به گزارش خبرنگار ایمنا، بررسیها نشان میدهد که مادران تاثیرگذارترین افراد در شکلگیری عادات خوب در کودکان خود هستند؛ به همین دلیل میتوانند در انتخاب مواد غذایی سالم به فرزندان خود کمک کنند. طبق اعلام سازمان جهانی بهداشت (WHO) بیش از ۴۰ میلیون کودک زیر پنج سال در سراسر جهان دچار اضافه وزن هستند. این کودکان در معرض خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی-عروقی، مشکلات استخوانی و مفاصل، آپنه خواب، نداشتن عزت نفس و دیگر مشکلات جسمی قرار دارند.
به گفته متخصصان، متقاعد کردن کودک نسبت به این موضوع که مصرف میوه از بیسکویت یا یک بسته چیپس بهتر است، دشوار است. هر چند مادر با آموزش دادن به فرزندان در انتخاب مواد غذایی سالم مهارت زندگی ارزشمندی در اختیار آنان قرار میدهد.
برخی نکات و راهکارهای کمک کننده در شکل گیری عادات خوب در کودکان عبارتند از: مصرف نمک برای کودک را محدود کنید، زیرا مصرف بیش از اندازه نمک آب بدن را کاهش میدهد. مصرف مواد قندی برای کودک را محدود کنید. آنان در معرض خطر افزایش وزن ناسالم قرار دارند. همچنین با مصرف بیش از حد مواد قندی احتمال بروز پوسیدگی دندان در کودکان بیشتر میشود. اطمینان حاصل کنید که کودک در طول روز میزان کافی آب بنوشد. نبود آب کافی در بدن باعث میشود بدن عملکرد صحیح خود را نداشته باشد و اگر کودک مقدار کافی آب ننوشد بدن دچار کم آبی میشود. کودک خود را تشویق کنید که فعالیت بدنی بیشتری داشته باشد و به جای تماشای تلویزیون برای ساعات طولانی بازی کند.
معجزه دمنوشهای پاییزی برای تقویت حافظه
دبیر انجمن تغذیه البرز با اشاره به این که دمنوش دارچین در همه گروههای سنی به خصوص در افراد مسن، داروی خوبی برای تقویت حافظه محسوب میشود، اظهار کرد: از طرفی نیز با توجه به خاصیت تقویت سیستم ایمنی، بدن را برابر ویروسهایی مثل ویروس سرماخوردگی ایمن نگه میدارد.
زهرا احدی درباره خواص دمنوش دارچین در فصول سرد، اضافه کرد: دمنوش دارچین با خواص معجزه گونهای میتواند به عنوان یک نوشیدنی گرم گیاهی خصوصاً در فصول سرد مورد استفاده قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: دمنوش دارچین دارای طبع گرم، مناسب برای مصرف در فصول سرد سال و دارای خواص شادی و نشاط آوری است. این نوشیدنی باعث کنترل قند خون در بیماران دیابتی میشود.
کیوی میوه شادی آور بمب ویتامین C
غالباً برخی از نوشیدنیها مانند قهوه، چای، کاکائو و امثال آن به عنوان اولین گزینه برای تقویت انرژی و سرزندگی معرفی میشوند، اما یک پژوهش جدید نشان داده است که یک میوه خاص نیز دارای ویژگیهایی برای تقویت نشاط و پویایی به میزان بسیار بالاست.
پژوهشگران دانشگاه اوتاگو در نیوزیلند دریافته اند که میوه کیوی به دلیل سرشار بودن از ویتامین سی، کلید تقویت پویایی و نشاط است. در این پژوهش ۱۶۷ نفر در سن ۱۸ تا ۳۵ سالگی مشارکت داشتند که ویتامین سی بدن آنها کم بوده و به سه گروه تقسیم شدند. گروه اول از کیوی، گروه دوم از قرصهای ویتامین سی و گروه سوم از دارونما استفاده کردند.
طی چهار هفته شرکت کنندگان به صورت روزانه دو عدد کیوی زرد یا طلایی که سرشار از ویتامین سی است و نیز قرص آن را مصرف کردند. پژوهشگران دریافتند که میزان شادابی و پویایی گروهی که کیوی مصرف کردند در مقایسه با دو گروه دیگر بهتر بود.
