به گزارش ایمنا، حلیم بادمجان یکی از غذاهای اصیل ایرانی است که بسیار پرخاصیت است و در شهرهای اصفهان و کاشان بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد. تهیه حلیم بادمجان در وعدههای افطار و سحر ماه مبارک رمضان بسیار رایج است. جالب است بدانید که واژه حلیم از ریشه حلم و بردباری میآید و میتوان گفت که نام این غذا را به جهت داشتن فرآیند طولانی و سخت، حلیم گذاشتهاند.
مواد لازم برای تهیه حلیم بادمجان
گوشت بره | ۵۰۰ گرم |
سیر | ۴ حبه |
بادمجان | ۲ کیلو |
برنج | ۲ پیمانه |
پیاز متوسط | ۲ عدد |
پیاز داغ | یک و نیم لیوان |
کشک | ۵۰۰ گرم |
نعناع داغ | به مقدار لازم |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به میزان لازم |
گردوی خرد شده | برای تزئین |
طرز تهیه حلیم بادمجان
مرحله اول
ابتدا بادمجانها را بشویید، سپس پوست بگیرید و به آنها نمک بزنید.
مرحله دوم
قابلمهای بردارید و روی شعله گاز قرار دهید. سپس گوشت را داخل آن بریزید. پیازها را خرد کنید و به آن اضافه کنید. سپس یک قاشق پیاز داغ و ۳ لیوان آب را به آن اضافه کنید و اجازه دهید تا پخته شوند.
مرحله سوم
پس از اینکه گوشتها پخته شدند، آنها را ریش ریش کنید و با دست ورز دهید. این کار را تا جایی ادامه دهید که گوشتها سفید رنگ شوند.
مرحله چهارم
در این مرحله، قابلمهای دیگر بردارید و روی حرارت متوسط گاز قرار دهید. سپس برنج و بادمجانها را در آن بریزید. بعد از آن ۸ لیوان آب به آن اضافه کنید و منتظر بمانید تا تمام آب جذب شود.
مرحله پنجم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و مقداری زعفران دم کرده را به آن اضافه کنید.
مرحله ششم
سپس ۴ قاشق پیاز سرخ شده را به مواد خود اضافه کنید و آنها را خوب هم بزنید تا یک دست شوند.
مرحله هفتم
پس از اینکه آب قابلمه کاملاً جذب مواد شد، قابلمه را از روی حرارت بردارید و بگذارید تا کمی سرد شود.
مرحله هشتم
پس از سرد شدن، مواد را داخل غذا ساز بریزید و آن را کاملاً هم بزنید تا مخلوط نرم و یکدستی به دست آید.
مرحله نهم
مواد میکس شده را یک بار دیگر داخل قابلمه بریزید و آن را روی حرارت متوسط قرار دهید. سپس گوشت ریش ریش شده به همراه زعفران را به آن اضافه کنید.
مرحله دهم
در این مرحله حلیم خود را در جهت عقربههای ساعت به صورت مرتب هم بزنید تا مواد یکدست شوند. پس از ۱۵ دقیقه کشک را به آن اضافه کنید.
مرحله یازدهم
پس از اینکه دوباره به مدت ۱۵ دقیقه حلیم خود را هم زدید تا کشک کاملاً جذب آن شود، سیر سرخ شده و نعناع داغ را به مواد خود اضافه کنید و آن را از روی حرارت بردارید.
مرحله دوازدهم
شما میتوانید حلیم بادمجان خود را با نعناع داغ، گل سرخ، پیاز داغ، گردوی خرد شده و همچنین کشک تزئین و میل کنید.
نکات کلیدی برای تهیه حلیم بادمجان اصفهانی
- از ورز دادن گوشت خود غفلت نکنید چرا که این ورز دادن باعث میشود حلیم شما بیشتر کش بیاید.
- شما میتوانید به جای غذا ساز از همزن یا گوشتکوب دستی یا برقی استفاده کنید.
- بهتر است از گوشتی استفاده کنید که کمی چرب باشد. بهترین گوشت برای حلیم بادمجان گوشت قرمز با استخوان است.
- بهتر است در حین پخت گوشت به آن آبی اضافه نکنید چون روی طعم غذا تأثیر میگذارد.
- میتوانید عدس را جایگزین برنج کنید اما توجه داشته باشید که استفاده از عدس باعث میشود تا رنگ حلیم بادمجان شما تیره شود.
- سرخ کردن بادمجانها برای تهیه حلیم بادمجان یک موضوع سلیقهای است. در این هنگام بادمجانها را جدا جدا سرخ کرده و به برنج پخته شده اضافه کنید.
- شما میتوانید از بادمجان کبابی در تهیه حلیم بادمجان خود استفاده کنید.
- بادمجانها را حتماً به صورت طولی برش دهید تا حلیم شما کش دار شود. بهتر است از برش حلقهای خودداری کنید.
- توصیه میشود برای لذیذتر شدن حلیم خود، برنج و بادمجانها را در آب گوشت بپزید.
- میتوانید قبل از اضافه کردن کشک، آن را با کمی آب بجوشانید.
- دقت کنید که بعد از اضافه کردن کشک، حلیم بادمجان شما زیاد نجوشد چون باعث ته گرفتن آن میشود.
- استفاده از نعناع داغ در پخت حلیم بادمجان کاملاً سلیقهای است و شما میتوانید آن را حذف کنید.
- بهتر است از برنج نیم دانه برای پخت حلیم بادمجان استفاده کنید.
- میتوانید در مرحله میکس بادمجان و برنج با گوشت، مقدار کمی از گردوی آسیاب شده را به حلیم اضافه کنید تا روغن بیشتری بیندازد.
نظر شما