به گزارش خبرگزاری ایمنا، امروز در بسته خبری پنجره امید به سراغ ساخت نخستین مرکز بازیافت هواپیماهای فرسوده کشور میرویم، در ادامه نیز افزایش تحویل گاز به نیروگاهها و کاهش خاموشی مطرح شده است، همچنین دستاوردی نوین در نگهداری بلندمدت ریز جلبک ارزشمند هماتوکوکوس، رشد دو برابری مدیران عامل زن در شرکتهای دانشبنیان و خودکفایی ایران در تولید موتورهای جاروبرقی نیز از جمله موضوعاتی است که در ادامه جزئیات بیشتر آن بیان شده است.
ساخت نخستین مرکز بازیافت هواپیماهای فرسوده کشور
عملیات اجرایی نخستین مرکز بازیافت هواپیماهای فرسوده، با حضور معاون وزیر راه و شهرسازی و رئیس سازمان هواپیمایی کشور در کنار فرودگاه بینالمللی همدان آغاز شد.
این طرح با اعتبار نزدیک به سه هزار میلیارد ریال به منظور توسعه اقتصادی و هواپیمایی در همدان اجرا و با راهاندازی مرکز بازیافت هواپیما، به طور مستقیم برای ۱۰۰ نفر اشتغالزایی میشود.
این طرح ملی شامل آشیانه هواپیما، کارگاه موتور و متعلقات، کارگاه ماشینکاری، سیستم سوخت هواپیما، سامانههای الکترونیکی و سایر بخشهای مرتبط است؛ نخستین هواپیمای فرسوده از ماه آینده در این مرکز بازیافت میشود.
افزایش تحویل گاز به نیروگاهها و کاهش خاموشی؛ اثر ملموس پویش «۲ درجه کاهش دما»
پس از آنکه دمای هوای کشور رو به سردی گذاشت، میزان مصرف گاز در بخش خانگی افزایش پیدا کرد و در نتیجه کمبود سوخت در نیروگاهها خاموشیهایی را رقم زد، رئیس جمهور در پیامی ویدئویی از مردم خواست تا با کاهش ۲ درجهای دمای محیط به صرفهجویی ۵۰ میلیون مترمکعب گاز کمک کنند؛ بسیاری از مردم و مسئولان کشوری با پیوستن به این پویش تلاش کردند با کاهش مصرف شرایط بهتری را رقم بزنند.
مصطفی رجبی مشهدی، مدیرعامل شرکت مدیریت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق ضمن قدردانی از هموطنان برای مشارکت در پویش «۲ درجه کمتر» گفت: همراهی مردم در این پویش موجب شد مصرف گاز در کشور کاهش پیدا کند و گاز بیشتری به نیروگاهها برای تولید برق تحویل شود.
وی با اشاره به تلاشهای همکاران شرکت ملی گاز در خصوص بهبود روند سوخترسانی به نیروگاهها ادامهداد: تحویل گاز بیشتر به نیروگاهها موجب خواهد شد محدودیتهایی که در تأمین برق مشترکان ایجاد شده بود بهتدریج کاهش پیدا کند.
مدیرعامل توانیر به ضرورت همکاری بیشتر همه مشترکان در راستای کاهش مصرف برق و گاز تاکید و از تمام ادارهها، صنایع، بخش تجاری و اصناف و مشترکان خانگی و کشاورزی درخواست کرد با اتخاذ راهکارهای مناسب و مصرف بهینه برق و گاز به استمرار تأمین انرژی پایدار کمک کنند.
دستاوردی نوین در نگهداری بلندمدت ریز جلبک ارزشمند هماتوکوکوس
محققان مرکز ملی ذخایر ژنتیکی و زیستی ایران با استفاده از روشهای نوین، گام بزرگی در نگهداری بلند مدت و پایدار ریزجلبکها برداشتند؛ با این روش امکان حفظ ریز جلبک هماتوکوکوس پلوویالیس با کاربردهای گسترده صنعتی و زیستی فراهم شده است.
