به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، زمان مصرف وعدههای غذایی اغلب نادیده گرفته میشود، در صورتی که زمانبندی نامناسب منجر به عادات غذایی ناپایدار میشود و احتمال بروز بعضی از مشکلات را افزایش میدهد؛ نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مصرف وعدههای غذایی در زمان مناسب به حفظ متابولیسم طبیعی بدن و بهبود سلامت قلب و عروق کمک میکند، در صورتی که دیر شامل خوردن احتمال بروز تصلب شرایین، چاقی و سندرم متابولیک را افزایش میدهد.
با توجه به پژوهشهای انجام شده، خوردن وعده شامل قبل از ساعت ۹ شب باعث کاهش وزن بدن، فشار خون و التهاب میشود، همچنین احتمال بروز بیماریهای قلبی عروقی را کاهش میدهد؛ همچنین نتایج مطالعه دیگری نیز نشان میدهد که افراد جوانتر، کسانی که سیگار میکشند و دیرهنگام شام میخورند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلاء به بیماریهای قلبی عروقی قرار دارند، مصرف وعده شامل بعد از ساعت ۹ شب خطر بروز این نوع بیماریها را تا ۱۳ درصد افزایش میدهد، همچنین خطر بروز بیماری عروق مغزی با هر ساعت تأخیر در مصرف آخرین وعده غذایی هشت درصد افزایش پیدا میکند و پس از ساعت ۹ شب به ۲۸ درصد میرسد.
به گفته متخصصان، مصرف وعده شامل قبل از ساعت ۹ شب احتمال بروز دیابت نوع دوم را کاهش میدهد، همچنین فرآیند متابولیسم را بهبود میبخشد و با ریتمهای شبانهروزی محیطی که فشار خون را تنظیم میکند، هماهنگ میشود؛ در حالی که پژوهشهای یادشده بر رابطه بین زمان مصرف وعده غذایی و سلامت قلب و عروق تاکید دارد، عوامل دیگر مانند کار در شیفت شب و دیگر عناصر سبک زندگی نیز باید در نظر گرفته شوند.
نظر شما