراد دچار عوارض این مصرف خودسرانه میشوند.
این متخصص طب ایرانی گفت: عرقیجات مانند گلاب و گل سرخ مفرح و شادیبخش است و باعث تقویت سلامت قلب میشود، افراد میتوانند گل سرخ را بو کرده و یا به صورت دمنوش مصرف کنند و دستورات خاصی را برای مصرف گلاب، زعفران و گل سرخ برای تقویت قلب به افراد مراجعه کننده تجویز میکنیم.
وی افزود: خانوادهها میتوانند به جای استفاده از نوشیدنیهای مضر مانند نوشابهها، چای و کافئین از عرق بیدمشک و عرق بهارنارنج به عنوان نوشیدنی مفید استفاده کنند و سعی کنند دمنوشهای مفرح قلب را برای استفاده جایگزین کنند.
آقانوری تاکید کرد: گیاه آویشن جزو ادویههای معطر بوده و بهتر است خانوادهها آویشن را به صورت چاشنی و نه به صورت چای و دمنوش مصرف کنند، افراد باید تلاش کنند روح و روان خود را در در روزهای شیوع کرونا تقویت کنند و خود را در مواجهه با مسائل ترسآور قرار ندهند و تغذیه مناسب در کنار روان درمانی بسیار مفید است و برای روان درمانی هم میتوانند از مشاوران متخصص این حوزه بهرهمند شوند.
از گفتن مداوم اخبار منفی پرهیز کنیم
این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: همچنین زنان باردار برای کاهش ترس میتوانند از نظر مشاوران با تجربه این حوزه استفاده کنند و از منابع تغذیهای مناسب نیز در برنامه غذایی روزانه استفاده کنند.
وی برای کاهش استرس در روزهای کرونایی به مردم توصیه کرد: برای تقویت قلب، داشتن شرایط روحی و روانی مناسب در دوران پاندمی کرونا بسیار مهم است، بهتر است افراد صحبت با افراد مثبتاندیش، خوش سخن، شاد و مفرح را در اولویت قرار دهند، باید بدانند کمتر گفتن نکات منفی و گفتن خوبیها و اخبار خوب باعث تقویت قلب افراد در روزهای سخت کرونایی میشود.
آقانوری خاطرنشان کرد: در این روزها که استرس ناشی از شیوع بیماری وجود دارد افراد در هم صحبتی با یکدیگر سعی کنند از بر زبان آوردن اخبار منفی، ترسآور و تکرار مداوم نکات منفی که باعث تضعیف قلب میشود پرهیز کنند و بیشتر نکات مثبت بر زبان بیاورند، رایحه درمانی و بوییدن گلهای خوشبو و معطر نیز در قوی کردن و سلامت قلب مؤثر است.
نظر شما