به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، نخستین جلسه شورای عالی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور پس از ۲۰ سال روز گذشته به ریاست بهرام عیناللهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در وزارت بهداشت برگزار شد و بهرام عیناللهی در این جلسه ضمن تأکید بر تدوین نقشه تغذیه کشور اظهار کرد: توجه ویژه به تغذیه در مناطق محروم از وظایف ما است و برای توجه به تغذیه مردم در مناطق محروم باید برنامه عملیاتی تدوین و اجرایی شود.
وی افزود: لازم است در این نقشه، مناطق آبی، قرمز، نارنجی و زرد کشور از نظر وضعیت تغذیه مشخص باشد تا بتوان آمایش سرزمینی لازم در موضوع تغذیه را صورت داده و سیاستگذاری کرد.
وزیر بهداشت با تاکید بر ضرورت ایجاد ارتباط وسیع این انستیتو با بخشهای دانشگاهی و صنعتی کشور تصریح کرد: توجه ویژه به تغذیه در مناطق محروم از وظایف ما است که برای آن باید برنامه عملیاتی تدوین و اجرایی شود.
وی ادامه داد: این انستیتو از نقاط قوت وزارت بهداشت است که افزون بر تحقیق، در برنامهریزی و اجرا هم نقش دارد و سایر سازمانهای مرتبط باید از این انستیتو به عنوان اتاق فکر استفاده کنند.
عیناللهی گفت: مشکل فرهنگی کشور این است که بخش زیادی از سوغاتیها و غذاها دارای قند فراوان هستند که برای سلامت افراد مشکلساز است و بیماری دیابت را افزایش میدهد، بنابراین بعضی نقاط کشور که مشکل دیابت بیشتری نسبت به مناطق دیگر دارند، باید در برنامهریزیها و تدوین نقشه تغذیه مورد توجه ویژه قرار گیرند.
وی با اشاره به اینکه بیماری از طریق غذا و هوا ایجاد میشود و باید برای کنترل آن برنامهریزی کرد، اضافه کرد: برنامههای هر استان برای تغذیه باید خاص آن استان باشد، زیرا مشکلات استانها نیز بومی و وابسته به شرایط هر استان است.
وزیر بهداشت با تأکید بر الگوسازی به عنوان یک راهبرد در تغذیه، اظهار کرد: باید رستورانهای استانداردی که غذای سالم تهیه و توزیع میکنند، در استانهای گوناگون وجود داشته و مورد تشویق قرار گیرند.
وی با تاکید بر لزوم آموزش بهورزان و مراقبان سلامت در زمینه تغذیه خاطرنشان کرد: تربیت نیروی انسانی متخصص تغذیه در دانشگاههای علوم پزشکی کشور، اقدامی راهبردی است.
نظر شما