به گزارش خبرنگار ایمنا، بادام زمینی طعم و ارزش غذایی مانند گردو و بادام دارد بسیار مغذی است و بسیاری از مواد مغذی ضروری و منبع عالی از منگنز، نیاسین است منبع خوبی از ویتامین E، اسید فولیک، فیبر فیبر و فسفر است.
برای اضافه کردن وزن کافی است روزانه صد گرم بادام زمینی را با یک لیوان آب هویج و یک قاشق عسل مخلوط کرد و خورد. همچنین روغن بادام زمینی فاقد کلسترول بوده و برای کسانی که چربی خونشان بالاست مفید میباشد.
ارزش غذایی بادام زمینی
آنها کربوهیدراتی کمی دارند و غنی از مواد مغذی هستند. بادام زمینی منبع بسیار عالی از پروتئین نیز هست، همچنین شامل بیوتین، نیاسین، فولات، منگنز، ویتامین ایی، تیامین، فسفر و منیزیم همه اینها برای بدن و ذهن سالم بسیار مهم هستند.
ارزش غذایی برای هر ۱۰۰ گرم بادم زمینی عبارتند از:
۵۶۷ کالری
۴۹ گرم چربی کامل
۱۸ میلی گرم سدیم
۷۰۵ میلی گرم پتاسیم
۱۶ گرم کربوهیدرات کل
۲۶ گرم پروتئین
چر بی بادام زمینی
بادام زمینی چربی بالایی دارد و آن را در گروه دانههای روغنی طبقهبندی میکنند و به همین دلیل بخش عمدهای از بادام زمینی کشت شده در جهان برای ساخت و تولید روغن گیاهی مورد استفاده قرار میگیرد.
میزان چربی آن در حدود ۵۶-۴۴ درصد است و بخش عمدهی آن از چربی تکسیرنشده و چندسیر تشکیل شدهاست، همچنین بادام زمینی حاوی اسید اولئیک (۴۰-۶۰ درصد) و اسید لینولئیک است.
پروتئین بادام زمینی
بادام زمینی حاوی پروتئین بالایی است، پروتئین بادام زمینی ۳۰-۲۲ درصد کالری دارد و به همین خاطر آن را یکی از منابع بسیار غنی از پروتئین گیاهی میدانند، فراوانترین پروتئین در بادام زمینی arachin و conarachin است که میتواند با ایجاد حساسیت در برخی افراد سلامت آنها را به خطر بیندازد.
کربوهیدراتها
میزان کربوهیدرات بادام زمینی پایین است، درواقع، میزان کربوهیدرات بادام زمینی در حدود ۱۶-۱۳ درصد از حجم کل آن است. با توجه به پایینبودن میزان کربوهیدراتها و بالابودن پروتئین، چربی و فیبر در بادام زمینی شاخص گلوکز نیز در این آجیل بسیار پایین است و در نتیجه مصرف آن بعد از هر وعدهی غذایی از ورود سریع کربوهیدراتها به خون جلوگیری میکند و به همین دلیل مصرف بادام زمینی برای افراد مبتلا به دیابت مناسب است.
ویتامینها و مواد معدنی
بادام زمینی یک منبع غنی از انواع ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز بدن است، انواع مواد معدنی و ویتامینهای موجود در بادام زمینی عبارتند از:
بیوتین: بادام زمینی سرشار از ویتامین بیوتین است که در تغذه دوران بارداری اهیمت زیادی دارد، این ویتامین جزو ویتامینهای کاهنده استرس و اضطراب اجتماعی است.
مس: این فلز از جمله مواد معدنی مورد نیاز بدن است که اغلب در رژیم غذایی غربی بسیار پایین است. کمبود مس ممکن است اثرات نامطلوبی بر سلامت قلب داشته باشد.
نیاسین یا ویتامین B۳: عملکردهای بسیار مهمی در بدن دارد و رابطهی مستقیمی با کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی دارد.
اسید فولیک یا ویتامین B۹: نقش بسیار مهمی بر بسیاری از عملکردهای بدن دارد و از ویتامینهای مورد نیاز در دوران بارداری دارد.
منگنز: از جمله عناصری است که در آب آشامیدنی و بسیاری از غذاها یافت میشود.
