به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، سازمان جهانی بهداشت (WHO) نسبت به مصرف بیش از حد نمک هشدار داده است و به اثرات مخرب آن بر سلامت انسان اشاره کرده است، مصرف رژیمهای غذایی سرشار از سدیم باعث افزایش خطر بروز فشار خون بالا، بیماریای قلبی عروقی، سرطان معده، چاقی و پوکی استخوان میشود؛ سازمان جهانی بهداشت اعلام کرده است که تقریباً ۱.۸۹ میلیون مرگ در سال با مصرف بیش از حد سدیم مرتبط است.
چگونه سدیم فشار خون را افزایش میدهد؟
سدیم که یکی از اجزای اصلی نمک خوراکی است، نقش مهمی در حفظ تعادل مایعات و انتقال تکانههای عصبی در بدن دارد؛ با این وجود، مصرف بیش از حد سدیم میتواند منجر به افزایش فشار خون شود که یک عامل خطر اصلی برای بیماریهای قلبی و سکته است، سطوح بالای سدیم بدن را وادار میکند تا آب را برای متعادل کردن غلظت سدیم در جریان خون حفظ کند، این افزایش حجم خونی که درگها در گردش است، فشار بیشتری به دیوارههای شریانی وارد میکند که منجر به افزایش فشار خون میشود؛ علاوه بر این، آب باقیمانده میتواند باعث انبساط دیوارههای رگهای خونی شود و آنها را انعطافپذیرتر و مقاومتر کند، در نتیجه فشار خون افزایش مییابد.
میزان مصرف روزانه نمک چقدر باید باشد؟
سازمان جهانی بهداشت (WHO) اعلام کرده است که مصرف روزانه سدیم باید کمتر از دو هزار میلیگرم در روز باشد، که معادل کمتر از پنج گرم نمک در روز میشود، برای کودکان دو تا پانزدهساله باید دوز مصرف سدیم کمتر باشد.
چگونه مصرف سدیم را کاهش دهیم؟
به منظور کاهش مصرف سدیم، میزان مصرف نمک خود را کاهش دهید، توصیه شده است غذاهای تازه را جایگزین غذاهای فرآوری شده کنید، محصولات حاوی سدیم کمتر را تهیه کنید، به جای نمک از گیاهان و ادویهها برای طعم دادن به غذا استفاده کنید و نمکدان را روی میز غذا قرار ندهید.
جایگزینهای سالم نمک کدام است؟
بهمنظور کاهش مصرف نمک، گیاهان و ادویههای خوشطعم مانند ریحان، آویشن یا رزماری را به غذا اضافه کنید، آب مرکبات مانند لیمو و لیموترش نیز میتواند گزینه مناسبی باشد؛ سرکه، بهویژه سرکه سیب یا بالزامیک نیز میتواند به جای نمک مورد استفاده قرار بگیرد، سیر و زنجبیل نیز طعم خوبی به غذا میدهد.
نظر شما