اگر یبوست دارید حتما این میوه ها را بخورید

گریپ فروت سرشار از ویتامین C، بایدها و نبایدهای تغذیه در دوران نقاهت بیماران کرونایی، میوه‌های مفید برای درمان یبوست، خواص درمانی دمنوش بهار نارنج و عدم حذف شام برای لاغری را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، بیماران مبتلا به کرونا دچار کم اشتهایی می‌شوند و این موضوع می‌تواند سبب سو تغذیه در آنان شود اما در دوران نقاهت این بیماری می‌توان با یک رژیم غذایی سالم کمبود انواع ویتامین‌ها و پروتئین‌ها را جبران و روند بهبودی را تسریع کرد. کاهش اشتها در بیماران کرونایی بسیار شایع است که این موضوع ممکن است سبب سو تغذیه و کمبود مواد ریزمغذی شود. بنابراین افرادی که دچار این بیماری می‌شوند در دوران نقاهت باید به صورت ویژه مراقبت‌های تغذیه‌ای را در دستور کار قرار دهند. آب، ویتامین‌ها و پروتئین‌هایی که در مدت بیماری از دست رفته را می‌توان با یک تغذیه سالم در دوران نقاهت جبران کرد.

رژیم غذایی با حداقل فرآوری شامل میوه، سبزیجات، نان و غلات سبوس‌دار، حبوبات، ماهی، مرغ و مقدار کمی گوشت قرمز می‌تواند سبب تقویت سیستم ایمنی بدن شده و رسیدن به بهبودی را تسریع کند. بیماران کرونایی که از شر این بیماری خلاص می‌شوند باید الزامات تغذیه‌ای و پرهیزهای غذایی را در دستور کار قرار دهند. در گام نخست با توجه به اینکه اغلب بیماران کرونایی دچار تب شده و آب زیادی از دست می‌دهند باید برای جبران آن از مایعات به ویژه آب میوه‌های تازه و طبیعی و آب سبزیجات تازه، چای کمرنگ، آب گوشت یا مرغ استفاده کنند.

کارشناسان معتقدند مصرف انواع سوپ و آش‌های سبک و مصرف روزانه سبزی و میوه تازه نیز می‌تواند برای تحریک اشتها و تأمین ریزمغذی‌ها مؤثر باشد. استفاده از مواد غذایی که سرشار از ویتامین A هستند مانند زرده تخم مرغ، گوشت، ماهی، جگر، میوه‌ها و سبزی‌های زرد و نارنجی که سبب حفظ یکپارچگی مخاط تنفسی می‌شود از دیگر توصیه‌های کارشناسان به بهبودیافتگان کروناست. مصرف مرکبات و سبزیجات سبز رنگ که دارای ویتامین C هستند به دلیل خاصیت آنتی اکسیدانی سبب افزایش اشتها در این بیماران خواهدشد.

استفاده از مواد غذایی که دارای پروتئین، روی، سلنیوم، آهن و کربوهیدرات‌های پیچیده و حاوی نشاسته، مصرف روغن‌های گیاهی یا نباتی، استفاده از عسل برای تسکین سرفه و تقویت سیستم ایمنی، استفاده از زنجبیل یا موز برای جلوگیری از تهوع، اضافه کردن مقداری پودر سبوس خوراکی به برخی غذاها از جمله سوپ، سالاد و غیره نیز می‌تواند از یبوست جلوگیری کند.

کوتاهی یا طولانی بودن دوران نقاهت بیماران کرونایی رابطه مستقیمی با رژیم غذایی افراد دارد. در این دوران باید از خوردن غذاهای سنگین و پرچرب و سرخ کرده خودداری شود. این دوران زمان مناسبی نیست که به خوردن فست‌فودها روی بیاورید و یا در غذاهایتان از سس‌های تند استفاده کنید. برای به دست آوردن سلامتی خود بعد از پشت سر گذاشتن یک بیماری مهلک باید حتماً از خوردن ترشیجات و سرکه، غذاهای شور و کنسروی، نوشیدنی و خوراکی‌های محرک و غیره اجتناب کنید.

