به گزارش خبرنگار ایمنا، شربت گلاب یکی از نوشیدنیهای محبوب در هنگام افطار است، دارای مواد معدنی خنک کننده مانند سدیم، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، سولفور و فسفر بوده در نتیجه تعادل آب در بدن را تنظیم کرده و آن را مرطوب و هیدراته نگه میدارد.
اگر در طول ماه رمضان احساس عطش و تشنگی میکنید، برای کاهش میزان عطش و تشنگی طی روز در لیوان آبی که میخواهید زمان افطار بخورید، سه قاشق گلاب اضافه کنید و سپس آب را بنوشید.
شربت گلاب تعادل نیتروژن در بدن را افزایش میدهد و با افزایش توده بدنی و یا کاهش بیش از حد آن مبارزه میکند. حاوی کربوهیدرات و شکر است و میتواند انرژی بدن که بر اثر روزه از دست رفته است را دوباره تأمین کند.
اسانس گلاب باعث تجزیه ذرات غذایی تجزیه و هضم راحت تر میشود، گلاب به دلیل خاصیت ضد «سودا» و عطر و بوی خوش، خاصیت دارویی نیز داشته و برای تقویت معده مفید است. شربت گلاب دمای بدن را کنترل میکند.
مزیتهای گوشت بوقلمون
توصیه میشود که بوقلمون را برای کاهش وزن بخورید، زیرا غنی از پروتئین است، میل کردن غذاهایی مانند گوشت بوقلمون با مقدار پروتئین بالا باعث تقویت احساس سیری در افراد میشود، بوقلمون به دلیل پروتئین بالا میتواند به کاهش سطح گرلین کمک کند.
مصرف بوقلمون به دلیل مواد مغذی غنی برای کسانی که رژیم لاغری دارند بسیار مناسب است ولی توجه کنید که از مصرف خوراکیهای فراوریشده بوقلمون مانند هاتداگ، سوسیس یا کالباس خودداری کنید یا دستکم مصرف آنها را کاهش دهید.
جذب پروتئین کافی به حفظ ماهیچهها و ثبات سطح انسولین در بدن کمک میکند، اگر میخواهید بوقلمون را در رژیم کاهش وزن خود بگنجانید، بوقلمون سفید کم چرب را انتخاب کنید، که کالری کمی دارد.
کاهش خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی با اسموتی سبز
سبزیجات نه تنها برای عضلات و کاهش اندازه دور کمر مفید هستند، بلکه نتایج مطالعه جدید نشان میدهد که مصرف سبزیجات با سلامت قلب همراه است، محققان در استرالیا دریافتند، سبزیهای غنی از نیترات، سبزیهای برگدار و ریشهدار فشار خون را پایین آورده و خطر ابتلاء به بیماریهای قلبی را کاهش میدهند.
نتایج نشان داد، افرادی که بیشترین سبزیجات غنی از نیترات را مصرف میکنند، فشار خون سیستولیک خود را ۲.۵ میلیمتر جیوه کاهش میدهند. اگر خوردن سبزیجات خام مورد علاقه شما نیست، راههای دیگری برای دریافت این مواد مغذی وجود دارد، محققان پیشنهاد میکنند که یک فنجان سبزیجات مانند اسفناج را در یک اسموتی میوه قرار دهید.
پوست ۹ میوه و سبزی را دور نریزید
اگر بلافاصله قطعاتی از محصولات تازه کشاورزی را جدا کرده و در سطح زباله بیندازید، بسیاری از مواد مغذی قدرتمند این محصولات را از دست دادهاید. اینطور ثابت شده که پوست ۹ نوع میوه و غذای گیاهی مثل مرکبات، موز، هندوانه، ساقههای بروکلی، هسته آناناس، پوسته پیاز، برگ کرفس، دانههای کدو تنبل و پوست کیوی را به هیچ وجه نباید دور بیندازید.
نوبرانههای پرخاصیت
بهار فصل برخی میوههای نوبرانه همچون گوجه سبز و ازگیل است، نوبرانههایی که خوردن آنها وسوسهانگیز است مخصوصاً اگر در معرض دیدمان باشند. کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، اظهار کرد: میوههای نوبرانه دارای خواص زیادی برای سلامتی ما هستند، اما اگر نشسته و آلوده باشند، احتمال ابتلاء به بیماریهای عفونی و گوارشی با مصرف این میوهها دور از انتظار نیست.
