به گزارش ایمنا، حلوا یکی از شیرینیهای قدیمی ایران است که در دسته محبوب ترین دسرهای غذایی به شمار میآید. حلوا از جمله دسرهای سرو شده در مراسمهای عزا نیز میباشد به همین علت بیشترین شیرینی ایست که هر یک از افراد چندین بار آن را چشیده و مزه آن را میپسندد. حلوا ی ساده از جمله دسرهای محبوب شبهای ماه رمضان نیز محسوب میشود. حلوا همانند اکثر غذاها چندین نوع مختلف دارد که از این انواع علاوه بر حلوا ی ساده و مجلسی میتوان به حلوای شیر و حلوای هویج اشاره کرد.
مواد لازم برای تهیه حلوای مجلسی
آرد گندم | ۲ پیمانه |
کره (یا روغن) | ۲۵ گرم |
گلاب | ۳/۱ پیمانه |
شکر | ۵/۱ پیمانه |
روغن (یا کره) | ۱ پیمانه |
پودر هل | به میزان لازم |
زعفران | به میزان لازم |
بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه شله زرد + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت شله زرد نذری
- طرز تهیه کاچی با آرد برنج یا آرد گندم + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت کاچی رژیمی
- طرز تهیه رنگینک مجلسی + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله تهیه رنگینک رولتی
- طرز تهیه فرنی با آرد برنج و نشاسته + نکات کلیدی تهیه انواع فرنی
- طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی + نکات کلیدی تهیه زولبیا رژیمی
طرز تهیه حلوای مجلسی
مرحله اول
ابتدا قابلمهای را با یک پیمانه آب پر کنید و روی حرارت قرار دهید. سپس شکرها را به آن اضافه کنید و با قاشق آنها را هم بزنید تا کاملاً شکرها حل شوند.
مرحله دوم
پس از آنکه از حل شدن دانههای شکر مطمئن شدید، زعفرانهای آسیاب شده را به همراه گلاب و پودر هل به مواد درون قابلمه اضافه کنید. توجه کنید که پس از مخلوط شدن مواد، دیگر نیازی به حرارت طولانی مدت نیست.
مرحله سوم
در این مرحله قابلمه را از روی حرارت بردارید و سپس به سراغ الک کردن آردها بروید. سه بار بعد از الک کردن آردها، آنها را درون تابه بریزید.
مرحله چهارم
آردها را روی حرارت ملایم هم بزنید تا کاملاً طلایی رنگ شود و بوی خامی آرد از بین برود.
مرحله پنجم
ظرف دیگری بردارید. کره را درون آن روی حرارت ذوب کرده و آرام آرام به آرد اضافه کنید و هم بزنید تا کاملاً حل و طلایی رنگ شوند یا از روغن استفاده کنید.
مرحله ششم
در این مرحله شهد حلوا که مخلوطی از آب و شکر بود را به آرامی به حلوا اضافه کنید و هم بزنید. توجه کنید که شعله کم و ملایم باشد.
مرحله هفتم
مطمئن شوید که مواد شهد کاملاً با حلوا مخلوط شده است. حالا میتوانید حلوای خمیری مانند را به درون ظرف مورد نظر منتقل کنید و روی آن را با خلال پسته، خلال بادام و پودر نارگیل تزئین کنید.
تزئین و شکل دادن حلوا ساده
شعله گاز را خاموش کنید و حلوا را در ظرف مناسب سرو کنید. ظرف را تکان دهید تا وقتی هنوز داغ است، حلوا کاملاً کف ظرف را بپوشاند. با پشت قاشق، اطراف و روی حلوا را صاف کنید و شکل دهید. روی حلوا را با پودر پسته، پودر نارگیل و خلال بادام میتوانید تزئین کنید. میتوانید حلوا را در قالبهایی بریزید که در نهایت بعد از خارج کردن از قالب، فرم داشته باشند. در این حالت کف قالب را با کمی روغن یا کره چرب کنید و بعد قالب را در یخچال قرار دهید.
از قیف و ماسوله هم میتوانید استفاده کنید. حلوا را به محض آماده شدن، در قیف بریزید و فشار دهید تا حلواها شکل شکوفهای بگیرند. روی شکوفهها را با پودر نارگیل و پسته تزئین کنید.
نکات کلیدی برای تهیه حلوا
- میزان زمانی که آرد بعد از اضافه کردن کره روی حرارت قرار میگیرد باعث تیرهتر شدن رنگ آن میشود.
- آرد حلوا را آنقدر هم بزنید تا آرد ها روی حرارت نسوزد.
- در مرحله دوم، با اضافه کردن گلاب فقط چند دقیقه حرارت کافیست و بهتر است برای باقی ماندن عطر خوش گلاب، شعله آن را خاموش کنید.
- میزان زمان لازم برای پخت حلوا حدوداً ۲ ساعت است.
- حتماً قبل از اضافه کردن زعفران به حلوا، آن را دم کنید. چون اگر زعفران را مستقیماً در شهد حلوا بریزید، طعم و عطر خود را پس نمیدهد.
- در طرز تهیه حلوا ساده خانگی هم از آرد سفید و هم از آرد گندم میتوانید استفاده کنید.
- معمولاً در طرز تهیه حلوا ساده خانگی فقط از روغن مایع استفاده میشود. نکته کلیدی این است که اگر از مقدار روغن مایع، کم کنید و به جای آن از کره و روغن جامد هم استفاده کنید، هم بافت نرمتری میگیرد و هم طعم کره، آن را خوشمزهتر خواهد کرد.
- بهتر است روغنی را که به آرد اضافه میکنید، گرم کنید.
- در کنار هل و گلاب، میتوانید از پودر دارچین هم برای عطر بیشتر حلوا ساده زعفرانی و بدون زعفران استفاده کنید.
- حلوای مجلسی را میتوان همراه با بیسکوئیت، خرما، نان میکادو و… تزئین کرد.
طرز تهیه حلوا ساده بدون زعفران
طرز تهیه حلوا ساده بدون زعفران کاملاً مشابه حلوای ساده است، با این تفاوت که زعفران در آن حذف میشود. برخی مواقع هم جای خودش را به پودر کاکائو میدهد. اگر از زعفران استفاده نکنید حتماً طعم حلوا عطر و طعم قبلی را ندارد، ولی اگر کمی پودر کاکائو اضافه کنید، فقط رنگ حلوا تیرهتر میشود. حتی ممکن است طعم آن چندان قابل تشخیص نباشد. البته به میزان پودر کاکائو مورد استفاده در طرز تهیه حلوا ساده هم بستگی دارد.
نظر شما