آنها تاکید دارند علی رغم آنکه پژوهشها ارتباط ویتامین سی با عملکرد بدن و سیستم ایمنی را اثبات کرده اند، اما پژوهش اخیر بر نقش متفاوت ویتامین سی در ارتباط با سلامت و عملکرد روان و فواید این ویتامین برای آن تمرکز داشته است.
پژوهشگران همچنین توضیح دادهاند که ویتامین سی عملکرد بسیاری در بدن، مغز و تقویت تولید هورمونها و گیرندههای عصبی از جمله آدرنالین، سیروتونین و اوکسیتوسین که سطح تنش را کنترل، خلق و خو را تنظیم و احساس راحتی را تقویت میکند، دارد. آنها معتقدند تقویت سطح ویتامین سی از طریق خوراکیهای کاملی مانند کیوی، به دستیابی بدن بر عناصر نشاط بخش دیگر که برای سلامتی بدن و مغز مفید است، کمک میکند.
مواد غذایی مفید برای بیماران کرونایی در قرنطینه خانگی
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، اظهار کرد: در دوران ابتلاء به کرونا به هیچعنوان فستفود، سرخ کردنیها، چربی و نمک زیاد نباید مصرف شود چرا که این مواد دارای چربی ترانس بالا و اشباع است.
سید مصطفی نچواک، اضافه کرد: برای مقابله با ویروس کرونا تقویت سیستم ایمنی بدن بسیار مهم است و بیماران کرونایی که در خانه قرنطینه میشوند باید مواد غذایی مناسب را دریافت کنند.
وی با تاکید بر اینکه در زمان ابتلاء به کرونا مایعات، الکترولیتها، سدیم و پتاسیم مورد نیاز بدن را باید با خوردن میوه و سبزیجات تأمین کرد، تصریح کرد: در زمان ابتلاء به کرونا، مصرف آبمیوه رقیق شده و چای کمرنگ میتواند موارد مناسبی برای تأمین آب بدن باشد.
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، بیان کرد: در این مدت باید پروتئین و ویتامین بدن تأمین شود. تخم مرغ و گوشت مرغ بهترین مواد غذایی حاوی پروتئین است. رژیم غذایی در این مدت باید سبک باشد، به گونهای که انرژی زیادی برای هضم مصرف نشود و سوپ مرغ با سبزیجات و هویج و جو بهترین گزینه است.
نچواک، خاطرنشان کرد: باید حجم غذا کم و تعداد دفعات بیشتر شود که میتوان به جای سه وعده پرحجم شش وعده کم حجم مصرف شود. مصرف ویتامین C نیز در این مدت بسیار اهمیت دارد، مرکبات منبع خوب تأمین این ویتامین است و با مصرف پرتقال، نارنگی و کیوی میتوان ویتامین C بدن را تأمین کرد.
وی افزود: فرد مبتلا به کرونا نیاز بدن به ویتامین D را باید با مصرف مکملها تأمین کند که به همین منظور مکملهای ۵۰ هزار واحدی ویتامین D ماهی یکبار باید مصرف شود(علاوه بر مبتلایان به کرونا افراد سالم هم باید ویتامین D مصرف کنند).
مدیر گروه تغذیه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، گفت: هویج، کدو حلوایی و جگر به شرط تازه بودن منبع تأمین ویتامین A هستند که به تقویت سیستم ایمنی کمک بسیاری میکند، همچنین لبنیات نیز با شرط کم چرب بودن، تازه بودن و پروبیوتیک بودن باید مصرف شود.
نچواک اضافه کرد: در دوران ابتلاء به کرونا به هیچعنوان فست فود، سرخ کردنیها، چربی و نمک زیاد نباید مصرف شود چرا که این مواد دارای چربی ترانس بالا و اشباع است. نوشابه، شکر و نوشیدنیهای شیرین سیستم ایمنی بدن را تضعیف میکند و مبتلایان به کرونا نباید این مواد را در رژیم غذایی خود استفاده کنند.
وی بیان کرد: توصیههایی که در مورد تغذیه افراد مبتلا به کرونا ارائه میشود باید با مستندات علمی باشد و باید توجه داشت کسی که توصیه میکند از لحاظ علمی صلاحیت بیان این مطالب را دارد یا خیر.
