به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، با غروب خورشید در ماه مبارک رمضان، بسیاری از مسلمانان روزه خود را با میوه خشک قهوهای شیرین و قهوهای افطار میکنند که قرنهاست در خاورمیانه گرامی داشته میشود. در طول ۲۹ یا ۳۰ روز این ماه مبارک، مسلمانان از صبح تا غروب از خوردن، آشامیدن خودداری میکنند و بهدنبال تعمیق تقوا و ایمان خود هستند. افطار با خرما و آب ریشه در تعالیم دینی حضرت محمد (ص) دارد و این میوه بهشتی بهویژه در قرآن به دلیل ارزش غذایی بالایی که دارد آورده شده است.
انواع مختلف خرما
خرما، تازه یا خشک، حاوی ویتامینها، مواد معدنی و فیبرهای مهمی است و آنتیاکسیدان بالایی دارد. این میوه با توجه به سطح بالای فروکتوز، قند طبیعی موجود در آن، منبع بسیار خوبی برای انرژی بهویژه پس از یک روز کامل روزهداری است. انواع مختلف خرما با طعم و بافتهای متفاوتی وجود دارد:
خرمای مجول: به دلیل اندازه بزرگ، طعم شیرین، رنگ کهربایی و طعم غنی خود شناخته شده است.
خرمای مبرم: نسبت به انواع دیگر خرما کمتر شیرین است، شکلی کشیده و رنگ قهوهای مایل به قرمز دارد.
خرمای آجوا: با بافتی نرم، گوشتی، بهنسبت آبدار و طعمی بسیار شیرین، بیشترین ارزش را نزد مسلمانان دارد، زیرا در مدینه عربستان سعودی رشد میکند. خرمای آجوا گرانترین خرمای جهان است.
خرمای دگلت نور: بومی کشور عراق و دارای اندازه متوسط، رنگ روشنتر و ایده آل برای پختوپز است.
خرمای پیارم: پوست تیرهتر و طعمی غنی دارد، کمی خشکتر و به طعم بینظیر خود معروف است.
حقایق جالب در مورد خرما
خرما هزاران سال است که کشت میشود. درختان این میوه نر یا ماده است و تنها درخت ماده میوه میدهند. درخت خرما اگر بهخوبی نگهداری شود بیش از ۱۰۰ سال عمر میکند و یک نخل بالغ میتواند بیش از ۱۰۰ کیلوگرم خرما در هر فصل برداشت بدهد یعنی حدود ۱۰ هزار خرما تولید کند.
برترین تولیدکنندگان خرما
بر اساس دادههای پایگاه داده غذایی و کشاورزی تریج Tridge در سال ۲۰۲۲، حدود ۱۰ میلیون تن خرما در سراسر جهان تولید شد. نخل خرما در کشورهایی با تابستانهای طولانی و گرم همچون کشورهای خاورمیانه و مناطق همسایه رشد میکند. طبق دادههای این سایت، مصر بزرگترین تولیدکننده خرما در جهان است و نزدیک به ۱۸ درصد خرمای جهان را تولید میکند. عربستان سعودی با حدود ۱۷ درصد از بازده جهانی در رتبه دوم و الجزایر با ۱۳ درصد در رتبه سوم قرار دارد.
نظر شما