گیلاس سبب کاهش فشارخون زنان باردار می‌شود؟

گیلاس منبع از انواع ویتامین‌ها، معروف ترین نوع گیلاس، ارزش غذایی گیلاس، خاصیت آنتی اکسیدانی این میوه، گیلاس منبع طبیعی ملاتونین، شناخت بهترین نوع گیلاس، گیلاس برای جنین و زنان باردار، رشد کودکان با خوردن گیلاس و خاصیت‌های دارویی میوه گیلاس را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، گیلاس از دسته میوه‌های پرطرفدار است که؛ برخی معتقد هستند خاستگاه این میوه قاره آسیا است. این میوه افزون بر طعم دلپذیر خواص زیادی نیز دارد.

گیلاس منبع عظیمی از انواع ویتامین‌ها و مواد عالی است که در طب سنتی کاربرد زیادی دارد، این میوه دارای طبع سرد وتر و حاوی آب، پروتئین، فیبر، چربی، قند، آهن، کلسیم و گوگرد است.

رنگ گیلاس از زرد تا سیاه متغیر است، اما معروف ترین نوع گیلاس به رنگ قرمز است. همچنین شکل آن از کروی تا قلبی شکل تغییر می‌کند. یک فنجان گیلاس حاوی ۹۰ کالری و سرشار از فیبر، پروتئین و ویتامین‌های آ. و ث. است. مصرف این میوه به افزایش فعالیت آنتی اکسیدانی در بدن کمک می‌کند و مطالعات بالینی محققان دانشگاه میشیگان این را ثابت کرده است. فراتر از خاصیت آنتی اکسیدانی، این میوه منبع طبیعی ملاتونین است، یعنی هورمونی که چرخه خواب و بیداری را در بدن تنظیم می‌کند.

ارزش غذایی گیلاس

ویتامین ث که به عنوان آنتی اکسیدان قوی عمل می‌کند در مقادیر خوبی از گیلاس وجود دارد. آنها حاوی چربی‌های، کلسترول یا سدیم نیستند و فیبر، ویتامین آ و مواد معدنی ضروری مثل آهن، کلسیم و پروتئین دارند همچنین حاوی مقادیر قابل توجهی از پتاسیم هستند.

گیلاس سرشار از آنتی سیانین است که به سلامت بدن کمک می‌کند. آنتی اکسیدان موجود در آن از اکسایش ناشی از اکسیژن موجود در بدن و خطرات ناشی از رادیکال‌ها جلوگیری می‌کند. بدن ما روزانه به حداقل سه هزار تا پنج هزار سلول دهانی نیاز دارد تا اکسیژن مورد نیاز خون را تأمین کند.

بهترین نوع گیلاس

بهترین گیلاس‌ها سفت و براق هستند، از خریدن گیلاس سوراخ و پاره شده خود داری کنید. گیلاس‌های سیاه بهترین گزینه اند، زیرا به خوبی رسیده و جا افتاده‌اند. سبز بودن شاخه گیلاس هم راه خوبی برای تشخیص کیفیت آن است؛ گیلاس‌هایی که شاخه ندارند تازگی و طراوت خود را از دست داده‌اند.

گیلاس سبب کاهش فشارخون زنان باردار می‌شود؟

گیلاس را بیش از دو روز در دمای اتاق نگه داری نکنید زیرا خاصیت خود را از دست داده و خوردن آن مضر است. در صورت فریز کردن می‌توانید تا یک هفته از آن استفاده کنید. گیلاس را فقط قبل از خوردن بشویید؛ شستن و نگه داشتن آن باعث خراب شدن و از بین رفتن خاصیت می‌شود.

گیلاس برای جنین و زنان باردار:

گیلاس‌ها در دوران بارداری مفید هستند چون پتاسیم را تأمین می‌کنند، که برای کمک به حفظ مایعات و تراز شیمیایی به عنوان حجم خون مورد نیاز است. ویتامین C موجود در گیلاس، سیستم ایمنی بدن زن حامله را تقویت می‌کند. آنتوسیانین موجود در گیلاس سبب تقویت سلامت مغز جنین و کاهش التهاب، تورم و درد مفصلی در دوران بارداری می‌شود.

مصرف اندازه گیلاس سطح قند خون زنان باردار را کنترل کرده و از ابتلاء به دیابت بارداری پیشگیری می‌کند. پتاسیم موجود در گیلاس سبب کاهش فشارخون بالا در زنان باردار شده و خطر ابتلاء به پره اکلامپسی در دوران بارداری را کاهش می‌دهد. مصرف گیلاس در بارداری به دلیل وجود ملاتونین در آن به بهبود خواب زنان حامله کمک می‌کند. مصرف گیلاس در بارداری حرکات روده را بهبود می بخشد و از شایع‌ترین مشکلات دوران بارداری، یبوست جلوگیری می‌کند.

