تفاوت وکیل کانون با مرکز وکلا

تفاوت وکیل کانون با مرکز وکلای قوه قضاییه_وکیل کانون بهتر است یا وکیل مرکز؟_ مقایسه وکیل کانون با مرکز_ویژگی های وکیل کانون_ویژگی های وکیل مرکز در ادامه آمده است.

تفاوت وکیل کانون با مرکز وکلا

همه ما ممکن است با مشکلی حقوقی برخورد کرده و به وکیل نیاز پیدا کنیم. در این شرایط با دو مفهوم وکیل کانون یا وکیل مرکز مواجه می‌شویم. سوالاتی همچون تفاوت وکیل کانون با مرکز وکلا و مشاوران در چیست و آیا وکیل کانون بهتر است یا مرکز، تقریبا برای همه پیش می‌آید. در واقع همه دوست دارند که در دادگاه پیروز شوند و پیروزی در دادگاه را منوط به سطح علمی و مهارت وکیل می‌دانند.

در مطالب پیش روی، ضمن توضیح در مورد کانون وکلا و وکلای قوه قضاییه، تفاوت‌های آن‌ها را از لحاظ پیروزی در پرونده‌ها، آزمون وکالت، مرجع صادرکننده پروانه و ... بیان می‌کنیم. از طریق سایت پارس وکیل می‌توانید به بهترین وکلای کانون وکلای دادگستری البرز ( عضو اسکودای جهانی) دسترسی پیدا کنید..

تفاوت وکیل کانون با وکیل قوه قضاییه

اگر استقلال کانون وکلا را فاکتور بگیریم، تفاوت وکیل کانون با مرکز وکلا، برای دانشجویان و فارغ‌التحصیلان رشته حقوق اهمیت زیادی دارد. هرچند که وکلای هر دو گروه از لحاظ درجه و دانش حقوقی، تفاوتی ندارند؛ اما این نهادها، سالانه آزمون وکالت را جداگانه و به صورت موازی برگزار می‌کنند. بر همین اساس پروانه وکالت و مراحل آن نیز به صورت مجزا از طرف این نهادها صادر می‌شود.

به‌طور کلی، در خصوص تفاوت‌های دو گروه وکلای دادگستری و وکلای قوه قضاییه، 4 موضوع زیر قابل بررسی است.

  • نهاد برگزارکننده آزمون وکالت
  • سختی آزمون
  • مرجع صادرکننده پروانه وکالت
  • مراحل دریافت پروانه
  • وظایف و مسئولیت‌ها

نهاد برگزارکننده آزمون وکالت

هر دو گروه وکلای کانون و وکلای مرکز، از طریق قبولی در یک آزمون، موفق به اخذ پروانه وکالت خواهند شد؛ اما این آزمون‌ها توسط دو نهاد مجزا و موازی با هم برگزار می‌شوند و پروانه وکالت از طرف نهاد مربوطه صادر می‌شود.

تفاوت در مرجع صادرکننده پروانه وکالت

مهم‌ترین تفاوت وکیل کانون با مرکز وکلا، در نهاد صادرکننده پروانه وکالت است. در واقع، هر داوطلبی که در یکی از آزمون‌های این دو نهاد، قبول شود، وکیل دادگستری محسوب می‌شود و مجوز وکالت خواهد داشت. اعتبار پروانه وکالت صادر شده از هر دو نهاد، کانون وکلای دادگستری و مرکز وکلا قوه قضاییه، به یک میزان معتبر است.

مراحل اخذ پروانه وکالت در کانون وکلا و مرکز وکلا

تفاوت اساسی دیگر میان وکلای مرکز و وکلای کانون دادگستری، در روند اخذ پروانه وکالت است. در واقع هر دو گروه تنها می‌توانند در یکی از آزمون‌ها شرکت کنند و پس از قبولی برای اخذ پروانه باید مراحلی را پشت سر بگذارند. مراحل و مدت زمان دوره‌ها در دو نهاد متفاوت است. برای مثال وکلای کانون باید 15 ماه دوره کارآموزی که شامل 2 ماه یا حداقل 50 ساعت شرکت در جلسات مربوط به سخنرانی علمی و کارگاه‌های آموزشی، 6 ماه حضور تمام وقت در مراجع قضایی و 50 ساعت شرکت در جلسات سخنرانی وکیل سرپرست است را طی کند. مراحل اخذ پروانه و دوره‌های کارآموزی برای وکلای مرکز روند متفاوتی دارد.

تفاوت وکیل کانون با مرکز وکلا

تفاوت در وظایف و مسئولیت‌ها

وکیل کانون و وکیل قوه قضاییه از لحاظ مسئولیت‌ها و وظایف، هیچ گونه تفاوتی ندارند. بر همین اساس اگر به دنبال وکیل در کرج یا هر شهر دیگری هستید، تجربه و سابقه وکیل را در نظر بگیرید.

گاهی افراد معیارهای دیگری دارند که براساس آن می‌توانند بهترین وکیل را برای پرونده حقوقی خود به کار بگیرند. توصیه می‌شود برای جستجوی آسان وکیل از خدمات سایت پارس وکیل استفاده کنید. در این سایت می‌توانید به وکلای استان البزر دسترسی داشته باشید و ضمن بررسی سابقه وکیل، به‌راحتی با آن‌ها تماس بگیرید.

