طرز تهیه نان برنجی کرمانشاهی + مواد و نکات لازم

نان برنجی یک شیرینی اصیل و خوشمزه ایرانی است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شیرینی برنجی یک نوع شیرینی سنتی ایرانی است که اصالتاً متعلق به شهر کرمانشاه است. این شیرینی معمولاً در اعیاد و سایر مناسبت‌ها تهیه می‌شود و با طعم و عطر بی‌نظیر خود، طرفداران زیادی دارد. این شیرینی خشک به دلیل نرمی، لطافت و مدت زمان طولانی نگه‌داری یکی از بهترین شیرینی‌های خانگی به حساب می‌آید. شیرینی برنجی انواع مختلفی دارد که از جمله آن‌ها می‌توان به شیرینی برنجی ساده، شیرینی برنجی زعفرانی، و شیرینی برنجی با طعم هل اشاره کرد.

شیرینی نان برنجی

مواد لازم برای تهیه شیرینی نان برنجی

  • روغن جامد صاف قنادی ۱۶۰ گرم
  • پودر قند ۵۸ گرم
  • زرده تخم مرغ ۲ عدد
  • زعفران ۱ قاشق سوپ خوری
  • آرد برنج ۲۶۰ گرم
  • پودر هل ۱/۲ قاشق چایخوری
  • نمک ۱/۸ قاشق چایخوری
  • پودر خرفه برای تزیین
  • گلاب ۱/۴ پیمانه

نحوه درست کردن نان برنجی

مرحله اول

در اولین مرحله از طرز تهیه شیرینی برنجی کرمانشاهی باید روغن جامد را روی شعله ملایم گاز آب کنید اما روغن فقط باید آب شود و نجوشد. روغن زمانی صاف می شود که هیچ دانه ای در آن باقی نماند. روغن آب شده را در یک شیشه در دار بریزید و به مدت ۱ روز در یخچال بگذارید. خود کرمانشاهی ها این شیرینی خوشمزه را با روغن حیوانی درست می کنند، اگر شما هم روغن حیوانی دوست دارید به همین ترتیب آن را صاف کنید.

مرحله دوم

فر را در دمای ۱۵۰ درجه سانتیگراد به مدت یک ربع زودتر روشن کنید تا گرم شود.

مرحله سوم

پودر قند را خوب الک کنید تا گرد و غباری در آن باقی نماند. سپس روغن صاف و پودر قند را با هم مخلوط کنید و با همزن دستی یا برقی آنقدر هم بزنید که یکدست و کرم رنگ شود. وقتی ترکیب روغن و پودر قند یکدست و صاف و کرم رنگ شد، زرده تخم مرغ را که هم دمای محیط است را به آن اضافه کنید و دوباره به مدت یک دقیقه خوب هم بزنید تا سبک شود.

مرحله چهارم

پس از اینکه روغن ها را با زرده کاملاً مخلوط کردیم نمک و هل را در آرد برنج میریزیم باید سعی کنید که حتماً از آرد برنج با کیفیتی استفاده کنید.بعد از اینکه مواد آردی را مخلوط کردیم چند بار الک میکنیم و بعد به مواد خمیرمان اضافه میکنیم.

مرحله پنجم

سپس گلاب را کم کم به مخلوط اضافه کنید و همزمان مرتب هم بزنید. در نهایت باید یک خمیر لطیف داشته باشید پس گلاب را کم کم اضافه کنید که خمیر شل و وارفته نشود.

نکته: ورز دادن را تا جایی که خمیر شود و دیگر به راحتی ترک نخورد ادامه می دهیم.اگر چرخ گوشت در دسترس دارید می توانید خمیر را چند بار چرخ کنید تا نرم و یکدست شود.

شیرینی نان برنجی

مرحله ششم

می توانید خمیر را به دو قسمت تقسیم کنید و به یک قسمت زعفران اضافه کنید و یک قسمت دیگر را ساده و بدون زعفران درست کنید.

مرحله هفتم

این خمیر را باید به مدت ۱۲ یا ۲۴ ساعت در دمای محیط بگذارید تا خوب برسد. اگر در فصل سرد هستید در دمای محیط بگذارید، اگر هم در تابستان هوای آشپزخانه شما مطلوب است لازم نیست در یخچال بگذارید اما اگر محیط گرم است خمیر را در یخچال بگذارید. حتماً روی ظرف خمیر را با سلفون بپوشانید.

مرحله هشتم

کف سینی فر کاغذ روغنی قرار بدهید. سپس خمیر نان برنجی را به صورت گلوله های کوچک بردارید و در دست شکل دهید. نان برنجی ها را در سینی فر بچینید. روی خمیر را در شکل دلخواه با مهر شیرینی پزی یا چنگال نقش بزنید یا به همان صورت ساده روی خمیرها تخم خرفه یا پودر مغز پسته بپاشید.

نکته: خمیر شیرینی باید صاف و بدون ترک باشد پس یک تکه از خمیر برداشته و آن را گلوله کنید تا مطمئن شوید.

مرحله نهم

شیرینی ها را در دمای ۱۵۰ درجه سانتی گراد در قسمت وسط فر به مدت ۱۵ دقیقه قرار دهید. همین که قسمت زیرین شیرینی طلایی شد کافی است، رنگ قسمت روی شیرینی نباید تغییر کند.

مرحله دهم

بعد از خارج کردن سینی از فر صبر کنید تا کاملاً نان برنجی خنک شود و سپس از سینی فر در ظرف مورد نظرتان بچینید.

کد خبر 852778

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.