ویتامین E: یک آنتی اکسیدان بسیار قوی که در اغلب غذاهای بسیارچرب بهوفور یافت میشود.
تیامین: ا ز خانواده ویتامین B است و با نام ویتامین B۱ شناخته میشود، این ویتامین به سلولهای بدن کمک میکند تا کربوهیدراتها را به انرژی تبدیل کند و برای عملکرد قلب، ماهیچهها و سیستم عصبی بسیار حیاتی است.
فسفر: بادام زمینی سرشار از فسفر است و نقش مهمی در رشد و نگهداری بافتهای بدن دارد.
منیزیم: یکی از مواد معدنی بسیار ضروری است که نقش بسیار مهمی د سلامتی بدن دارد، تأثیر بسیار مهم آن را در جلوگیری از بیماریهای قلبی نمیتوان نادیدهگرفت.
فواید بادام زمینی برای رشد کودکان
ابتدا میبایستی از عدم حساسیت کودک به بادم زمینی اطمینان حاصل کنید، برای پی بردن به این موضوع مطمئنترین و درست ترین راه گرفتن کمک از پزشک متخصص اطفال است. پزشک توصیه به انجام آزمایش آلرژی میکند و از بابت اطمینال حاصل میشود. همچنین اگر فرزند شما به تخم مرغ حساسیت دارد و یا دارای اگزمای خفیف یا متوسط است میتواند به حساس بودن او تا حدی پی برد.
نکته دیگری که بایددر مصرف بادام زمینی برای برای کودکان در نظر داشته باشید این است که زمان مناسبی را برای این امر در نظر بگیرید، زمانی که کودک سرما نخورده باشد، و یا مشکل دیگری برای او پیش نیامده باشد.
بادام زمینی غنی از پروتئین بوده و اسیدهای آمینه موجود در آنها برای رشد بدن نوزادان و کودکان مفید است، مقادیر بالای اسیدهای چرب امگاسه موجود در بادام زمینی برای رشد مغز نوزادان و کودکان مفید میباشد.
آنتی اکسیدان رزوراترول یا رسوراترول موجود در بادام زمینی برای تقویت سیستم ایمنی بدن نوزادان و کودکان مفید است، فراموش نکنید که تغذیه نوزاد زیر یکسال با بادام زمینی خطر واکنشهای آلرژیک را افزایش میدهد، اگر میخواهید بادام زمینی را به رژیم غذایی نوزاد خود اضافه کنید بهتر است پس از دو سالگی این کار را انجام دهید.
خاصیتهای شگفت انگیز بادام زمینی
خواص شگفت انگیز بادام زمینی عبارتند از موارد زیر:
۱- بادام زمینی برطرف کنندة خستگی شدید میباشد.
۲- کسانی که بهت زده یا بی حوصله هستند ۱۰ صبح و ۵ بعدازظهر ۳۰ عدد بادام زمینی با کمی عسل و اگر آب هویج بود با کمی از آن میل کنند.
۳- برای خانمهای حامله روزانه بین ۱۰ تا ۱۵ دانه بادام زمینی بخورند.
۴- برای کودکانی که راشیتیسم دارند روزانه ۱۰ تا ۱۲ دانه بادام زمینی میل کنند.
۵- کسانی که کف دستشان پوسته پوسته میشود علاوه بر خوردن بادام زمینی آن را به کف دست بمالند.
۶- برای درمان شور سر و ریز مو ریزش مو قبل از حمام بادام زمینی را به سر بمالند.
۷- مقدار روی و ید در بادام زمینی زیاد است در نتیجه کسانی که گواتر دارند بادام را در جیره غذایی خود بگنجانند.
۸- کسانی که به بادام زمینی حساس هستند از خوردنش خودداری کنند.
۹- بادام زمینی نرم کنندة سینه است.
۱۰- بادام زمینی برطرف کنندة سودا است.
۱۱- بادام زمینی ضد رطوبت معده است.
۱۲- بادام زمینی برطرف کنندة زخم مثانه و سوزش مجاری ادرار است.
۱۳- بادام زمینی مسکن بلغم سینه و سرفه و دردهای حنجره است.