آشنایی با کانون وکلا دادگستری

کانون وکلا دادگستری، اولین و مهم‌ترین کانون وکلا در ایران است. این نهاد قدیمی‌ترین نهاد مستقل مدنی و خودگردان ایران نیز محسوب می‌شود. نهاد مذکور، براساس قانون وکالت مصوب 1314، تأسیس شد و به عنوان یک شخصیت حقوقی، نمود پیدا کرد. یک سال بعد، یعنی در سال 1315، تغییراتی در قانون قبلی اعمال شد و بالاخره قانون 1315، به عنوان یک قانون بادوام و با هدف نظم و ترتیب بخشیدن به حرفه وکالت، اعطای شخصیت حقوقی و استقلال به کانون وکلا به تصویب رسید. این کانون در سال 1329 به عضویت کانون وکلای بین‌المللی (IBA) درآمده است. مهم‌ترین ارکان آن، هیأت مدیره، رئیس، دادگاه انتظامی وکلا و دادسرای انتظامی هستند.

ویژگی‌های وکیل کانون

اگر بخواهیم ویژگی‌های وکیل کانون را از لحاظ سطح دانش و درجه علمی بررسی کنیم، از مدرک دانشگاهی کارشناسی به بالا برخوردارند؛ در یکی از آزمون‌های کانون وکلای دادگستری شرکت کرده و موفق به اخذ پروانه وکالت شده‌اند.

اما نکته خاصی را باید در این بین لحاظ کنیم و آن این است که شرکت کننده های آزمون کانون اگر 100 هزار نفر باشند، خروجی آن ها سهمیه ای است که کانون وکلای دادگستری تعیین میکند،برای مثال 3000 نفر برتر قبول میشوند.این موضوع باعث میشود که سطح آزمون کانون به شدت سخت شود و این موضوع در علم آن ها بی تاثیر نیست.

(غنی سازی علمی که در پزشکی نیز شاهد آن هستیم)

با این اوصاف، در صورت نیاز به وکیل کانون در کرج یا هر شهر دیگری، باید موارد دیگری از قبیل سابقه کاری، خصوصیات وکیل از لحاظ تعهد به کار، نظم و دستمزد وکیل را در نظر بگیرید. برای مثال معمولا افراد بر این باوراند که وکلای خانم، حس دلسوزی و مسئولیت بیشتری نسبت به موکل دارند؛ به همین دلیل است که تعداد متقاضیان وکیل خانم در کرج و سایر مناطق ایران، بسیار قابل ملاحظه است.

ما برای شما لیستی 50 نفره از وکیل خانم در کرج تهیه کرده ایم که همگی عضو کانون وکلای دادگستری البرز هستند.

تفاوت وکیل کانون با مرکز وکلا

آشنایی با مرکز وکلا

مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، نهادی مجزا از کانون وکلای دادگستری است که فعالیت‌های خود را به صورت موازی با این کانون، پیش می‌برد. این مرکز در سال 1381 تأسیس شد. در این سال براساس تصویب ماده 187 قانون برنامه سوم توسعه (مصوب 1379)، اختیار تأیید صلاحیت دانش‌آموختگان رشته حقوق، جهت فعالیت و صدور مجوز وکالت به قوه قضاییه داده شد. به موجب این مصوبه، قبول‌شدگان در آزمون وکالت مرکز وکلا، اجازه وکالت و تأسیس موسسات مشاوره حقوقی را دارند، همچنین می‌توانند به استخدام دادگستری درآیند.

همانطور که قبل تر ذکر کردیم آزمون کانون وکلا از سختی بالایی برخوردار است ،اما در مقابل آزمون وکلای قوه قضاییه به مراتب سهل تر است و اکثر کسانی که در این بین دچار تردید شده اند، در آزمون مرکز وکلا شرکت میکنند تا شانس بالایی برای قبولی داشته باشند.

وکیل کانون بهتر است یا مرکز؟

اگر سختی آزمون کانون وکلای دادگستری را فاکتور بگیریم ، در پاسخ به این سوال که وکیل کانون بهتر است یا مرکز، باید به تجربه و سابقه وکیل اهمیت داد. ویژگی‌های وکیل در زمینه اخلاقی و حرفه‌ای نیز مهم است. یک وکیل منظم و متعهد به کار، برای افرادی که دچار تنش و درگیری‌ شده‌اند، بهترین امتیاز است.

کلام پایانی

این که شما این مقاله را مطالعه کردید نشانگر این است که شخصیتی ایده آل محور دارید و قبل از انتخاب تحقیق میکنید،تا آنجایی که امکان داشت اطلاعاتی در زمینه تفاوت این دونهاد یعنی کانون وکلا و مرکز وکلا و مشاوران در اختیار شما عزیزان قرار دادیم،اما در نهایت تصمیم گیرنده شما هستید.

کد خبر 670467

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 3
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • امير زاده IR ۱۰:۳۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
    3 1
    سلام چرا در تعريف حرفه وكالت گفته مي شود كه رشته فقه و حقوق به عنوان حرفه وكالت شناخته مي شود آيا واقعا فقط رشته فقه و حقوق را به عنوان حرفه وكالت بايد در نظر گرفت ديگر