بررسی انواع رنگ صنعتی + کاربرد هر رنگ‌
رنگ صنعتی

رنگ‌های صنعتی پوشش‌های مقاوم با کاربردهای وسیع در صنایع مختلف هستند و انواع مختلفی مانند اپوکسی، پلی‌اورتان و آلکیدی دارند. کلیک کنید و ویژگی‌ها و کاربردهای مهم‌ترین رنگ‌های صنعتی را بخوانید.

رنگ صنعتی در انواع مختلف برای رنگ آمیزی سطوح چوبی، بتونی، پلاستیکی و فلزی در محیط‌ها و کارخانه‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با رنگ مورد نظر علاوه بر زیبایی سطوح، می‌توانید مقاومت سطوح را در صنایع مختلف در برابر خوردگی، سایش، حرارت، رطوبت و انواع ترکیبات شیمیایی افزایش دهید. در این مطلب شما را با انواع متعدد رنگ‌های صنعتی پرکاربرد آشنا می‌کنیم.

معرفی انواع رنگ صنعتی

استفاده کردن از انواع رنگ‌های با کیفیت صنعتی، تنها موجب زیبایی و یکنواخت شدن سطوح فلزی در کارخانه‌ها و محیط صنعتی نمی‌شود، بلکه استفاده از این رنگ‌ها بر روی انواع سازه‌ها و تجهیزات، عمر آنها را افزایش داده و باعث می‌شوند در برابر بسیاری از شرایط آب و هوایی و رطوبت‌ها، مقاوم بوده و دچار زنگ زدگی نشوند.

برای تولید انواع رنگ‌ صنعتی از رزین، رنگدانه‌های پیگمنت، حلال و افزودنی‌ها استفاده شده است. در میان این رنگ‌ها، رنگ اپوکسی صنعتی یک نوع رنگ ضد زنگ و ضد خش پرکاربرد محسوب می‌شود. رزین استفاده شده در ترکیبات انواع رنگ‌های صنعتی، بر روی قدرت چسبندگی آنها تاثیرگذار می‌باشد. اگر تمایل دارید انواع تجهیزات و کفپوش‌های فلزی خود را مقاوم‌تر سازید، پیشنهاد می‌شود رنگ صنعتی مناسبی را انتخاب کرده و به صورت اصولی شروع به رنگ آمیزی کنید. انواع رنگ صنعتی پرکاربرد در صنایع مختلف شامل موارد زیر هستند:

رنگ اپوکسی صنعتی

این نوع رنگ صنعتی بر روی سطوحی همچون چوب، بتن و فلز دارای چسبندگی بسیار زیادی بوده و خاصیت ضد زنگ نیز برای سطوح گوناگون به همراه دارد. می‌توانید انواع رنگ‌های اپوکسی را با هاردنر مخلوط کرده تا میزان مقاومت آنها افزایش پیدا کند. معمولاً از رنگ‌ اپوکسی صنعتی برای رنگ کردن سازه‌های فولادی، کفپوش‌های صنعتی، کفپوش پارکینگ‌ها، رنگ آمیزی ماشین آلات صنعتی، تجهیزات کارخانه و رنگ آمیزی لوله‌های فلزی و مخازن استفاده می‌شود.

رنگ صنعتی پلی یورتان

رنگ‌های مخصوص پلی یورتان در برابر تغییرات دمایی و اشعه مضر خورشید، بسیار مقاوم هستند. رنگ‌های ضد ضربه و ضد خش پلی یورتان در طول زمان دارای ماندگاری بسیار زیادی بوده و رنگ آنها تغییری نمی‌کند. این رنگ‌های پرکاربرد صنعتی پلی یورتان در برابر ترکیبات شیمیایی، نم و رطوبت بسیار مقاوم بوده و ثابت باقی می‌مانند. رنگ‌های پلی یورتان برای رنگ آمیزی کفپوش‌های بیمارستانی، کفپوش‌های صنعتی، سازه‌ها در فضای باز، تجهیزات و رنگ کردن قطعات خودرو مورد استفاده قرار می‌گیرند.

رنگ‌های آلکیدی یا روغن‌های صنعتی

این رنگ‌های با کیفیت صنعتی در برابر تغییرات آب و هوا و رطوبت، هیچ تغییری نکرده و چسبندگی آنها بر روی سطوحی مانند چوب و فلز بسیار زیاد است. از رنگ‌های مقرون به صرفه آرکیدی برای رنگ آمیزی قطعات ساختمانی، صنایع دریایی، وسایل خانگی، درب و پنجره‌های چوبی و فلزی، نرده‌ها و اسکلت‌های فلزی استفاده می‌شود.

رنگ‌های پودری الکترواستاتیک

این نوع از رنگ‌های صنعتی به دلیل مقاومت بسیار زیاد در برابر انواع زنگ زدگی‌ها، سایش و ضربه‌ها، محبوب و پراستفاده هستند. رنگ‌های الکترواستاتیک کاملاً با محیط زیست سازگاری داشته و در هنگام استفاده، نیازی به هیچ گونه حلال ندارید. سطوح رنگ آمیزی شده با این نوع رنگ‌های پودری، کاملاً با دوام، زیبا، یک دست و صاف می‌شوند. از رنگ‌های الکترواستاتیک در صنعت برای ایجاد پوشش در قطعات صنعتی، قطعات فلزی، رنگ آمیزی کردن لوازم خانگی همچون ماشین لباسشویی، یخچال و صنایع خودروسازی برای رنگ قطعات خودرو و شاسی استفاده می‌شود.

