نسخه‌های اصلی طب سنتی برای درمان سرماخوردگی چیست؟  

آموزه‌های طب سنتی برای پیشگیری از از ابتلاء به سرما خوردگی، پرهیزهای غذایی در هنگام سرماخوردگی، توصیه‌های تغذیه‌ای ویژه فصل پاییز، نسخه‌های اصلی طب سنتی برای درمان سرماخوردگی و شناخت ۱۰ دمنوش و چای مؤثر برای مقابله با سرماخوردگی را در بسته خبری سلامت ایمنا بخوانید.

به گزارش خبرنگار ایمنا، با فرا رسیدن فصول سرد سال، احتمال ابتلای افراد به بیماری‌هایی نظیر آنفلوآنزا و سرماخوردگی افزایش می‌یابد، از سوی دیگر با توجه به همه‌گیری کرونا در پاییز امسال و شباهت علائم کووید ۱۹ با سرماخوردگی، ممکن است در صورت ابتلای افراد به سرماخوردگی، نگرانی‌هایی ایجاد شود و همین امر، بار مراجعه به مراکز درمانی و در نتیجه احتمال انتقال کووید ۱۹ را افزایش دهد.

بنابراین بهترین راهکار، رعایت برخی اصول بهداشتی و تغذیه‌ای ساده بر اساس آموزه‌های طب سنتی برای پیشگیری از ابتلاء به این بیماری‌ها است.

توصیه‌های طب سنتی برای پیشگیری از سرماخوردگی

پرهیزها:

از مصرف گوشت قرمز (به‌ویژه گوشت گاو و گوساله) و غذاهای دیرهضم، پرخوری و درهم‌خوری پرهیز کنید و غذاها را به‌خوبی بجوید.

از قرار گرفتن بدون پوشش مناسب در برابر باد و سرمای پاییزی به‌شدت پرهیز کنید.

بعد از استحمام به هیچ وجه بلافاصله بدن خود را در معرض هوای آزاد بیرون قرار ندهید و سر خود را حتماً بپوشانید.

از مصرف آب یخ، ترشی، غذاهای چرب و غلیظ مانند ماکارونی، الویه، فست‌فودها و محصولات صنعتی پرهیز کنید.

از مصرف غذاهای بسیار ترش، شور، پرادویه و تند خودداری کنید.

سعی کنید غذاها را بیشتر به‌صورت آب‌پز، بخارپز و کبابی طبخ کنید و از مصرف غذاهای سرخ‌کرده بپرهیزید.

توصیه‌های تغذیه‌ای ویژه فصل پاییز

۱. مصرف روزانه یک تا دو بار از سوپی که در آن از این مواد استفاده شده باشد: یک فنجان رشته فرنگی، ۶ لیوان آب، دو قاشق غذاخوری روغن کنجد، نصف نعلبکی شوید، مقداری کمی گوشت بلدرچین، کمی پیاز، نمک و زردچوبه و کمی زنجبیل آسیاب‌شده با یک لیموعمانی، البته می‌توانید به‌جای بخشی از آب مورد استفاده در پخت این سوپ، از یک تا ۲ لیوان عرق یونجه هم استفاده کنید که اثر گرمابخشی و قوت‌زایی این سوپ را به‌شدت افزایش می‌دهد.

نسخه‌های اصلی طب سنتی برای درمان سرماخوردگی چیست؟  

۲. مصرف سوپ جو، حریره جو، سوپ شیر با گشنیز، جعفری، ماش، سیر و پیاز

۳. خوردن شلغم، نوشیدن شربت لیموترش تازه با عسل و دمنوش بابونه

۴. نوشیدن جوشانده ۱۰ عدد عناب با کمی عسل، شربت‌های حاوی دمنوش آویشن و مصرف دمنوش پونه یا عرق آن

۵. حریره‌ای که با دستور زیر تهیه شود برای کنترل علائم سرماخوردگی و رفع کوفتگی بدن مفید است: دو قاشق آرد را در دو لیوان آب سرد حل کنید؛ سپس پنج قاشق شکر یا عسل، ۵ قاشق گلاب، یک قاشق روغن زیتون، کمی دارچین و کمی زعفران را مخلوط کنید و روی حرارت مرتب هم بزنید و هر ساعت یک نعلبکی به‌صورت گرم میل کنید.

۶. غرغره کردن و خوردن جوشانده عدس، غرغره سکنجبین یا آب و عسل و نمک و چند قطره سرکه روزی پنج تا شش بار برای جلوگیری از التهاب گلو و درمان علائم سرماخوردگی و عفونت‌های گلو بسیار مفید است.

۷ .استفاده از لعاب به‌دانه و جوشانده عناب باعث نرم شدن گلو و کاهش سرفه و گلودرد می‌شود.

