به گزارش خبرنگار ایمنا، انجیر میوهای خوشمزه و مغذی است که قرنها در سراسر جهان محبوب بوده است، مطالعات اخیر درباره خواص انجیر خشک و انجیر تازه نشان دادهاند که انجیر در درمان بسیاری از مشکلات پزشکی، از دیابت گرفته تا اگزما، مفید است.
انجیر سرشار از مواد معدنی مغذی شامل آهن، کلسیم و پتاسیم است. میزان فیبر در انجیر از میوهها یا سبزیجات دیگر بیشتر است. انجیر میانوعده سالمی است که سدیم، کلسترول و چربی ندارد.
انجیر، سالمترین میوه دنیا است، مواد مغذی بالایی دارد، خوشمزه است و به زنان باردار توصیه میشود. سه ماهه اول بارداری، مهمترین دوران برای مادر است. در این دوران، تهوع صبحگاهی در بدترین حالت است، خطر خونریزی هنوز بالا است و زن باردار باید مطمئن باشد که تمام مواد مغذی مورد نیاز برای رشد جنین را دریافت میکند.
ارزش غذایی انجیر
انجیرها عطر و طعم خاصی مانند عسل دارند و از نظر مزه و خواص دارویی که ارائه میدهند با سایر میوهها تفاوت دارند. انجیر سرشار از مواد معدنی مانند آهن، کلسیم، پتاسیم، فسفر، منیزیم و مس است. همچنین حاوی ویتامینهای A، D، E، K و B کمپلکس، قندهای طبیعی، فیبرهای محلول، اسیدهای آلی و چربیها هستند.
سایر خواص غذایی انجیر عبارتند از:
۱- از انجیر میتوان در رژیمهای غذایی خاص مثل رژیم کم چربی، کم سدیم، پرفیبر، کاهش وزن، دیابتی و حتی رژیم غذایی مدیترانه ای استفاده کرد.
۲- انجیر سدیم و چربی ندارد و مانند سایر میوهها بدون کلسترول است.
۳- ۴۰ گرم انجیر تازه یا یک چهارم لیوان از خرد شده ی آن، معادل یک واحد میوه است.
۴- ۵ عدد انجیر خشک معادل یک واحد میوه یا ۱۵ گرم کربوهیدرات است که کربوهیدرات آن از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است.
۵- انجیر، فیبر غذایی بالایی دارد و هر واحد آن ۲۰ درصد نیاز روزانه را تأمین میکند که بیش از هر نوع میوه تازه یا خشک است.
۶- انجیر بیش از سایر میوهها املاح دارد. ۴۰ گرم انجیر تازه دارای ۲۴۴ میلی گرم پتاسیم (هفت درصد نیاز روزانه)، ۵۳ میلی گرم کلسیم (شش درصد نیاز روزانه) و ۲/۱ میلی گرم آهن (شش درصد نیاز روزانه) است.
دلایل توصیه مصرف انجیر برای مادران باردار
به هر حال، به دلیل تهوع صبحگاهی پیروی از یک برنامه رژیمی روزانه برای برخی از مادران، کار دشواری است. اگر مصرف کربوهیدرات سخت است، چرا چیزی خوشمزه و تازه مانند انجیر را مصرف نکنند که نه تنها به رفع تهوع صبحگاهی کمک میکند، بلکه تمام مواد مغذی مورد نیاز جنین را نیز تأمین میکند.
خواص انجیر در دوران بارداری و برخی دلایل توصیه آن برای رژیم غذایی عبارتند از:
۱. افزایش دریافت کلسیم
کلسیم برای رشد استخوانها و دندانهای مادر و نوزاد ضروری است. این ماده برای حفظ قدرت استخوانها در دوران بارداری و پس از آن لازم است، بنابراین با دریافت آن، مادر قادر به انجام فعالیتهای روزانه خود خواهد بود.
۲. تأمین مواد معدنی مورد نیاز
مواد معدنی موجود در انجیر، در مقایسه با دیگر میوهها و سبزیجات نسبتاً بالاست. کمبود ویتامین و مواد معدنی میتواند باعث اختلال در رشد نوزاد شود. بدترین مشکل این است که ممکن است کودک با بیماری مادرزادی متولد شود.
