به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، بهرام عین اللهی در نشست اعطای اعتبارنامه منتخبان ششمین دوره شورای عالی سازمان نظام پرستاری که در سالن شهید سردار سلیمانی وزارت بهداشت برگزار شد، ضمن قدردانی از دستاندرکاران برگزاری این انتخابات، اظهار کرد: پرستاران ایرانی از بهترین پرستاران دنیا هستند و در حادثه تروریستی هفته گذشته در کرمان همچون سایر برههها و بحرانها، شاهد ایثارگری و رشادت نیروهای بهداشتی، درمانی و پرستاران بودیم، برخی امدادگران ما برای نجات مجروحان، خود دچار مجروحیت شدند که نشان دهنده اوج ایثار آنها است.
وی با بیان اینکه بلافاصله پس از حمله تروریستی، فوج عظیمی از نیروهای بهداشتی و درمانی داوطلب برای خدمتگزاری به مجروحان حادثه تروریستی به کرمان، عزیمت کردند، افزود: جامعه سلامت در حوادث مختلف از جمله حادثه تروریستی کرمان، احساس مسئولیت دارد.
وزیر بهداشت از مردمی بودن به عنوان یکی از مهمترین ویژگیهای جامعه پرستاری کشور یاد کرد و ادامه داد: پرستاران ما خود را از جامعه جدا نمیدانند و در همه صحنهها و بحرانها از جمله دوران همهگیری کرونا، مردمی بودن خود را به اثبات رساندهاند، به عنوان نمونه در عملیات والفجر ۸ وقتی به بیمارستان حضرت فاطمه (س) حمله شیمیایی شد، پرستاران فداکارانه و با وجود مصدومیت خود به یاری مصدومان شتافتند که این رشادتها و افتخارات باید منعکس و روایت شود.
عین اللهی تصریح کرد: معاونتهای آموزشی و درمان وزارت بهداشت از دیدگاهها و مشورتهای اعضای شورای عالی سازمان نظام پرستاری در کارگروهها، تصمیمگیریها و تصمیمسازیهای حوزه سلامت و پرستاری، کمک بگیرند؛ پرستاران، مهمترین رکن نظام سلامت هستند که تأثیر قابل توجهی در کارآمدی نظام سلامت و نقش مهمی در ارتقای سلامت جامعه دارند.
وی با بیان اینکه باید به نقش پرستاران در پیشگیری از بیماریها و مراقبتهای بهداشتی توجه بیشتری شود، گفت: در پویش ملی سلامت ۳۷ میلیون نفر مشارکت کردهاند که از این تعداد حدود ۸۰۰ هزار بیمار مبتلا به فشارخون بالا و بیش از ۴۰۰ هزار مبتلا به دیابت که از بیماریهای خود اطلاعی نداشتند، شناسایی شدند.
وزیر بهداشت تاکید کرد: آمارهای به دست آمده از پویش ملی سلامت تا کنون به ویژه در مناطق شهری هشدار دهنده است، چراکه سبک زندگی و تغذیه در مناطق شهری، وضعیت مناسبی ندارد و از سوی دیگر سه چهارم مردم کشور در مناطق شهری سکونت دارند؛ بنابراین از نظام پرستاری انتظار داریم که به حوزه بهداشت، پیشگیری و مراقبتهای بهداشتی نیز وارد شود چراکه سلامت باید پیشگیری باشد نه درمانمحور.
عین اللهی ارائه خدمات پرستاری در منزل را رویکردی بسیار ارزشمند دانست و اضافه کرد: برخی افراد بدون مهارت با مداخله در این حوزه، شرایط خدمات پرستاری در منزل را با مشکلاتی روبهرو کردهاند که نیاز است پرستاران کارآزموده، مجرب و مورد تأیید با ارائه خدمات پرستاری در منازل موجبات ارتقای سلامت مردم را فراهم آورند.
وی تاکید کرد: وزارت بهداشت موظف است در جهت تأمین نیازهای مادی پرستاران تلاش کند، اولین گام ما در این زمینه، اجرای قانون تعرفهگذاری پرستاری پس از ۱۵ سال در دولت مردمی بود، این قانون در ابتدای اجرا ممکن است ایراداتی داشته باشد، اما باید به نقطهای برسیم که پرداختها بر اساس عملکرد نیروها باشد.
وزیر بهداشت از عوامل تمایز پرستاری در ایران نسبت به سایر کشورها را وجود مهر و عاطفه سرشار در بین پرستاران کشورمان دانست و گفت: رفتار توأم با مهربانی و عاطفه در قبال بیماران در فرهنگ ما رواج دارد، در حادثه تروریستی کرمان دیدم که یک پرستار برای بیماران به شدت گریه میکرد که این درجه از عاطفه و مهربانی در جوامع پرستاری سایر کشورها کمتر دیده میشود و وزارت بهداشت آماده همکاری با سازمان نظام پرستاری برای ترویج فرهنگ اسلامی و ایرانی پرستاری است.
عیناللهی با اشاره به فجایع و جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و تأثر جامعه سلامت کشور از این جنایات، خاطرنشان کرد: جوامع بینالمللی مدعی حقوق بشر، بسیار ناکارآمدند و خصلت ددمنشانه نظام استکبار و اذناب آن در جنایات اخیر رژیم جعلی صهیونیستی به ویژه هجوم به بیماران و مراکز درمانی برای همگان، آشکار شده است.
نظر شما