سوپ سرماخوردگی

برای سالیان سال سوپ مرغ یکی از نسخه‌های اصلی طب سنتی برای درمان سرماخوردگی بوده است. مادربزرگ‌های ما به اثرات درمانی این سوپ قسم یاد می‌کنند و هر فرهنگ نسخه بومی از این دستورالعمل شفابخش را دارد. امروزه در برخی از پژوهش‌ها نیز اثرات شفابخش این خوراک غذایی مشاهده شده است و ادعا می‌شود که این غذا حاوی ترکیبات شیمیایی است که ظاهراً در داروی‌های مدرن سرماخوردگی وجود دارند. به عنوان مثال یک نوع آمینواسید که در اثر پختن مرغ آزاد می‌شود شباهت زیادی به داروی acetylcysteine دارد که در درمان برونشیت و سایر مشکلات تنفسی به کار می‌رود. بر اساس نتایج پژوهش‌هایی که در دانشگاه نبراسکا (Dr. Stephen Renard) آمریکا بر روی سوپ مرغ صورت گرفت، دسته‌ایی از مواد ضد التهاب در این خوراک مشاهده شد که می‌تواند آثار عفونت در دستگاه تنفسی فوقانی را تسکین دهد.

۱۰ دمنوش و چای مؤثر برای مقابله با سرماخوردگی

هنگامی که عطسه، سرفه، درد و دردهای ناشی از سرماخوردگی یا آنفلوانزای زمستانی را تجربه می‌کنید، ممکن است بخواهید روی مبل، زیر یک پتوی پشمی با یک جعبه دستمال کاغذی لم بدهید، اما خوب است که یک تصویر مهم دیگر هم به این سناریو اضافه کنید: یک ماگ چای داغ. یک لیوان پر از داروی خانگی مورد علاقه مادر بزرگ‌ها که هزاران سال است به بیماران سرماخورده کمک می‌کند تا احساس بهتری داشته باشید.

مایعات داغ می‌تواند گلو را تسکین داده و احتقان را از بین ببرد، اگر چند قطره عسل محلی به آن اضافه کنید، یک داروی طبیعی ضد سرفه دارید، اگر لیمو اضافه کنید، مقدار زیادی ویتامین C دریافت می‌کنید که ممکن است مدت زمان سرماخوردگی شما را کاهش دهد. ژاکلین لندن نویسنده کتاب اسطوره‌های رژیم غذایی برچیده شده، می‌گوید: یکی از مهم‌ترین عملکردهای درمانی چای این است که بدن را هیدراته می‌کند. وقتی بیمار هستید، میوه‌ها و سبزیجات پر آب بخورید و مایعات فراوان بنوشید؛ یعنی حداقل ۱۰ فنجان در روز از منابع شیرین نشده از جمله چای استفاده کنید.

نعناع تند

فقط چند جرعه چای نعناع می‌تواند احساس بهتری در شما ایجاد کند. منتول موجود در برگ‌های نعناع می‌تواند اثر بی‌حسی خفیفی روی گلو داشته باشد و سرفه شما را از بین ببرد. به علاوه، بررسی نعناع توسط دانشمندان یو اس دی ای نشان می‌دهد که دارای فعالیت‌های ضد میکروبی و ضد ویروسی قابل توجهی است. گرچه نمی‌توان گفت که این نتایج آزمایشگاه به طور قطعی برای انسان جواب می‌دهد یا خیر؟ اما مطمئناً یک فنجان چای نعناع نمی‌تواند ضرری داشته باشد.

بابونه

قرن‌هاست که گل‌های خشک بابونه برای کمک به خواب بهتر استفاده می‌شود. در واقع فلاونوئیدهای گیاه اثر آرام‌بخشی دارند. از آن جایی که یک خواب خوب می‌تواند به صورت قابل توجهی در بهبود سرماخوردگی مؤثر باشد، بابونه یک انتخاب عالی است. شواهد نشان می‌دهد که چای بابونه به عنوان ضد التهاب عمل می‌کند، بنابراین در هنگام سرماخوردگی از آن استفاده کنید.

سرخارگل «اکیناسه»

اکیناشا (سرخارگل از گل بنفش موجود در آمریکای شمالی به دست می‌آید و توسط قبایل بومی آمریکا (سرخ‌پوست‌ها) به عنوان یک درمان سنتی در سرماخوردگی استفاده می‌شود. مطالعات نشان داده است که مصرف سرخارگل به عنوان یک مکمل می‌تواند شانس ابتلاء به سرماخوردگی را تا ۵۸ درصد کاهش دهد و طول سرماخوردگی شما را کمتر از یک روز کاهش دهد. دم کردن آن به عنوان یک چای، یک راهکار مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن است.

چای زنجبیل

چای زنجبیل یک چای عالی است که برای درمان درد گلو، همواره مورد توجه خوانندگان بوده است. مواد فعال زیستی موجود در آن، به عنوان ضد التهاب عمل می‌کند و همچنین ممکن است از میکروارگانیسم‌هایی که می‌توانند منجر به عفونت شوند جلوگیری کند. تجربه نشان داده است که اگر سرماخوردگی شما با ناراحتی در ناحیه شکم و حالت تهوع همراه باشد، زنجبیل سبب تسکین درد شده و همچنین علائم تهوع را از بین می‌برد.