گریپ فروت و خواص جادویی آن

گریپ فروت سرشار از ویتامین C است. به همین خاطر اگر سرما بخورید مصرف گریپ فروت کمک می‌کند سرماخوردگی‌تان زیاد شدید نباشد و در کوتاه‌مدت آن را از سر بگذرانید. مقادیر قابل توجه ویتامین C به پیشگیریاز سرما خوردگی و مبارزه با آن کمک می‌کند. برخی شاخص‌ها نیز بیانگر این حقیقت است که ویتامین C از بدن در برابر سرطان دهان و معده محافظت می‌کند. به علاوه گریپ فروت با رادیکال‌های آزادی که باعث بوی بد دهان می‌شود مقابله می‌کند و باید بدانید که سرطان، سکته مغزی و حملات قلبی نیز با این رادیکال‌های آزاد مرتبط است. یکی از بزرگ‌ترین فوایدِ نوشیدن یک لیتر آب گریپ فروت در روز، تأثیر آن روی دفع سنگ کلیه از طریق مجاری ادرار است. چربی‌سوزی یکی از توانایی‌های شگفت‌انگیز این میان‌وعده اعجاب‌آور است … گریپ فروت سرعت سوخت‌وساز بدن را بالا می‌برد و به کاهش وزن کمک می‌کند. گریپ فروت با پاک‌سازی سموم بدن به سلامت کبد کمک می‌کند و نوشیدن آب گریپ فروت یا خوردن آن باعث می‌شود احساس بهتری داشته باشید. تحقیقات نشان می‌دهد گریپ فروت از ابتلاء به سرطان ریه پیشگیری و با آن مبارزه می‌کند. مطالعات نشان می‌دهد که LDL یا کلسترول بد، با مصرف منظم گریپ فروت تا ۱۵ درصد کاهش می‌یابد. تری گلیسیرید که شکل دیگری از کلسترول بد محسوب می‌شود نیز، با مصرف گریپ فروت تا ۱۷ درصد کاهش می‌یابد. خواص گریپ فروت در بیماران مبتلا به کلسترول بالا تنها پس از یک ماه گنجاندن آن در رژیم غذایی مشاهده می‌شود.

حذف شام باعث لاغری نمی‌شود

یک متخصص طب ایرانی با اشاره به اینکه شام نخوردن کمکی به لاغری نمی‌کند بلکه حتی فرد مستعد چاقی هم می‌شود، اظهار کرد: به افرادی که دارای بیماری دیابت هستند توصیه می‌کنم قبل از مصرف هر گونه دم‌نوش یا غذایی، داروهایی را که مصرف می‌کنند با پزشک خود مطرح کنند، چرا که مصرف هم زمان برخی از غذاها با داروها عارضه ایجاد می‌کند و مشکلاتی را نیز به وجود می‌آورد.

الهام پارسا، افزود: بهترین توصیه این است که سبک زندگی خود را تغییر دهید و ورزش کنید، برای حفظ سلامتی ۱۵۰ دقیقه در هفته ورزش متوسط انجام دهید.

این متخصص طب ایرانی، انجام فعالیت‌های بدنی روزانه، نرمش و ورزش را نیز توصیه کرد و ادامه داد: فعالیت بدنی باعث بالا رفتن سطح ایمنی بدن می‌شود. افرادی که شاخص توده بدنی آن‌ها بالای ۳۰ است، مستعد ابتلاء به دیابت هستند، اگر در خانواده فردی مبتلا به دیابت است باد بدانیم که فاکتور قوی برای ابتلای سایر اعضای خانواده به دیابت وجود دارد.

پارسا با اشاره به اینکه نباید بدون حساب و کتاب میاون وعده مصرف کنیم، اظهار کرد: تعداد واحدی که در روز بدن به میوه نیاز دارد مشخص است بنابراین باید در طول روز ۳ الی ۴ واحد میوه متوسط مصرف کنیم.

این متخصص طب ایرانی تصریح کرد: برای شام نخوردن تعریفی نداریم، این قضیه کمکی به لاغری نمی‌کند بلکه حتی فرد مستعد چاقی هم می‌شود. میوه و یا پوره سبزیجات به کاهش اشتها و کاهش وزن کمک می‌کند، بنابراین بهتر است به جای استفاده از آبمیوه از خود میوه استفاده کنیم. کدو، گشنیز، بامیه و دارچین برای لاغری توصیه می‌شود. دارچین، عرق گزنه به کاهش قند کمک می‌کند.

