به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، از آنجا که مصرف قهوه ادرارآور است، اغلب مردم تصور میکنند که نوشیدن آن باعث کمآبی بدن میشود، بنابراین خطر بروز سنگ کلیه افزایش پیدا میکند. نتایج یک مطالعه منتشر شده در سال ۲۰۲۱ نشان میدهد که کافئین موجود در چای، نوشابه و قهوه نقش محافظتی دارد و خطر ابتلاء به سنگ کلیه را کاهش میدهد. حتی افزایش مصرف قهوه از یک فنجان به ۱.۵ فنجان در روز نیز خطر ابتلاء به سنگ کلیه را تا ۴۰ درصد کاهش میدهد.
نتایج مطالعه دیگر انجام شده در سال ۲۰۲۱ نشان میدهد افرادی که قهوه یا چای مینوشیدند نسبت به افرادی که مایعات کافئیندار نمینوشیدند، کمتر در معرض ابتلاء به سنگ کلیه بودند. در این پژوهش مشخص شده است که آب جریان ادرار را افزایش میدهد و نقش محافظتی در برابر سنگ کلیه دارد.
به گفته متخصصان، افزایش مصرف مایعات، میوه و فیبر خطر بستری شدن در بیمارستان به دلیل ابتلاء به سنگ کلیه را کاهش میدهد. همچنین، افزایش مصرف سدیم خطر بروز سنگ کلیه را افزایش میدهد. به صورت کلی، مصرف میوه و فیبر بیشتر و قند، نمک و پروتئین حیوانی کمتر از افراد در برابر بیماری سنگ کلیه محافظت میکند.
نظر شما