سایر فواید بادام زمینی برای سلامتی بدن
این آجیل خوشمزه موجب گشاد شدن رگهای بدن و تسهیل جریان خون میشود و از لخته شدن خون و سکته مغزی جلوگیری میکند، بادام زمینی برای تقویت ریه و طحال مفید است و کلسترول خوب خون را بالا میبرد.
بادام زمینی درد معده را از بین میبرد و به عنوان نرم کننده سینه استفاده میشود و سرفه خشک را برطرف میکند، شیر را در مادران شیر ده زیاد میکند و بسیار مقوی است.
چربی و کالری زیاد، به افراد چاق توصیه میشود که به اندازه کم ار آن بخورند. بیشتر از یک مشت بادام زمینی موجب افزایش وزن شود، روغن بادام زمینی، ملین و رفع کننده یبوست است.
بادام زمینی و کاهش وزن
چاقی در آمریکا و بسیاری از کشورهای توسعهیافته و درحالتوسعه بهشدت افزایش یافته است. تحقیقات انجامشده نشان میدهد که بادام زمینی تأثیر زیادی روی کاهش و ثابت نگه داشتن وزن دارد، با وجود بالا بودن میزان چربی و کالری، بادام زمینی در افزایش وزن تأثیر ندارد. درواقع مطالعات نشان میدهد که مصرف بادام زمینی میتواند به حفظ وزن کمک میکند و حتی در کاهش خطر ابتلاء به چاقی نیز بسیار مؤثر باشد.
باید توجه داشت که یکی از خواص بادام زمینی اثرات بسیار مثبت آن بر سلامت بدن و کاهش وزن است، نتایج تحقیقات یک پژوهش کوچک نشان میدهد زنانی که در رژیم غذایی خود از بادام زمینی استفاده میکنند در یک دورهی ۶ ماهه در حدود ۳ کیلوگرم وزن کم کردند، ایندرحالی است که گفته میشد خوردن بادام زمینی باعث تثبیت وزن اولیه میشود.
نتایج یک تحقیق دیگر نیز نشان داد افرادی که در یک بازهی ۸ هفتهای روزانه در حدود ۸۹ گرم بادام زمینی مصرف میکردند، برخلاف باور عمومی دچار هیچ اضافه وزنی نشدند.
مصارف بادام زمینی
آرد بادام زمینی چربی کمتری نسبت به کره بادام زمینی دارد که محتوای پروتئین بالایی دارد. آرد بادام زمینی طعم خوبی دارد و بادام نیز بدون گلوتن است. میان وعده معروف در ایالات متحده جنوبی، است بادام زمینی در کشورهایی مانند چین، هند و غرب آفریقا محبوب است. وبا سو تغذیه مبارزه میکند. قرار است آنها در درمان مشکلات پوستی نظیر، خارش و آکنه بسیار مؤثر هستند. به عنوان محصول زیبایی به کار میرود.
مضرات بادام زمینی چیست؟
مواد موجود در بادام زمینی معمولاً به جذب مواد مغذی در بدن و کاهش ارزش غذایی که مصرف میشود آسیب میرساند. آلودگی بادام زمینی گاهی اوقات میتواند منجر به تولید مواد سمی شود. این منجر به از دست دادن اشتها و تغییر رنگ چشمها منجر به یرقان و همه نشانههای معمول کبد میشود.
یکی از مهمترین آلرژن ها میتواند بادام زمینی باشد، آلرژی میتواند به طور بالقوه خطرناک باشد. برای افرادی که به بادام زمینی و محصولات بادام زمینی حساسیت دارند توصیه میشود که از آنها اجتناب کنند.
مسائلی مانند مشکلات کیسه صفرا میتواند یکی دیگر از عوارض جانبی ناخوشایند است، هم چنین ممکن است درد تیز و ناگهانی در سمت راست شکم تجربه کنید. این امر عمدتاً به خاطر انقباض کیسه صفرا رخ میدهد. اگر افراد سنگ صفرا داشته باشند به آنها توصیه میشود از خوردن بادام زمینی اجتناب کنند. در حالی که متناقض با این بیانیه، مطالعاتی صورت گرفته است که نشان میدهند مصرف کره بادام زمینی در حد اعتدال در واقع خطر را سنگ صفرا را تا ۲۵ درصد کاهش میدهد. این به این دلیل است که بادام زمینیها توانایی کاهش کلسترول را دارند.
نظر شما