خواص درمانی دمنوش بهار نارنج

بهار نارنج همان شکوفه درخت نارنج است که در فصل بهار درخت را زینت داده و در پاییز و زمستان، جای خود را به میوه نارنج می‌دهد، این میوه خواص دارویی فراوانی دارد. نوشیدن دمنوش بهار نارنج به تسکین دردهای پی در پی شکمی، درمان دردهای نفخ معده، اسپاسم، سو هاضمه و سکسکه مفید است. به طورکلی مصرف منظم دمنوش بهار نارنج اشتهاآور است و تأثیر بسیاری در تقویت معده دارد. برای داشتن خواب آرام و راحت شبانه مصرف دمنوش بهار نارنج راه حل خوبی است. دمنوش بهار نارنج با ایجاد آرامش و کاهش اضطراب و تحریکات عصبی، تأثیرات مثبتی روی سیستم عصبی می‌گذارد. همچنین این دمنوش برای رفع قولنج‌های عصبی و برطرف کردن غم و افسردگی بسیار مفید است. معمولاً در روزهای گرم سال، با افزایش دما و میزان تعریق، رفتار و خلق و خوی بسیاری از افراد تغییر می‌کند. مصرف بهارنارنج به همراه آب کرفس، جهت استخراج سنگ‌های کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار مفید می‌باشد. بهار نارنج سرشار از آنتی اکسیدان است که از بدن در مقابل رادیکال‌های آزاد محافظت کرده و موجب کاهش خطر ابتلاء فرد به بیماری‌های جدی و مزمن و در نهایت موجب تقویت سیتم ایمنی بدن می‌شود. در طب سنتی، دمنوش بهار نارنج را برای تسکین سردردهای عصبی و میگرن استفاده می‌کنند. برای بهبود هضم غذا و کاهش ناراحتی‌های معده می‌توان، مقداری عرق بهار نارنج به چای اضافه کرد. برای رفع بزرگی طحال، مصرف منظم و مداوم بهار نارنج مؤثر است. عرق بهار نارنج شکل گیری سلول‌های جدید پوستی را تحریک می‌کند. این ماده می‌تواند سلول‌های مرده را از بین ببرد و کمک کند که به جای آنها سلول‌های جدید به وجود بیایند و به این ترتیب ظاهر پوست را روشن‌تر کند.

اگر یبوست دارید حتماً این میوه‌ها را بخورید

یبوست اگر درمان نشود در درازمدت آسیب جدی به بدن فرد می‌رساند. یبوست می‌تواند با سایر بیماری‌های گوارشی مانند سرطان روده بزرگ، دیورتیکولیت و هموروئید همراه باشد. علل اصلی ابتلاء به این عارضه عبارتند از: استرس زیاد، شیوه زندگی کم تحرک، رژیم‌های غذایی کم فیبر، دیابت و بارداری. یکی از مهمترین گام‌ها برای مبارزه با یبوست، مصرف فراوان نوع خاصی از میوه‌ها است. میوه‌هایی حاوی مواد مغذی مختلفی هستند که سیستم گوارش را تسریع می‌کنند و مقادیر زیادی فیبر نامحلول به بدن می‌رسانند که عبارتند از:

گلابی: گلابی به دلیل محتوای زیاد آب و فیبر، تنظیم کننده حرکات روده است. گلابی خواص ضداکسید کننده دارد، سیستم گوارش را بهبود می بخشد و مانع از افزایش کلسترول می‌شود. ویتامین‌های سی، بی و ای را می‌توانید به همراه آهن، کلسیم و پتاسیم با مصرف این میوه به بدن برسانید.

نارنگی: سرشار از ویتامین سی و یک راه طبیعی برای مبارزه با یبوست است. نارنگی سرشار از فیبر بوده و به جلوگیری از مشکلات گوارشی، کلسترول بالا و مشکلات قلبی عروقی کمک می‌کند.

انگور: یک ملین طبیعی و کمک کننده به بهبود سیستم قلب و عروق است. مصرف انگور باعث کاهش کلسترول بد می‌شود. انگور همچنین حاوی اسیدهایی است که برای عملکرد مناسب بدن ضروری به نظر می رسند. انگور بدون کالری است و به بهبود وضعیت شریان‌ها نیز کمک می‌کند.

پرتقال: برای جلوگیری از انباشت مواد زائد در روده بزرگ و جلوگیری از ابتلاء به بیماری‌های قلبی مفید است. پرتقال سرشار از آنتی اکسیدان‌ها و ویتامین سی است و منجر به بهبود سیستم ایمنی بدن می‌شود. پرتقال ضددرد و التیام دهنده است. این میوه حاوی اسید سیتریک است و به هضم مواد غذایی و بهبودو عملکرد پانکراس و کبد کمک می‌کند.

پاپایا: برای کاهش یبوست مفید است و ۹۰ درصد آن را آب تشکیل می هد. پاپایا یک دیورتیک عالی است و منبع غنی از ویتامین سی محسوب می‌شود. مصرف این میوه منجر به محاظت طبیعی از بدن و حذف اثرات منفی رادیکال‌های آزاد می‌شود.

سیب: این میوه را با پوست بخورید چون پوست آن حاوی فیبر و آنتی اکسیدان است. مصرف سیب به کاهش کلسترول کمک می‌کند و چون حاوی کورستین است، خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی عروقی را نیز کاهش می‌دهد.

خربزه: سرشار از پتاسیم، منیزیم، روی، کلسیم، آهن و فسفر است و مانع از احتباس مایعات در بدن می‌شود. مصرف خربزه عملکرد کلیه را نیز بهبود می بخشد و یک ملین طبیعی است.

کیوی: سرشار از فیبر است و به حرکات روده کمک می‌کند.

کد خبر 438343

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.