به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، امروزه تکنولوژی جزو جدانشدنی از زندگی شده است، در هر زمینه کاری به یک ضرورت تبدیل شده است، وابستگی به رایانه و لپتاپ در محیط کار و زندگی شخصی باعث بروز مشکلات برای سلامتی افراد میشود که در ادامه به بررسی تعدادی از آنها میپردازیم:
اختلالات بینایی
قرار گرفتن طولانی مدت مقابل صفحهنمایش کامپیوتر باعث بروز مشکلات بینایی میشود که با نام سندرم بینایی کامپیوتری شناخته میشود، علائم این سندرم شامل خستگی چشم، خشکی چشم و تاری دید میشود؛ توصیه شده است به منظور برطرف کردن این مشکل روشنایی صفحهنمایش را به گونهای تنظیم کنید که چشمها خسته نشوند، فاصله مناسب از صفحه کامپیوتر را نیز حفظ کنید.
مشکلات اسکلتی-عضلانی
استفاده طولانی مدت از رایانه باعث بروز مشکلاتی در قسمتهایی از بدن مانند کمر، گردن، سینه، بازوها، شانهها و پاها میشود، همچنین احتمال بروز بیحسی بازوها و دستها افزایش پیدا میکند؛ لازم است برای پیشگیری از بروز این مشکلات میز و صندلی در ارتفاع مناسب قرار بگیرند، صاف بنشینید، پاها را با زاویه ۹۰ درجه روی زمین قرار دهید و در فاصلههای زمانی حرکات کششی انجام دهید.
سردرد
زمانی که ساعتهای طولانی به نمایشگر کامپیوتر خیره میشوید، دچار سردرد میشوید که به دلیل فشار به چشم و حتی فشار عضلانی ایجاد میشود؛ سعی کنید گردن خود را مستقیم مقابل کامپیوتر قرار دهید و معاینات چشم منظم داشته باشید تا در صورت بروز مشکلات بینایی آن را درمان کنید.
افزایش وزن
استفاده طولانی مدت از کامپیوتر باعث ایجاد یک سبک زندگی بیتحرک و بدون فعالیت بدنی کافی میشود، در نتیجه احتمال افزایش وزن و چاقی افزایش پیدا میکند؛ بنابراین توصیه شده است در طول روز فعالیت بدنی داشته باشید، زمان استفاده از کامپیوتر را محدود کنید و برای سرگرمی یا بازی از وسایل الکترونیکی استفاده نکنید.
استرس
استفاده طولانیمدت از کامپیوتر و لپتاپ اثرات منفی بر سلامت روان میگذارد، نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که با کاهش دادن زمان استفاده از نمایشگرها خلقوخوی افراد بهبود پیدا میکند؛ به منظور مقابله با استرس یوگا و مدیتیشن را در برنامه روزانه خود قرار دهید و برای برطرف کردن استرس خود یک راهکار درمانی پیدا کنید تا این وضعیت تشدید پیدا نکند.
اختلالات خواب
نور آبی که از نمایشگرها ساطع میشود، عملکرد مغز را دچار مشکل میکند و میزان ترشح هورمون ملاتونین که به بهبود الگوی خواب کمک میکند را مختل میکند؛ توصیه شده است حداقل یک ساعت قبل از خواب از نمایشگرها استفاده نکنید و به جای آن کتاب بخوانید تا با آرامش بیشتری به خواب بروید.
افزایش خطر لخته شدن خون
بیتحرکی و نشستن طولانی مدت به منظور استفاده از کامپیوتر احتمال لخته شدن خون در رگها را افزایش میدهد و احتمال بروز مشکلات جدی برای سلامتی را بیشتر میکند، این لختهها به دلیل کاهش جریان خون در پاها ایجاد میشود، بنابراین لازم است گاهی حرکات کششی انجام دهید و پاهای خود را حرکت دهید تا گردش خون بهبود پیدا کند.
کاهش شنوایی
گاهی اوقات افراد هنگام کار کردن با کامپیوتر و لپتاپ از هدفون استفاده میکنند، نیز سطح صدا را زیاد میکنند، استفاده مکرر از هدفون با صدای بسیار بلند میتواند باعث بروز اختلالات شنوایی شود، بنابراین لازم است صدای هدفون را تا حدی که متوجه میشوید پایین نگه دارید.
نظر شما