به گزارش ایمنا، هندوانه یکی از اجزای اصلی و جدایی ناپذیر سفرههای یلدایی ایرانیان است. شاید بتوان مدعی شد تزئین هندوانه یکی از جذابترین و خلاقانهترین اجزا شب یلداست که نشانگر ذوق و سلیقه هنری افراد است. امسال میتوانیم به جای حکاکی و تزئین هندوانه به سبک سالهای گذشته با برشهای ساده و مدلهای جدید و متنوع هندوانه را تزئین و سرو کنیم. چندین روش در زیر آموزش داده شده که علاوه بر جذابیت و زیبایی بسیار کاربردی و مورد استفاده است.
بیشتر بخوانید:
- میتوان با وسیلهای مثل اسکوپر بستنی محتویات داخل هندوانه را به دایرههای یکسان تبدیل کرد و از پوستهی خود هندوانه نیز برای ظرف سرو استفاده کرد. این روش در عین سادگی و زیبایی به سرو آسان هندوانه و اجتناب از هدر رفتن آن کمک میکند.
-
در این روش ابتدا هندوانه را با برشهای عرضی دارای فاصله یکسان برش زده و با استفاده از یک قالب دایرهای شکل هر برش عرضی هندوانه را به دایرههای هم اندازه تقسیم نموده و با استفاده از میوههایی مثل توت فرنگی، انگور و سایر خوراکیهای باب میل خود آن را تزئین کنید.
- سپس با استفاده از کاغذهای رنگی و متنوع کاپ کیک و مقداری خامه نیز میتوان در تهیه و سرو هندوانه خلاقیت ایجاد کرد.
- در نهایت با استفاده از ظروف زیبا و متنوع موجود در منزل و اندکی ذوق و خلاقیت میتوان از این میوهی گوارا نهایت استفاده را برد.
- شاید یکی از سادهترین و در عین حال شیکترین میوه آراییها این مدل است که هر شخصی را ترغیب به استفاده از میوههای تقسیم شده زیر میکند این روش با کمترین دور ریز و بیشترین استفاده میتواند جای خود را به مدلهای حکاکی گذشته بدهد.
- یکی از زیباترین و خلاقانه ترین ایدهها تزئین هندوانه به صورت یک کیک چند طبقهای است. در ابتدا لازم است هندوانه را به صورت دایرهای و با ضخامت بیشتر از ۱۰ سانتی متری برش بزنیم. کیکهای هندوانهای چند طبقه بهتر است طبقات بالایی را کمی کوچکتر از طبقه پایین در نظر بگیرید. سپس این طبقات را از بزرگ به کوچک روی هم قرار داده و با سیخهای چوبی هر طبقه را بر روی طبقه بعدی فیکس میکنیم.
- سپس به وسیله اسکوپر و انواع میوههای دلخواه و موجود با استفاده از خلال دندان این کیک هندوانهای زیبا را تزئین میکنیم.
- همچنین میتوانیم برشها و طبقات کیک هندوانهای خود را به صورت اشکال هندسی مختلف از جمله مربع و مستطیل و سایر اشکال هندسی در بیاوریم.
- این روش در عین سادگی و آسان بودن انجام آن، یک روش بسیار خلاقانه و زیباست که هر فرد میتواند با استفاده از استعداد و ذوق خود این کیک هندوانهای بی نظیر را زیباترین بخش سفرهی یلدایی خود کند.
- در روش بعدی با استفاده از قالبهای آماده بستنی، آب کیوی (چند عدد کیوی پوست کنده را درون آبمیوه گیری میریزیم)، بستنی وانیلی ساده و آب هندوانه میتوانیم یک بستنی به سبک و سیاق یلدایی تهیه و در کنار عزیزانمان نوش جان کنیم. در مرحله اول باید آب هندوانه به همراه چند هسته هندوانه (برای زیبایی) را در قالبها ریخته و درون فریزر قرار دهیم تا یخ بزند، سپس یک لایه شیر یا بستنی وانیلی رقیق شده را روی لایه یخ زده آب هندوانه ریخته و مجدداً در فریزر قرار میدهیم تا سفت شود و در آخر آب کیوی را که رنگ سبز آن نماد پوست هندوانه است را به آن اضافه کرده و در فریزر قرار میدهیم تا مانند سایر لایهها منجمد شود و در نهایت با در آوردن بستنیها از قالبهای آ ماده و قرار دادن آنها در ظروف سرو زیبا میتوان از این بستنی هندوانهای در کنار خانواده لذت برد.
- علاوه بر خود هندوانه که در سفرههای یلدایی جایگاه خاصی دارد از پوست هندوانه نیز میتوان با اندکی سلیقه و ذوق هنری به عنوان ظرف سرو میوه استفاده کرد.
- ابتدا هندوانه را به صورت دایرهای با عرضی حدود ۲ الی ۳ سانتی متر برش زده و سپس به صورت مساوی هر لایه را به بخشهای مثلثی شکل تقسیم بندی میکنیم.
- سپس برش کوچکی در قسمت پوسته هندوانه ایجاد کرده و چوب بستنی را در آن قسمت قرار میدهیم و از این بستنی هندوانهای نهایت لذت را در کنار خانواده و دوستان میبریم.
- زیبایی و هنرمندانه بودن حکاکی روی هندوانه، هنری است که نمیتوان آن را نادیده گرفت. در این روش با استفاده از ابزار و روشهای مخصوص میتوان زیبایی و چشم نوازی هندوانه را در سفرههای یلدایی دو چندان کرد.
- در پایان باید خاطر نشان کرد مجموع روشهای بالا با اندکی خلاقیت، ذوق و سلیقه فردی با کمترین امکانات میتواند بیشترین و زیباترین نتایج را به ارمغان آورد و شب یلدا را به خاطره انگیز ترین شب برای همه افراد خانواده تبدیل کنیم. کودکان نیز با توجه به تنوع و زیبایی هر کدام از روشهای ذکر شده در بالا ترغیب به استفاده از میوهها میشوند.
نظر شما