عوارض نشستن طولانی‌مدت چیست؟

به نظر می‌رسد که نشستن طولانی مدت باعث بروز بیماری‌های قلبی، پوکی استخوان، دیابت، لخته شدن خون، افزایش وزن، اضطراب و افسردگی، واریس و سفتی گردن و شانه‌ها می‌شود.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، کم‌تحرک و بی‌تحرک بودن در زندگی می‌تواند برای سلامتی انسان خطرناک باشد. هرچه در طول روز کمتر بنشینید یا دراز بکشید، شانس شما برای داشتن یک زندگی سالم بیشتر خواهد بود. خطر مرگ زودرس در میان افرادی که در طول روز تحرک دارند در مقایسه با افرادی که بی‌تحرک هستند و بیشتر ساعات روز می‌نشینند یا دراز می‌کشند، کمتر است. در ادامه به بررسی عوارض نشستن طولانی‌مدت می‌پردازیم:

بیماری‌های قلبی

نشستن طولانی مدت و نداشتن تحرک کافی در طول روز، خطر بروز بیماری‌های قلبی-عروقی را افزایش می‌دهد. نتایج یک مطالعه انجام شده در این زمینه نشان داد مردانی که بیش از ۲۳ ساعت تلویزیون در هفته تماشا می‌کنند، ۶۴ درصد بیشتر از مردانی که فقط ۱۱ ساعت تلویزیون در هفته می‌بینند در معرض خطر مرگ‌ومیر ناشی از بیماری‌های قلبی-عروقی قرار دارند.

پوکی استخوان

افراد مسنی که تحرک کمی در طول روز دارند، بیشتر از دیگران در معرض ابتلاء به پوکی استخوان و ضعف در این ناحیه هستند. پوکی استخوان به تدریج باعث می‌شود این افراد نتوانند فعالیت‌های روزانه خود را انجام دهند.

دیابت

متخصصان معتقدند که تحرک نداشتن در طول روز و نشستن برای ساعات طولانی باعث افزایش مقاومت به انسولین در بدن فرد می‌شود. نتایج پژوهش‌های انجام شده در این زمینه نشان می‌دهد افرادی که زمان بیشتری را صرف نشستن می‌کنند ۱۱۲ درصد بیشتر در معرض خطر دیابت قرار دارند.

لخته شدن خون

نشستن طولانی مدت بدون وقفه باعث افزایش احتمال ایجاد لخته خون در رگ‌های پا می‌شود، این لخته خون گاهی اوقات جابه‌جا می‌شود و به ریه‌ها می‌رسد و خطر بروز مشکلات جدی و تهدیدکننده زندگی را افزایش می‌دهد.

افزایش وزن

حرکت دادن ماهیچه‌ها به بدن افراد در هضم کردن چربی‌ها و قندهایی که از راه غذا دریافت می‌کنید، کمک می‌کند. اگر زمان زیادی را صرف نشستن می‌کنید، هضم غذا به اندازه کافی و مناسب صورت نخواهد گرفت، بنابراین چربی‌ها و قندها به صورت چربی در بدنتان باقی می‌ماند. حتی اگر ورزش می‌کنید، اما در طول روز زمان زیادی را در حالت نشسته باقی می‌مانید، باز هم ممکن است با مشکلاتی در سلامتی مانند سندرم متابولیک مواجه شوید. نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که برای مقابله با خطرات نشستن طولانی مدت در روز به ۶۰ تا ۷۵ دقیقه فعالیت با شدت متوسط نیاز دارید.

اضطراب و افسردگی

محققان پس از انجام بررسی‌های لازم به این نتیجه رسیدند که ارتباط مستقیمی بین نشستن طولانی مدت و بروز مشکلات روانی مانند اضطراب و افسردگی وجود دارد. بنابراین افرادی که برای مدت بیشتری می‌نشینند، بیشتر از دیگران در معرض اضطراب و افسردگی قرار دارند. دلیل رخ دادن این اتفاق محروم ماندن از اثرات مثبت حاصل از فعالیت بدنی و تناسب اندام است.

واریس

نشستن برای مدت طولانی می‌تواند باعث بروز منجر به واریس یا رگ‌های عنکبوتی شود به این دلیل که نشستن باعث تجمع خون در پاهای شما می‌شود. رگ‌های واریسی معمولاً خطرناک نیستند، اما در موارد نادر می‌تواند باعث لخته شدن خون شود و خطر بروز مشکلات جدی را افزایش دهد.

سفتی گردن و شانه‌ها

اگر وقت خود را به صورت خمیده روی صفحه‌کلید کامپیوتر می‌گذرانید، می‌توانید منجر به درد و سفتی گردن و شانه‌های شما شود. زیاد نشستن بر ماهیچه‌های گردن، نخاع و کمر اثرات بدی می‌گذارد اگر به درستی ننشینید و حالت خم و افتاده داشته باشید، ممکن است اوضاع وخیم‌تر شود.

روش‌های مقابله با عوارض نشستن طولانی مدت

توصیه شده است که به منظور پیشگیری از بروز خطرات ناشی از نشستن طولانی مدت در طول روز تعداد دفعات بیشتری از جای خود بلند شوید و حرکت کنید در هنگام نشستن بدن خود را در وضعیت مناسب قرار دهید، به سمت جلو خم نشوید و قوز نکنید، در طول روز یا حداقل در انتهای روز تمرینات کششی مربوط به عضلات خم کننده، بالای کمر و گردن را انجام دهید، در حالت نشسته به طور مرتب ساق پای خود را بکشید تا جریان خون افزایش پیدا کند، سعی کنید در هنگام نشستن عضلات پای خود را منقبض کنید، برای مدت زمان نشستن خود برنامه‌ریزی داشته باشید و پس از هر ۳۰ دقیقه نشستن، مدتی راه بروید و حرکت کنید.

کد خبر 610204

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.