به گزارش ایمنا، کاچی از دسته دسرهایی است که در مناسبتهای مختلف به ویژه در شبهای ماه مبارک رمضان تهیه و پخته میشود. این دسر خوشمزه به دلیل داشتن مواد غذایی مغذی از خاصیت بالایی نیز برخوردار است و برای تقویت بدن زنان بسیار مفید و مؤثر است.
مواد لازم برای تهیه کاچی با شیر
شیر | ۵/۱ لیوان |
آب | ۵/۱ لیوان |
زعفران دم کرده | ۱ قاشق غذاخوری |
شکر | ۳/۲ لیوان |
گلاب | نصف لیوان |
آرد سنگک | ۱ لیوان |
کره | ۳۰ گرم |
بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه شله زرد + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت شله زرد نذری
- طرز تهیه رنگینک مجلسی + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله تهیه رنگینک رولتی
- طرز تهیه حلوا ساده و زعفرانی مجلسی + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت انواع حلوا
- طرز تهیه فرنی با آرد برنج و نشاسته + نکات کلیدی تهیه انواع فرنی
طرز تهیه کاچی با شیر
مرحله اول
ابتدا قابلمهای بردارید، آن را روی حرارت ملایم بگذارید و شیر را در آن بریزید. سپس آب و شکر را به آن اضافه کنید.
مرحله دوم
در این مرحله مواد را به خوبی هم بزنید تا شکر به طور کامل حل شود. سپس زعفران دم کرده و گلاب را به مواد اضافه کنید.
مرحله سوم
در این مرحله منتظر بمانید تا شربت به جوش آید. سپس آن را از روی حرارت بردارید.
مرحله چهارم
تابهای را روی حرارت خیلی کم بگذارید و آرد سنگک را داخل آن بریزید. سپس آن را تفت دهید تا بوی خامی آن گرفته شود و رنگ آن به سمت تیرگی برود.
مرحله پنجم
در این مرحله کره را به آرد اضافه کنید و دوباره به مدت چند دقیقه آنها را تفت دهید تا کاملاً یکدست شوند.
مرحله ششم
کم کم شربت خود را به مواد اضافه کنید و همزمان به خوبی مواد را هم بزنید تا گلولهای شکل نشود. سپس آن را در ظرف مورد نظر خود انتقال دهید و با گل سرخ، پودر پسته یا دارچین تزئین و میل کنید.
نکات کلیدی برای تهیه کاچی با شیر
- آرد سنگک را تا زمانی تفت دهید که بوی برشتگی آن بلند شود. در این هنگام بوی خامی آن از بین رفته است.
- این کاچی به شدت بدن را تقویت میکند و برای زنان مفید است.
- میتوانید عسل یا نبات را جایگزین شکر کنید.
- کاچی هم به صورت گرم و هم به صورت سرد قابل سرو است.
- میتوانید به جای کره از روغنهای گیاهی نیز در تهیه کاچی استفاده کنید.
مواد لازم برای تهیه کاچی با آرد گندم یا آرد برنج
آب | ۷ لیوان |
آرد گندم یا آرد برنج | ۳۰۰ گرم |
شکر | ۲۰۰ گرم |
کره | ۱۰۰ گرم |
گلاب | ۱ لیوان |
پودر هل | ۱ قاشق مرباخوری |
زعفران دم کرده | به مقدار لازم |
دارچین، خلال پسته و خلال بادام | برای تزئین |
طرز تهیه کاچی با آرد گندم یا آرد برنج
مرحله اول
ابتدا قابلمهای را روی حرارت قرار دهید. سپس شکر و آب را درون آن بریزید و هم بزنید تا حل شوند و دانههای شکر مشخص نباشند.
مرحله دوم
در این مرحله زعفران آب کرده را به همراه گلاب به مواد درون قابلمه اضافه کنید و آن را هم بزنید. بعد از آن شعله را خاموش کنید.
مرحله سوم
در ظرفی دیگر آرد بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید سپس کره را به آن اضافه کنید و آنقدر هم بزنید تا طلایی رنگ شوند.
مرحله چهارم
در این مرحله مخلوط آب، شکر، گلاب و زعفران را که از روی حرارت برداشته بودید، به این آرد تفت داده شده اضافه کنید.
مرحله پنجم
مواد در این مرحله باید، رقیق شده باشند. برای روغن انداختن، این مخلوط را روی حرارت قرار دهید. در این هنگام آن را هم نزنید تا خوب روغن بیاندازد.
مرحله ششم
به مواد روی حرارت، پودر هل را اضافه کنید و هم بزنید. سپس حرارت را خاموش کنید و مواد را درون ظرفی بریزید. مواد باید شبیه به ماست چکیده باشد. شما میتوانید با پودر پسته، گل سرخ و یا دارچین این کاچی تهیه شده را تزئین و میل کنید.
نکات کلیدی برای تهیه کاچی با آرد گندم یا آرد برنج
- در مرحله چهارم اگر مواد برای رقیقتر شدن نیاز به آب داشت میتوانید به آن آب اضافه کنید.
- به جای شکر میتوانید از عسل یا نبات آسیاب شده استفاده کنید.
- به جای کره از روغنهای گیاهی نیز میتوانید در تهیه کاچی استفاده کنید.
- اگر به ذائقهتان نزدیک است، زنجبیل را به اندازه نصف یک قاشق چایخوری به کاچی اضافه کنید تا خوشمزهتر شود.
- برای افزایش خواص آن میتوانید به کاچی خود مقداری مغزیجات خرد شده اضافه کنید.
- کاچی هم به صورت گرم و هم به صورت سرد قابل سرو است.
- هرچقدر که آرد را بیشتر تفت دهید رنگ کاچی شما قهوهای تر خواهد شد.
نظر شما