۳. آنزیم خاص برای گوارش سالمتر
انجیر، علاوه بر فیبر بالا، دارای آنزیمی به نام پروتئولیتیک نیز هست که میتواند در رفع مشکلات گوارشی به زنان باردار کمک کند.
۴. رژیم غذایی سالم در دوران بارداری
میل شدید به خوردن میتواند یک مشکل رایج در دوران بارداری باشد. کنترل نکردن آن توسط مادر میتواند باعث چاقی مادر و جنین و در نتیجه بروز مشکل در فرآیند زایمان شود. انجیر، یکی از میوههایی است که آلکالین بالایی دارد که راهی طبیعی برای کنترل میل شدید به خوردن است و در نتیجه مادر میتواند برنامه رژیمی سالمتری را دنبال کند.
۵. منبع امگاسه گیاهی و اسید فولیک برای رشد
امگا ۳ و اسید فولیک، نقش مهمی در رشد مغز جنین دارند. در ماههای اول بارداری، مصرف انجیر به رشد مغز نوزاد کمک میکند.
۶. راز پوستی سالم و زیبا در دوران بارداری
در دوران بارداری، مادر نه تنها اندام زیبای خود را از دست میدهد، بلکه دچار رنگدانههای زشتی میشوند که به لکههای بارداری معروفند. انجیر دارای ماده شیمیایی به نام پسورالن است که برای درمان رنگدانههای پوستی خوب است.
۷. راه حلی درمانی برای کاهش دیابت بارداری
دیابت بارداری، یکی از مشکلاتی است که رفع آن کار سختی است، اما به هر حال باید از آن جلوگیری کرد. مصرف انجیر که سرشار از مواد مغذی است میتواند در داشتن رژیم غذایی سالمتر به مادر کمک کند.
۸. راهی خوشمزه برای رهایی از تهوع صبحگاهی
تهوع صبحگاهی یکی از مشکلات ماههای اول بارداری است. گاهی وقتها غیر قابل پیشگیری است و میتواند مانع از دریافت مواد مغذی لازم در مادر شود. انجیر حاوی ویتامین B۶ است که میتواند به کاهش تهوع صبحگاهی کمک کند.
۹. رفع کمخونی
کمخونی، مشکلی رایج است، اما این وضعیت در زنان باردار میتواند برای مادر و جنین کشنده باشد، زیرا خون برای رشد جنین ضروری است و کمبود آن میتواند باعث بروز مشکلاتی از قبیل بیماریهای مادرزادی شود.
۱۰. روشی خوشطعم برای پیشگیری از پرفشاری خون
پرفشاری خون، مشکلی جدی در دوران بارداری است. زمانی که مادر به پرفشاری خون دچار باشد، احتمال زایمان نرمال پایین میآید.
۱۱. فیبر بالا
انجیر به دلیل داشتن فیبر بالا، راهی خوب و سریع برای رفع مشکل یبوست است.
۱۲. بهبود جذب آهن در بدن
انجیر، سرشار از ویتامین C نیز هست و عملکرد اصلی ویتامین C کمک به جذب آهن است. آهن برای کاهش خطر کمخونی مادران مهم است.
۱۳. منبع قند طبیعی
اگرچه قند بالا میتواند برای زن باردار خطرناک باشد، اما قند طبیعی موجود در انجیر، مادهای سالم برای تأمین گلوکز مورد نیاز بدن است.
۱۴. کنترل فشار خون
داشتن پتاسیم بالا به این معناست که انجیر به کنترل فشار خون مادر کمک میکند. زمانی که فشار خون کنترل شود، سطح کلسترول نیز کنترل میشود و خطر پره اکلامپسی کاهش مییابد.
۱۵. منبع مواد مغذی کلیدی
اطمینان از اینکه مادر باردار مواد مغذی کافی را دریافت میکند، اهمیت زیادی دارد. مواد مغذی کافی در بدن با مصرفف انجیر به این معنا است که مادران میتوانند سلامت خود را در زمان بارداری و پس از آن حفظ کنند.
نظر شما