غذاهای فوق‌فرآوری‌شده خطر زوال عقل را افزایش می‌دهد

نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد که مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده، خطر بروز زوال عقل را افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، گروهی از محققان برزیلی به‌منظور بررسی تأثیر غذاهای فوق‌فرآوری‌شده بر خطر بروز زوال عقل، مطالعه جدیدی انجام دادند. آن‌ها برای نیل بدین هدف بیش از ۱۰ هزار برزیلی را برای مدت بیش از ۱۰ سال مورد ارزیابی قرار دادند؛ از افراد شرکت‌کننده در مطالعه درخواست شد پرسش‌نامه‌ای درباره مصرف غذاهای فرآوری شده تکمیل کنند.

نتایج بررسی‌های انجام شده نشان می‌دهد مردان و زنانی که بیشترین میزان غذاهای فوق‌فرآوری شده را مصرف می‌کنند در مقایسه با افرادی که کمترین مقدار مواد غذایی بیش از حد فرآوری شده را دریافت می‌کنند ۲۸ درصد سریع‌تر با کاهش عملکرد شناختی و ۲۵ درصد سریع‌تر با کاهش عملکرد اجرایی مواجه بودند.

به گفته محققان، درصورتی‌که بیش از ۲۰ درصد کالری دریافتی روزانه را غذاهای فوق‌فرآوری‌شده تشکیل دهد، خطر زوال‌شناختی افزایش پیدا می‌کند. درصورتی‌که افراد از مقدار زیادی میوه و سبزیجات، غلات کامل و منابع سالم پروتئین استفاده کنند، تأثیر مصرف غذاهای فوق‌فرآوری‌شده بر احتمال بروز زوال‌شناختی کاهش پیدا می‌کنند.

نتایج این مطالعه در مجله JAMA Neurology منتشر شده است.

کد خبر 625624

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.