توت فرنگی

توت فرنگی مانند انواع دیگر توت‌های کوچک و تیره، مملو از آنتی‌اکسیدان‌های تقویت کننده سلامتی است که از نظر محتوای پلی فنول (یک ترکیب گیاهی که می‌تواند مانند یک آنتی اکسیدان عمل کند و رادیکال‌های آزاد را که باعث آسیب به سلول‌های بدن و بروز سرطان و بیماری‌های دیگر می‌شوند را خنثی کند.) حتی بالاتر از توت خرس یا کرنبری و زغال اخته است. مطالعات انجام شده بر روی شربت‌ها و عصاره‌های توت فرنگی نشان داده‌اند که می‌توانند طول و شدت علائم سرماخوردگی و آنفلوانزا را کاهش دهند. ما جرعه جرعه از چای میوه‌ای را دوست داریم!

چای نارون قرمز (در متون طب سنتی دردار و شجره البق)

ممکن است کمی ناخوشایند به نظر برسد، اما پوست نارون قرمز به دلیل داشتن لیزاب و یا موسیلاژ فراوان (لیزاب‌ها در تماس حل می‌شوند و ماده‌ای لزج، مانند ژلاتین تولید کرده و حجیم می‌شوند.) معروف است. دم کرده پوست نارون قرمز به عنوان چای برای سرماخوردگی عالی است. این ماده چسبناک و ژله مانند می‌تواند خارش و گلو درد را تسکین دهد. طبق اعلام مؤسسه ملی سلامت، ممکن است در بین مواد فعال موجود در پاستیل‌ها، نارون قرمز پیدا کنید؛ بنابراین اگر می‌خواهید خیالتان را از مصرف شربت‌های ضد سرفه راحت کنید، به جای آن‌ها، این دم‌نوش آرام‌بخش را امتحان کنید.

چای ریشه شیرین‌بیان

اگردمنوشی با طعم شیرین می‌پسندید، احتمالاً از نوشیدن چای ریشه شیرین‌بیان لذت ببرید. ریشه شیرین‌بیان یا Glycyrrhiza glabra، یک داروی گیاهی محبوب در طب چینی است. این دارو معمولاً برای درمان مشکلات گوارشی مانند سوزش سردل استفاده می‌شود، اما تحقیقات نشان داده است که ریشه شیرین‌بیان دارای خواص ضد میکروبی و ضد ویروسی است که می‌تواند در درمان سرماخوردگی شدید و بدخیم نیز کمک کند.

نسخه‌های اصلی طب سنتی برای درمان سرماخوردگی چیست؟  

چای ریشه گل ختمی

ریشه گل ختمی مانند نارون قرمز در متون طب سنتی دردار و شجره البق حاوی لیزاب و یا موسیلاژ (لیزاب‌ها دارای خاصیت ضد التهاب، مرطوب کنندگی، نرم کنندگی، چسبندگی و بادکننده هستند.) است که درد گلوی تحریک شده را تسکین می‌دهد. در سال ۲۰۲۰، محققانی که به دنبال یافتن اثرات ریشه ختمی بودند، دریافتند که این گیاه دارای خواص ضدالتهابی و آنتی اکسیدان نیز است، همچنین زمانی که احساس می‌کنید تحت تأثیر حساسیت‌های فصلی و آب و هوایی قرار گرفته‌اید، استفاده از این چای ملایم لذت بخش است.

چای سبز

چای سبز فواید زیادی برای سلامتی دارد و می‌تواند بدن را در مقابله با عفونت‌ها کمک کند. این چای سرشار از آنتی اکسیدان است و دارای ویژگی‌های ضد ویروسی است. در حالی که باید مطالعات بیشتری درباره چای سبز انجام شود، شواهدی وجود دارد که نشان می‌دهد چای سبز می‌تواند از آنفلوانزا و سرماخوردگی جلوگیری کند. لطفاً برای ما یک لیوان چای سبز بریزید.

چای لیمو

همانطور که در بالا اشاره شد، کارایی خوب لیمو در برابر سرما، به دلیل مقادیر فراوان ویتامین C این میوه است، لذا در صورت تمایل می‌توانید لیمو را در هر ترکیب گیاهی مورد علاقه خود قرار دهید، همچنین می‌توانید برای تهیه یک چای باخاصیت، نصف یک لیمو را فشرده و درون آب داغ قرار دهید. آب لیمو فوق‌العاده ترش است، لذا به خاطر تغییر طعم، می‌توانید با توجه به ذائقه خود، مقداری عسل به چای لیمو خود اضافه کنید.

کد خبر 539413

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • IR ۱۴:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۱
    2 0
    عالللیییی