به گزارش ایمنا، در شبهای ماه مبارک رمضان که افطاری دادن از ثواب ویژه ای برخوردار است، در شهرهای مختلف فرنی به عنوان دسر تهیه میشود که خواص بسیاری دارد، این غذای خوش طعم و مغذی انواع مختلفی دارد و استفاده از آن برای کودکان، افراد روزه دار و بدنسازان بسیار مفید است.
مواد لازم برای تهیه فرنی با آرد برنج
آرد برنج | ۴ قاشق غذاخوری |
شیر | ۴ لیوان |
آب | نصف استکان |
گلاب | نصف استکان |
شکر | ۴ قاشق غذاخوری |
هل ساییده شده | نصف قاشق چایخوری |
دارچین، زعفران دم کرده، خلال پسته، گل سرخ | برای تزئین |
بیشتر بخوانید:
- طرز تهیه شله زرد + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت شله زرد نذری
- طرز تهیه کاچی با آرد برنج یا آرد گندم + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت کاچی رژیمی
- طرز تهیه رنگینک مجلسی + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله تهیه رنگینک رولتی
- طرز تهیه حلوا ساده و زعفرانی مجلسی + نکات کلیدی و آموزش مرحله به مرحله پخت انواع حلوا
- طرز تهیه زولبیا و بامیه خانگی + نکات کلیدی تهیه زولبیا رژیمی
طرز تهیه فرنی با آرد برنج
مرحله اول
ابتدا لیوانی دسته دار بردارید و ۴ لیوان شیر سرد را در قابلمه تفلون بریزید.
مرحله دوم
در این مرحله ۴ قاشق غذاخوری آرد برنج را به شیر داخل قابلمه اضافه کنید. سپس نصف استکان آب، ۴ قاشق غذاخوری شکر و نصف قاشق چایخوری هل را به آن اضافه کنید و آن را کاملاً هم بزنید تا مواد حل و یکدست شوند.
مرحله سوم
مواد را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و آن را به صورت مرتب هم بزنید.
مرحله چهارم
در این مرحله پس از اینکه مواد کمی غلیظ شدند، گلاب را به آن اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
مرحله پنجم
کاسههای مورد نظر خود را آماده کنید و پس از اینکه فرنی به غلظت لازم رسید، به سرعت آن را در کاسههای از قبل آماده شده بریزید.
مرحله ششم
در این مرحله برای تزئین فرنیها میتوانید در صورت تمایل از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید. شما میتوانید از گل سرخ، خلال پسته، خلال بادام، کنجد و دارچین برای تزئین آن استفاده کنید.
مرحله هفتم
فرنی آماده شده خود را در محیط آشپزخانه قرار دهید و اجازه دهید خنک شود سپس آن را داخل یخچال قرار دهید تا فرنی شما آب نیندازد.
نکات کلیدی در تهیه فرنی با آرد برنج
- شما میتوانید عسل یا شیره را جایگزین شکر و پودر قند کنید.
- دقت کنید که در طول پخت فرنی حرارت باید ملایم باشد و به صورت مرتب آن را هم بزنید. اگر لحظهای از هم زدن غفلت کنید باعث میشود که آرد برنج شما گلوله گلوله شود.
- آرد برنج را باید حتماً با شیر سرد به خوبی حل کنید تا گلوله گلوله نشود.
- اگر میخواهید فرنی زعفرانی یا شکلاتی درست کنید، در زمان اضافه کردن آرد به آن کمی زعفران یا پودر کاکائو اضافه کنید.
- فرنی زمانی که سرد میشود کمی سفتتر از حالت اولیه اش میشود بنابراین زمانی که میخواهید آن را از روی حرارت بردارید دقت کنید که نه سفت و نه شل باشد.
- اگر فرنی شما ته گرفت، مواد را از ته قابلمه هم نزنید و از ۲ میلی متر بالاتر آن را هم بزنید.
- این مقدار مواد اولیه برای ۲ نفر مناسب است.
مواد لازم برای تهیه فرنی با نشاسته
شیر | ۲ لیوان |
نشاسته | ۲ قاشق سوپخوری |
گلاب | ¼ قاشق چایخوری |
شکر | ۲ قاشق غذاخوری |
وانیل | نصف قاشق چایخوری |
دارچین، زعفران دم کرده، خلال پسته، گل سرخ | برای تزئین |
طرز تهیه فرنی با با نشاسته
مرحله اول
ابتدا دو پیمانه شیر سرد را داخل قابلمه بریزید و دو قاشق غذاخوری نشاسته به آن اضافه کنید و هم بزنید تا شیر و نشاسته کاملاً با هم مخلوط شوند.
مرحله دوم
سپس قابلمه حاوی شیر و نشاسته را روی حرارت ملایم گاز قرار دهید و تمام مدت مواد داخل قابلمه که روی حرارت ملایم گاز قرار دارد را با یک قاشق چوبی به آرامی هم بزنید. اگر میخواهید مقدار فرنی شما بیشتر باشد باید توجه کنید که به ازای هر یک پیمانه شیر باید یک قاشق نشاسته اضافه میشود.
مرحله سوم
هم زدن را ادامه دهید تا فرنی شما به غلظت دلخواهتان برسد. سپس در این مرحله شکر را همراه با وانیل و گلاب به فرنی اضافه کنید و کمی هم بزنید. مواد را از روی حرارت بردارید و داخل ظرفهای مناسب سرو کنید. فرنی با نشاسته شما آماده است، میتوانید روی آنها را با دارچین یا خلال پسته و بادام تزئین کنید و در صورت تمایل آنها را داخل یخچال قرار دهید تا خنک شوند.
نکات تهیه فرنی با نشاسته
- توجه داشته باشید که در طرز تهیه فرنی با نشاسته ابتدا باید نشاسته را داخل شیر سرد خوب حل کنید و سپس مخلوط شیر و نشاسته را روی حرارت گاز قرار دهید.
- در هنگام طبخ فرنی مخلوط شیر و نشاسته را مدام باید هم بزنید تا گلوله نشود و قوام پیدا کند.
- اگر میخواهید فرنی شما خوشمزهتر شود میتوانید یک یا دو قاشق غذاخوری به آن خامه اضافه کنید.
- فراموش نکنید که فرنی را روی حرارت ملایم گاز تهیه کنید تا ته نگیرید.
نظر شما