به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، غذای فوق فرآوریشده غذایی است که به صورت صنعتی تولید میشود و حاوی موادی است که باعث میشود غذا کمهزینه و خوشطعم باشد و ماندگاری آن نیز بیشتر شود. این مواد غذایی سرشار از کربوهیدرات، چربی اشباع و انرژی هستند و مقدار کمی پروتئین و فیبر دارند. همچنین، غذاهای فوقفرآوری شده حاوی مقدار ناچیزی ویتامینهای B12، ویتامین D، ویتامین E، نیاسین، آهن، فسفر، منیزیم، سلنیوم و روی هستند.
گروهی از محققان استرالیایی به منظور بررسی ارتباط بین مصرف غذاهای فوقفرآوری شده و احتمال بروز افسردگی، مطالعه جدیدی انجام دادند. آنها برای رسیدن به این هدف، اطلاعات پزشکی ۱۵ ساله مربوط به ۲۳ هزار فرد را مورد ارزیابی قرار دادند. هیچکدام از افراد شرکتکننده در مطالعه داروی افسردگی یا اضطراب مصرف نمیکردند. پژوهشگران عوامل تأثیرگذار مانند سبک زندگی و رفتارهای مربوط به سلامتی را نیز در نظر گرفتند.
نتایج بررسیهای انجام شده نشان میدهد که مصرف غذاهای فوقفرآوری شده خطر بروز افسردگی و التهاب را افزایش میدهد. افرادی که بیشتر از دیگران از غذاهای فوقفرآوری شده مصرف میکنند، ۲۸ درصد بیشتر در معرض زوال شناختی قرار دارند. علاوه بر این، مصرف غذاهای فوق فرآوریشده خطر بروز چاقی و اضافه وزن را افزایش میدهد، چاقی نیز احتمال مرگومیر به هر دلیل، بیماریهای قلبی عروقی، سرطان روده بزرگ و مرگومیر ناشی از سرطان به ویژه سرطان سینه و تخمدان را افزایش میدهد.
به گفته پژوهشگران، غذاهای فوق فرآوریشده نه تنها بر سلامت جسم، بلکه بر سلامت روان افراد نیز تأثیر میگذارد. متخصصان معتقدند که پیروی کردن از یک رژیم غذایی سالم همچون رژیم غذایی مدیترانهای احتمال بروز افسردگی را کاهش میدهد.
نتایج این مطالعه در مجله Affective Disorders منتشر شده است.
نظر شما