انار سرشار از ویتامینها
انار دارای خواص ضد اکسیدانی، ضد ویروسی و ضد توموری است و گفته میشود منبع خوبی از ویتامینها به ویژه ویتامین A، ویتامین C و ویتامین E و همچنین اسید فولیک محسوب میشود. این ماده حاوی دو ترکیب پونیکالاژین و اسید پونیکیک است که تمام فواید سلامتی را به انار اعطا میکند. در واقع، شگفت زده خواهید شد اگر بدانید آنتی اکسیدانهای موجود در انار تقریباً سه برابر بیشتر از چای سبز است. مصرف روزانه انار یا نوشیدن آب انار میتواند کمک خوبی برای سیستم ایمنی بدن باشد، همچنین با دیابت نوع دو مقابله میکند، فشار خون را کنترل میکند و باعث درخشش پوست نیز میشود. برخی از مزایای سلامتی این میوه عبارتند از:
در برابر رادیکالهای آزاد محافظت میکند
انار سرشار از آنتی اکسیدان است، بنابراین بدن ما را در برابر رادیکالهای آزاد که مسئول پیری زودرس هستند محافظت میکند. رادیکالهای آزاد در اثر قرار گرفتن در معرض آفتاب و به دلیل سموم مضر در محیط تشکیل میشوند.
خون را رقیق میکند
آنتی اکسیدانهای موجود در انار به عنوان “رقیق کننده خون شما” عمل میکنند. دانههای انار از تشکیل لخته و انعقاد پلاکتهای خون جلوگیری میکند. دو نوع لخته خون وجود دارد نخستین مورد خوب که سرعت بهبودی را هنگام بریدگی یا آسیب دیدگی سرعت میبخشد و دوم وقتی لخته داخلی مانند قلب، عروق یا هر جای دیگر در داخل بدن وجود داشته باشد در از بین بردن آن مؤثر است، این نوع لختهها خوب نیستند و میتوانند حتی کشنده باشند.
پیشگیری از تصلب شرایین
با افزایش سن و تغییر نوع سبک زندگی ما دیواره رگها به دلیل کلسترول سخت میشود و در نتیجه گاهی انسداد ایجاد میشود. خاصیت آنتی اکسیدانی انار از اکسید شدن کلسترول بد جلوگیری میکند، بنابراین خوردن انار چربیهای اضافی را از بین میبرد و از سخت شدن دیواره شریانها جلوگیری میکند.
مانند ماسک اکسیژن عمل میکند
انار به پمپاژ سطح اکسیژن خون بدن کمک میکند. به دلیل آنتی اکسیدانهای موجود در انار با رادیکالهای آزاد مقابله میکند، کلسترول را کاهش میدهد و از لخته شدن خون جلوگیری میکند. همه اینها در نهایت با کمک به جریان آزاد خون سطح اکسیژن بدن شما را بهبود میبخشد.
از آرتروز جلوگیری میکند
انار میتواند با مبارزه با آنزیمی که این کار را انجام میدهد، آسیب غضروفی را کاهش دهد. این میوه همچنین توانایی کاهش التهاب را نیز دارد.
با بیماریهای قلبی و سرطان پروستات مبارزه میکند
دو مطالعه ادعا میکنند آب انار توانایی مبارزه با سرطان پروستات را دارد. یک آزمایش نشان میدهد آب انار رشد را کند کرده و حتی سلولهای سرطانی کشت شده را از بین میبرد. همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم آب انار خون را رقیق میکند و در نتیجه وضعیت آن را بهبود میبخشد که به نوبه خود از بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری میکند.
حافظه را بهبود میبخشد
مطالعهای انجام شده که در آن هر روز ۲۳۷ میلی لیتر آب انار به افرادی که مشکل حافظه داشتند داده میشده است. پس از یک دوره زمانی خاص بهبود زیادی در حافظه کلامی و بصری شرکت کنندگان آن مشاهده شده است. آزمایش دیگری که روی موشها انجام شده نشان میدهد مصرف انار میتواند از آلزایمر نیز جلوگیری کند، اما هنوز روی انسان این آزمایش انجام نشده است.