محققان بانک میکروارگانیسمهای این مرکز موفق به دستیابی به دانش نوین برای نگهداری بلندمدت به روش لیوفیلیزاسیون ریز جلبک هماتوکوکوس پلوویالیس شدند، این ریز جلبک با کاربردهای گسترده در صنایع دارویی، غذایی، آرایشی، آبزیپروری و خوراک طیور، بهعنوان یکی از منابع زیستی ارزشمند شناخته میشود.
ریز جلبک هماتوکوکوس پلوویالیس با دارا بودن ترکیبات زیستفعال ارزشمندی، نقش کلیدی در صنایع مختلف ایفا میکند و نگهداری بلندمدت این میکروارگانیسم با روشهای پیشرفته، گامی اساسی برای حفظ این منابع زیستی گرانبهاست.
این دستاورد نوین، فرصتی برای گسترش استفاده از ریزجلبکها در صنایع و پژوهشهای مختلف فراهم میکند و اهمیت ویژهای برای توسعه زیستفناوری در کشور دارد.
رشد دو برابری مدیران عامل زن در شرکتهای دانشبنیان
محمدصادق خیاطیان، رئیس صندوق نوآوری و شکوفایی با بیان اینکه آمارها نشان میدهد که تعداد بانوان مدیرعامل و رئیس هیئت مدیره شرکتهای دانشبنیان از ۱۰۹۲ نفر در سال ۱۴۰۰ به ۲۲۵۰ نفر تا پایان ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ رسیده است که رشد دو برابری را نشان میدهد، گفت: حضور پررنگ و اثرگذار بانوان را در عرصههای مختلف اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، سیاسی، اقتصادی و علمی در کشور شاهد هستیم و این موضوع بهویژه در دولت چهاردهم جلوه بیشتری پیدا کرده و از ظرفیت و استعداد بانوان کشور برای توسعه هرچه بیشتر کشور استفاده شده است.
وی تصریح کرد: حضور و نقشآفرینی زنان بهخصوص در حوزه علم و فناوری کشور، بسیار قابل توجه است و ۳۰ درصد اعضای هیئت علمی دانشگاهها بانوان هستند، این حضور و اثرگذاری در حوزه دانشبنیانی نیز مشهود است.
ایران در تولید موتورهای جاروبرقی خودکفا شد
صنعت لوازم خانگی پس از خودروسازی، دومین صنعت بزرگ کشور محسوب میشود، بنابراین رونق صنعت لوازم خانگی علاوه بر فراهم کردن بستر خودکفایی کشور در تولید این محصولات، جنبههای اقتصادی گستردهای چون اشتغالزایی و ارزش افزوده به همراه دارد؛ در همین زمینه یک شرکت دانشبنیان که به صورت تخصصی، جاروبرقی تولید میکند توانسته با حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی، موتورهای جاروبرقی خانگی و صنعتی را طراحی و تولید کند.
صدف صفدرزاده، قائممقام مدیرعامل این مجموعه دانش بنیان میگوید: این شرکت علاوهبر تولید تخصصی جاروبرقی، لوازم صنعتی، موتور جاروبرقی، لوازم یدکی جاروبرقی و لوازم برقی آشپزخانه را نیز تولید و به بازار عرضه میکند و به تازگی با حمایتهای صندوق نوآوری و شکوفایی به توسعه زیرساخت تولید الکتروموتورهای جاروبرقی خانگی و صنعتی پرداخته است.
وی درباره استفاده از ظرفیت نخبگان و فارغالتحصیلان دانشگاهی در این شرکت خاطرنشان کرد: در تولید محصولات خود از بسیاری فارغالتحصیلان و نخبگان دانشگاهی کمک گرفتهایم، این مجموعه دانشبنیان توانسته است بهصورت مستقیم برای ۱۰۰ نفر و غیرمستقیم برای ۸۰ نفر ایجاد اشتغال کند.
نظر شما