رژیم غذایی مناسب برای افراد مبتلا به بیماری پارکینسون

سطح آنتی‌اکسیدان در مغز افراد مبتلا به پارکینسون پایین‌تر است، بنابراین باید بیشتر از حد معمول از مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان استفاده کنند.

به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، پارکینسون از جمله بیماری‌های رایج در میان افراد بالای ۶۰ سال است، علائم این بیماری از فردی به فرد دیگر متفاوت است، اما به‌طور معمول شامل لرزش و درد عضلانی می‌شود؛ هنوز درمان قطعی برای این بیماری مشخص نشده است و مصرف دارو به کنترل علائم آن کمک می‌کند، مصرف بعضی از داروهای بیماری پارکینسون ممکن است با عوارض جانبی خاصی همراه باشد، بنابراین لازم است افراد مبتلا به این بیماری از رژیم غذایی مناسبی پیروی کنند که به کاهش علائم کمک می‌کند، در ادامه به مواد غذایی مناسب برای افراد مبتلا به بیماری پارکینسون می‌پردازیم:

غذاهای حاوی آنتی‌اکسیدان

به‌طور کلی، سطح آنتی‌اکسیدان در مغز افراد مبتلا به پارکینسون پایین‌تر است، بنابراین باید بیشتر از حد معمول از مواد غذایی حاوی آنتی‌اکسیدان استفاده کنند، زیرا متعادل نگه‌داشتن سطح آنتی‌اکسیدان به کاهش التهاب کمک می‌کند و مانع از بین رفتن سلول‌های مغز می‌‏شود، غذاهای حاوی آنتی‌اکسیدان شامل میوه‌ها مانند سیب، توت و انگور، سبزیجات با برگ سبز، آجیل مانند گردو و بادام هندی، ماهی، غلات و حبوبات می‌شود.

مواد غذایی سرشار از امگا -۳

نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که مصرف مواد غذایی سرشار از امگا -۳ پیشرفت بیماری پارکینسون را کند می‌کند، مصرف این ماده مغذی برای افرادی که دچار زوال عقل شده‌اند توصیه می‌شود، زیرا زوال عقل از جمله عوارض ثانویه بیماری پارکینسون است؛ غذاهای سرشار از امگا -۳ شامل ماهی چرب، عدس، لوبیا، سبزیجات با برگ سبز، آجیل، شیر و تخم‌مرغ می‌شود.

غذاهای سرشار از فیبر

نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که ۶۳ درصد افراد مبتلا به بیماری پارکینسون با مشکل یبوست مواجه هستند، مصرف غذاهای حاوی فیبر به برطرف شدن این مشکل کمک قابل‌توجهی می‌کند، بنابراین به افراد مبتلا به پارکینسون توصیه شده است روزانه چندین وعده میوه و سبزیجات، لوبیا و غلات سبوس‌دار مصرف کنند، در این صورت احتمال بروز یبوست کاهش پیدا می‌کند.

مصرف آب کافی

بسیاری از داروهای مخصوص بیماری پارکینسون می‌تواند باعث خشکی دهان یا یبوست شوند، بنابراین لازم است بیماران روزانه به میزان کافی مایعات، به ویژه آب، مصرف کنند، به صورت کلی بهتر است روزانه هشت لیوان آب بنوشند.

مواد غذایی حاوی اسید فولیک

یکی از مواد مغذی مفید که به بیماران مبتلا به پارکینسون کمک می‌کند، اسیدفولیک است که جزو ویتامین‌های گروه B در نظر گرفته می‌شود، کمبود اسیدفولیک خطر ابتلاء به بیماری پارکینسون را افزایش می‌دهد، در حالی که مصرف مقادیر کافی از این ماده مغذی می‌تواند از مغز افراد مسن در برابر بیماری پارکینسون و دیگر بیماری‌های عصبی محافظت کند؛ میوه‌ها و سبزیجات با برگ سبز منابع غنی از این ویتامین هستند.

ویتامین E و سلنیوم

ویتامین E نوعی آنتی‌اکسیدان است که به از بین بردن رادیکال‌های آزاد سلول‌های مغز کمک می‌کند، بنابراین مصرف مقادیر زیاد از این نوع ویتامین برای افراد مبتلا به پارکینسون توصیه می‌‎شود؛ سلنیوم نیز یک آنتی‌اکسیدان قوی است که به بهبود علائم بیماری پارکینسون کمک قابل‌توجهی می‌کند.

کد خبر 707363

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.