انواع رنگ صنعتی

رنگ‌های نسوز صنعتی

این رنگ‌های پرکاربرد صنعتی در برابر حرارت‌های بسیار زیاد ۲۰۰ الی ۱۲۰۰ درجه سانتیگراد، مقاومت داشته و تغییری نمی‌کنند. به همین خاطر از این رنگ‌ها برای سطوح، قطعات و تجهیزاتی که در معرض حرارت شدید هستند، استفاده فراوان می‌شود. معمولاً برای صنعت پتروشیمی، صنایع نفت و گاز، رنگ آمیزی کوره‌ها، رنگ کردن دودکش‌ها و اگزوز خودرو از رنگ‌های نسوز استفاده فراوان می‌شود.

رنگ‌های اکریلیک صنعتی

رنگ‌های صنعتی اکریلیک در مقایسه با سایر رنگ‌ها، دارای بوی کمی بوده و به سرعت بر روی سطوح خشک می‌شوند. این رنگ‌های صنعتی پرمصرف در برابر شرایط جوی نامناسب، اشعه خورشید و رطوبت دچار تغییر نشده و بسیار مقاوم هستند. به همین خاطر از رنگ‌های اکریلیک صنعتی برای ایجاد پوشش در سطوح پلاستیکی، چوبی، بتونی و فلزی استفاده فراوان می‌شود. از جمله کاربردهای رنگ‌های صنعتی در مدل اکریلیک در صنایع مبلمان سازی، صنایع خودروسازی، رنگ آمیزی دیوارهای صنعتی، پوشش کف، رنگ آمیزی نمای ساختمان و رنگ کردن سازه‌های فلزی می‌باشد.

رنگ‌های ضد زنگ صنعتی

از رنگ‌های مدل ضد زنگ صنعتی برای محیط‌هایی که در معرض رطوبت و نم هستند، استفاده فراوان می‌شود. ترکیبات zink-rich موجود در این رنگ‌ها، پوشش محافظی را بر روی سطوح فلزی ایجاد می‌کنند. به همین خاطر برای افزایش دوام و طول عمر انواع تجهیزات صنعتی، از این مدل رنگ‌های ضد زنگ استفاده زیادی شده و بسیار پرکاربرد هستند. در صنایع مختلف برای ایجاد پوشش در ابزارآلات صنعتی، سازه‌های فلزی، پل‌ها، لوله‌ها، ماشین آلات و صنایع نفت و پتروشیمی رنگ‌های ضد زنگ بسیار کاربرد دارند.

رنگ‌های ضد زنگ صنعتی

رنگ‌های کوره‌ای صنعتی

برای تثبیت رنگ‌های کوره ای، نیاز به پخت آنها در انواع کوره‌ها و حرارت بالا دارید. رنگ‌ها بعد از رنگ آمیزی بر روی سطوح، پوششی بسیار مقاوم، براق، زیبا و صاف را ایجاد می‌کنند. چسبندگی رنگ‌های کوره‌ای بر روی سطح فلزات، بسیار بالا بوده و به خاطر همین برای ایجاد پوشش و رنگ آمیزی انواع قطعات فلزی، پروفیل‌های فلزی، لوازم الکترونیک، بدنه خودروها و صنایع لوازم خانگی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

جمع بندی

رنگ صنعتی به منظور ایجاد یک پوشش زیبا، محافظ و تزیینی بر روی سطوح مختلف چوبی، پلاستیکی، بتنی، فلزی، چدنی و سایر متریال‌ها در صنعت‌های مختلف استفاده شده و بسیار رنگ مقاومی در برابر حرارت بالا، ترکیبات شیمیایی، ضربه‌ها، سایش و خوردگی است. معمولاً برای محافظت کردن از قطعات، تجهیزات، ماشین آلات و سازه‌های فلزی در کارخانه‌ها و محیط‌های صنعتی، انواع رنگ‌های صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرند. هر کدام از رنگ‌های اپوکسی، پلی یورتان، پودری الکترواستاتیک، رنگ صنعتی ضد زنگ، رنگ‌های نسوز و آلکیدی در صنایع کاربردهای مختلفی دارند.

رنگ صنعتی در انواع متعدد برای صنایع گوناگون، کاربردهای بی‌نظیری به همراه دارد. رنگ‌های صنعتی پوشش‌های کاملاً با دوام، مقاوم و ضد زنگ را در سطوح مختلف ایجاد کرده و ماندگاری آنها در طول زمان بسیار زیاد می‌باشد. معمولاً برای رنگ آمیزی بدنه کشتی‌های بزرگ و قطعاتی که در معرض رطوبت فراوان هستند، از رنگ‌های دریایی در مدل‌های صنعتی استفاده می‌شود.

کد خبر 852517

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.