رشد کودکان با خوردن گیلاس

کلسیم فراوان موجود در گیلاس رشد نوزادان و کودکان را بهبودمی بخشد و استخوان‌ها را تقویت می‌کند. ویتامین C، کاروتنوئید ها و فیبر موجود در گیلاس از سرطان در نوزادان و کودکان پیشگیری می‌کند. گیلاس به علت وجود ملاتونین سبب بهبود خواب نوزادان و کودکان می‌شود.

خاصیت‌های دارویی میوه گیلاس

هشت دلیل مصرف هرچه بیشتر گیلاس در فصل تابستان عبارتند از:

کمک به بهبود ورم مفاصل و بیماری‌های التهابی:

مصرف منظم گیلاس به کاهش سطح اکسید نیتریک که با استئوآرتریت و آرتریت روماتوئید در ارتباط است، کمک می‌کند. رابطه بین مصرف گیلاس و کاهش حملات نقرس نیز به اثبات رسیده است. چون مقدار اسید اوریک را که در نقرسی‌ها بالاست، کاهش می‌دهد. اسید اوریک یک ماده زائد و دفعی است که در اثر هضم و جذب مواد غذایی در بدن بوجود می‌آید و اگر مقدار آن در بدن افزایش یابد، به کریستال‌هایی در مفاصل تبدیل می‌شود و درد و تورم را در آن قسمت ایجاد می‌کند.

سطوح پایین‌تر قند خون در افراد دیابتی:

گیلاس حاوی آنتوسیانین است؛ یک رنگدانه طبیعی که خواص درمانی متعددی دارد از جمله اینکه منجر به افزایش تولید انسولین به میزان ۵۰ درصد می‌شود و کنترل بهتر قند خون را به دنبال دارد. قند گیلاس برای افراد دیابتی مضر نیست، چون از نوع سوربیتول است که ۷۰ درصد آن در بدن بدون اینکه تبدیل به گلوکز شود، صرف تولید انرژی می‌شود.

کاهش خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی:

گیلاس مزایای سلامت قلب و عروق را به دنبال دارد و درست مانند داروهای تجویز شده برای کمک به تنظیم چربی و قند خون در بیماران مبتلا به سندرم متابولیک عمل می‌کند. مصرف منظم گیلاس همچنین خطر ابتلاء به سکته مغزی را کاهش می‌دهد.

کمک به کاهش خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ:

فیبر موجود در گیلاس خطر ابتلاء به سرطان روده بزرگ را کاهش می‌دهد. مصرف منظم گیلاس به دلیل وجود فیبر فراوان با کاهش و کنترل وزن نیز در ارتباط است.

کمک به بهبود حافظه:

گیلاس منبع خوبی از آنتوسیانین برای بهبود حافظه و بهبود عملکرد حرکتی است.

گیلاس سبب کاهش فشارخون زنان باردار می‌شود؟

پیشگیری از پیری زودرس:

آنتی اکسیدان‌های موجود در این میوه جلوی عمل رادیکال‌های آزاد را در بدن می‌گیرند. رادیکال‌های آزاد مولکول‌های ناپایداری هستند که با حمله به سلول‌های سالم بدن، باعث تخریب آن‌ها می‌شوند. تخریب سلولی توسط رادیکال‌های آزاد، باعث ایجاد استرس اکسیداتیو در بدن و پیری زودرس سلول‌ها می‌شود.

خواب خوب شبانه:

ملاتونین موجود در گیلاس برای تنظیم ساعت داخلی بدن و چرخه خواب و بیداری مفید است. خوردن یک فنجان گیلاس در روز به بهبود خواب شبانه کمک می‌کند.

پیشگیری از پوسیدگی دندان:

عصاره گیلاس یک ضد باکتری علیه فساد و پوسیدگی دندان است. در بررسی‌ها مشاهده شده که عصاره گیلاس سیاه تا ۸۹ درصد فعالیت آنزیم‌های عامل تشکیل پلاک دندان را متوقف می‌کند.

کمک به کاهش وزن:

آلبالو و گیلاس دارای کالری و چربی کمی هستند و مقدار زیادی آب دارند. تحقیقات نشان داده که افزایش مصرف آب سطح انرژی و متابولیسم بدن را افزایش می‌دهد، در نتیجه انرژی بیشتری در بدن می‌سوزد. بسیاری از افراد اثرات مفید میوه‌هایی مثل آلبالو و گیلاس را که دارای آب زیادی هستند، در کاهش وزن خود مشاهده کرده‌اند.

کد خبر 575558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.