هنگامه کمالی در ابهر گروههای پرمصرف میوههای نوبرانه، افزود: اغلب افراد از جمله کودکان، نوجوانان و خانمهای باردار به مصرف نوبرانهها علاقه بسیاری دارند و بیشترین مصرف کننده نوبرانهها نیز همین گروه هستند.
وی خاطرنشان کرد: گوجه سبز از میوههای نوبرانه دارای مواد مغذی فراوان از جمله ویتامین "ث"، " آ "، "ب" و مواد معدنی آهن، فسفر، پتاسیم و کلسیم، اسید سیتریک و اسید مالیک است، همچنین دارای کربوهیدرات، مقدار کمی پروتئین و فیبر غذایی است.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، گفت: خوردن گوجه سبز جذب آهن در بدن را بهبود میبخشد. همچنین به دلیل داشتن مقادیر بالای ویتامین C به ساخت گلبولهای قرمز خون کمک میکند.
کمالی ادامه داد: با وجود خواص زیاد این میوه، گاهی افراد هسته آن را میخورند؛ در صورتی که هسته این میوه ترکیبات سیانیدریکی (ترکیبی از سم خطرناک سیانور) دارد که میتواند به افراد صدمه بزند.
وی تصریح کرد: ازگیل از دیگرمیوههای نوبرانه بهاری است که حاوی مقادیر زیادی ویتامین B۲، B۱، C و A است و دارای خواص دارویی میباشد.
کارشناس نظارت بر مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، خاطرنشان کرد: همچنین این میوه نوبرانه حاوی تانن، پروتئین، اسیدهای آلی طبیعی و پکتین با مقدار کمی کربوهیدرات است. مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم، آهن و منیزیم نیز در این میوه یافت میشود که به تقویت سلامت سیستم ایمنی کمک میکند.
مضرات مصرف روزانه غذاهای سرخ کردنی
افراد عادت دارند همه چیز از جمله تخم مرغ، سبزیجات، ماکارونی، گوشت، ماهی، نان و غیره را سرخ کنیم، اکثر غذاهای سرخ شده طعم خاصی دارند و شما میخواهید بارها و بارها آنها را بخورید، اما مصرف منظم غذاهای سرخ شده میتواند بر سلامتی افراد تأثیر منفی بگذارد.
استفاده از روغن برای سرخ کردن معمول است. این روغن میتواند روغن آفتابگردان، روغن ذرت، یا کره باشد. برخی از افراد ترجیح میدهند از روغنهای زیتون یا نارگیل استفاده کنند، اما این یک استثناست و نه یک قاعده، در هر صورت روغن برای بدن ضرر دارد.
با استفاده از هر روغنی به طور طبیعی چربی به ظرف و در نهایت به بدن شما اضافه میشود، نمیتوان این چربیها را مفید خواند، این امر به خصوص در مورد روغنهای آفتابگردان و ذرت صدق میکند که تحت قرار گرفتن طولانی مدت در دمای بالا، به چربیهای ترانس تبدیل میشوند، چنین چربیهایی نه تنها کالری اضافی دارند، بلکه رگهای خونی و قلب را نیز تهدید میکنند.
توصیه میشود، پس از سرخ کردن مادهای، برای پخت مجدد غذا از همان روغن استفاده کنید، هر بار که ظرف را برای پختن بیرون میآورید، باید از روغن تازه استفاده کنید، بدین روش خطر تبدیل روغن به چربیهای ترانس بالا نمیرود. عامل مهم دیگر سیاه شدن در یک محصول سرخ کردنی است، هر غذایی که تحت عملیات حرارتی قرار گرفته و دارای پوسته تیره باشد، محصولات گلیکاسیون را ایجاد میکند.
این مواد باعث استرس اکسیداتیو در بدن، واکنشهای التهابی میشوند و منجر به تشکیل تصلب شرایین، دیابت، سیروز کبدی، حمله قلبی یا سکته میشوند. این سوختههای روی مواد غذایی بیش از حد سرخ شده همچنین به توسعه فرآیندهای سرطان کمک میکنند. پوسته تیره استیک یا سیب زمینی سرخ شده، خاصیت سرطان زایی و تخریبی قوی دارد.
نظر شما