سارا صافی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا، درباره تغذیه دانشآموزان اظهار کرد: صبحانه مهمترین وعده غذایی برای دانشآموزان است، صبحانه نخوردن موجب کاهش انرژی، بیحوصلگی و خستگی زودرس میشود و روی تمرکز، حافظه و یادگیری افراد بهویژه دانشآموزان تأثیر منفی دارد.
وی با اشاره به ضرورت توجه به صرف وعده صبحانه برای دانشآموزان و مواد غذایی که میتوان در این وعده مهم غذایی استفاده کرد، افزود: دانشآموزان باید صبحانه را در منزل میل کنند یا با خود به مدرسه ببرند و در اولین زمان استراحت آن را استفاده کنند.
متخصص تغذیه بالینی و رژیم درمانی ادامه داد: یک صبحانه کامل میتواند شامل غلات سبوسدار مانند نان سنگک، نان جو، هفت غله، نان پروتئینی یا اوتمیل (جوی دوسر)، منابع پروتئینی مانند تخممرغ، پنیر، شیر و عدسی، اسیدهای چرب مفید مانند گردو، بادام، کره بادامزمینی، دانه چیا و انواع سبزیجات و میوه باشد.
وی درباره گنجاندن میان وعدههای سالم در برنامه غذایی دانشآموزان تصریح کرد: علاوهبر صبحانه، همراه داشتن میان وعدههای سالم و مقوی برای دانشآموزان در مدرسه بسیار ضروری است، یک میان وعده خوب میتواند شامل شیر پاکتی کمچرب که دانشآموز بهراحتی میتواند داخل کیف خود نگه دارد و تا زمانی که درِ محصول باز نشود، نیازی به یخچال ندارد، انواع میوه تازه (بهویژه موز، سیب و نارنگی که بچهها بهراحتی میتوانند بخورند) یا انواع میوه خشک (مانند خرما، کشمش، توت خشک و عناب) باشد.
وی ادامه داد: انواع آجیل مانند گردو، بادام، پسته، فندق و بادامزمینی سرشار از فیبر و اسیدهای چرب مفید است و باعث افزایش انرژی و تمرکز کودکان میشود، میتوان آجیل را داخل خرما گذاشت و با کنجد یا پودر نارگیل آن را تزئین کرد و یک بمب انرژی برای کودکان فراهم کرد؛ انواع سبزیها، هویج و خیار، نخودچی و کشمش، کشک و پفیلای خانگی نیز میتواند انتخابهای خوبی برای میان وعده دانشآموزان باشد.
صافی با بیان اینکه مصرف فستفودها باید به طور کلی از برنامه غذایی دانشآموزان حذف شود، خاطرنشان کرد: کیک، بیسکوئیت، شکلات، آبمیوههای صنعتی و شیرهای طعمدار هرگز انتخابهای سالم و مناسبی برای تغذیه دانشآموزان نیست و باید از برنامه غذایی آنها حذف شود، چرا که میتواند عوارض بسیاری را برای دانشآموزان به همراه داشته باشد.
نظر شما