فشار خون را کاهش میدهد
پونیک اسید یکی از اصلیترین ترکیبات انار است که به کاهش کلسترول، تری گلیسیرید و کاهش فشار خون کمک میکند.
به هضم غذا کمک میکند
همه ما میدانیم که فیبر برای هضم غذا مفید است، اما به دلیل سبک زندگی ما که تمایل به خوردن غذاهای ناسالم و هله و هوله داریم حس خوب نسبت به فیبر موجود در سبزیجات و میوهها را از دست میدهیم؛ بنابراین افزودن انار به رژیم غذایی روزمره میتواند یکی از بهترین راهها برای قرار دادن فیبر در برنامه روزانه باشد، یک انار حاوی ۴۵ درصد از مقدار توصیه شده فیبر در روز است.
ایمنی بدن را افزایش میدهد
انارها که غنی از ترکیبات ضد التهابی هستند برای کسانی که از اختلالات مربوط به سیستم ایمنی بدن مانند آرتریت روماتوئید و آرتریت رنج میبرند بسیار سالم است. آنها همچنین غنی از ویتامین C هستند که با افزایش تولید آنتی بادی به ایجاد ایمنی در بدن کمک میکند؛ بنابراین انار میتواند به شما در حفظ سیستم ایمنی سالم کمک کرده و بیماریها و عفونتهای شایع را از بین ببرد.
سطح استرس را کاهش میدهد
انار علاوه بر کاهش استرس اکسیداتیو داخلی بدن، به کاهش استرس روانشناختی که در زندگی شخصی و شغلی خود تجربه میکنید نیز کمک میکند. طبق مطالعهای که توسط دانشگاه کوئین مارگارت انجام شده، افرادی که آب انار مینوشیدند سطح کورتیزول، هورمون استرس که در شرایط استرس زا افزایش مییابد را کمتر تجربه میکردند.
از تشکیل پلاک دندانی جلوگیری کنید
شما برای بهبود سلامت دهان خود از دهانشویه استفاده میکنید، اما باید گفت آب انار میتواند گزینه بهتری نسبت به الکل حاوی دهانشویهها باشد. برخی از ترکیبات موجود در انار اثرات ضد پلاک شدیدی از خود نشان میدهند. یک مطالعه نشان میدهد عصاره هیدروالکلی انار به دلیل ایجاد میکروارگانیسمها تقریباً ۸۴ درصد به طور مؤثری تشکیل پلاک دندانی را کاهش میدهد.
تقویت استخوانها و عملکرد ورزشی
چندین مطالعه انجام شده در طول سالها گواه بر این است که مصرف منظم انار میتواند برای سلامت استخوانها عالی باشد. مطالعات حیوانی همچنین نشان میدهد این میوه میتواند روی از دست دادن استخوان اثر پیشگیرانه داشته باشد. فلاونولهای زیاد موجود در این میوه به طور فعال به مبارزه با هر التهابی کمک میکند که میتواند مشکلاتی مانند آسیب غضروف و آرتروز ایجاد کند. تحقیقات فزایندهای برای بررسی تأثیر آن در کاهش مشکلاتی مانند آرتریت روماتوئید، پوکی استخوان و سایر مشکلات مفصلی در حال انجام است. در واقع، محتوای آنتی اکسیدان موجود در آب انار همچنین از عملکرد ورزشی سود میبرد. دوندگان به مصرف این میوه تشویق میشوند، زیرا میتواند به طور بالقوه عملکرد، فعالیت هوازی و ایجاد استقامت را افزایش دهد.
تقویت کننده باروری طبیعی
یک مزیت مخفی دیگر برای این میوه قرمز وجود دارد و آن اینکه انار با داشتن آنتی اکسیدان غنی، سطح استرس اکسیداتیو را در بدن کاهش میدهد. استرس اکسیداتیو با اختلال عملکرد اسپرم و همچنین کاهش باروری در زنان ارتباط دارد. مطالعات برای درک سایر مزایای قوی که ممکن است برای سیستم تولیدمثل داشته باشد در حال انجام است. در آخر این نکته را در نظر داشته باشید که آب انار برای سلامت قلب و عروق مفید است، اما در موارد نادر ممکن است با داروی بیمار تداخل ایجاد کند بنابراین در مورد مصرف انار با پزشک خود مشورت کنید.
نظر شما