به گزارش خبرنگار ایمنا، محققان بر اساس نتیجه یک مطالعه هشدار میدهند که داشتن یک رژیم غذایی مملو از نوشیدنیهای قندی مانند نوشابههای گازدار در سالهای اول زندگی به بروز مشکلات حافظهای منجر میشود. نتایج این مطالعه جدید نشان میدهد، کودکانی که نوشابههای شیرین مصرف میکنند با افزایش خطر ابتلاء به مشکلات حافظهای در سالهای بعدی زندگی رو به رو هستند.
محققان معتقدند که این نوشابهها میکروبیوم روده فرد را تغییر میدهد و این موضوع به نوبه خود ژنها را در هیپوکامپ تغییر داده و باعث میشود که عملکرد آن دچار اختلال شود. «امیلی نوبل»، نویسنده ارشد این مطالعه از دانشگاه «جورجیا» گفت: به نظر میرسد مصرف قند در سالهای اول زندگی به طور انتخابی عملکرد یادگیری و حافظه هیپوکامپ را مختل میسازد.
نوشیدنیهای فصل گرم
در فصلهای گرم سال، تعریق بدن بالا میرود و آب بیشتری دفع میشود و لازم است در فصل تابستان مرتب با مصرف آب و میوهها، مایعات از دست رفته را جبران کنیم. تجربه نیز نشان داده است که مصرف برخی شربتها یا عرقیات میتواند آب کافی به بدن برساند تا مشکل کم آبی به حداقل رسیده و فرد دچار گرمازدگی و عطش نشود. در میان آنها ۵ نوشیدنی شربت آب لیمو، خاکشیر، تخم شربتی، عرق بیدمشک و گلاب وجود دارد که بیشترین تأثیر را دارند.
فواید شگفت انگیز آب قلم برای بدن
آب قلم یا همان آب استخوان یکی از نوشیدنیهای پرخواص برای تقویت سیستم ایمنی بدن و مقابله با سرماخوردگی است، به ویژه زمانی که فرد به دلیل ابتلاء به سرماخوردگی یا آنفلوانزا اشتهای خود را از دست داده است، نوشیدن آب قلم گزینه مناسبی است.
آب قلم سرشار از آمینواسید (سازنده ساختار پروتئین) است که میتواند به کاهش التهابات بدن کمک کند، همچنین پتاسیم موجود در آب قلم برای سلامتی مفید است. مصرف آب قلم گرم منجر به مجاری تنفسی و کاهش ترشح مخاط میشود.
از آنجا که آب قلم سرشار از کلسیم است، برای جذب بهتر آن میتوانید از مکملهای ویتامین D نیز بهره بگیرید. ویتامین D همچنین میتواند باعث تقویت سیستم ایمنی بدن شود. مصرف این ویتامین به صورت مکمل غذایی به ویژه در افراد کهنسال توصیه میشود. تحقیقات دانشمندان نشان داده است مصرف ویتامین D میتواند باعث کاهش ابتلاء به کرونای شدید شود، این ویتامین دارای خواص ضدالتهابی و ضد استرسی است.
مصرف منظم گردو و تسکین استرس
میتوان آجیلها را بدون هیچ تردیدی به عنوان ابر غذا نامید، محتوای کالری بالا به شما امکان میدهد حتی به تعداد انگشت شماری آجیل مصرف کنید و ترکیبات غذایی آن و معدنی ضروری بدن را تأمین میکند، آجیل یک منبع خوب به جای غذا است، فقط آلرژی میتواند خوردن آجیل را به یک محدودیت تبدیل شود.
خوردن هر نوع آجیل بدن را مملو از فیبر، ویتامینها، مواد معدنی و چربیهای سالم میکند. متخصصان تغذیه آجیل را یک میان وعده کامل میدانند. به دلیل محتوای بالای چربی، پروتئین و فیبر، همراه با کمبود تقریباً کامل کربوهیدراتها، مغزها بر نوسانات انسولین تأثیر نمیگذارند. این بدان معنی است که استفاده از آنها منجر به افزایش وزن یا دیابت نخواهد شد.
گردو موقعیت خاصی دارد اول اینکه برخلاف مثال بادام هندی، گردو با هزینه کمتر، سازگاری با محیط زیست و سازگاری ژنتیکی دستگاه گوارش برای جذب این محصول برای بدن بسیار مفید است. یکی دیگر از مزایای انکار ناپذیر این مغز محتوای بالای اسیدهای چرب امگا ۳ است. این نوع چربیهای سالم برای مقابله با استرس، التهاب نهفته و حفظ سلامت قلب و عروق خونی ضروری است. محتوای چربی اشباع نشده گردو به ۶۵ درصد میرسد که فقط با ماهی و دانههای چیا برابری میکند.
گردو که از نظر شکلی شبیه مغز است، تأثیر زیادی در کار این اندام دارد. طبق تحقیقات، مصرف منظم گردو باعث بهبود عملکرد و تسکین استرس میشود. به دلیل چربیها، ویتامینهای (A، C، B۱، B۲، B۱۲، K، E، PP) موجود در آجیلها، و همچنین مواد معدنی - آهن، گردو از سیستم عصبی در برابر فشار بیش از حد محافظت میکند و باعث بهبود گردش خون میشود
عناب؛ آجیل شفا بخش
میوه کوچک عناب، به دلیل وجود مقادیر زیاد ویتامین c در تقویت سیستم ایمنی بدن مؤثر است. عضو هیئت علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، اظهار کرد: میوه عناب بر حسب وزن خشک دارای حدود ۵ درصد پروتئین، ۰.۳۷ درصد چربی، ۲.۲۶ درصد خاکستر، ۸۱.۶ درصد کربوهیدرات و ۸.۴ درصد فیبر خام و علاوه بر این دارای ویتامینهای A، B۲ و C و نیز مقادیر قابل توجهی کلسیم و آهن است.
طیبه شاهی، افزود: عناب به دلیل وجود ترکیبات منحصر به فرد دارای خواص فوقالعاده زیادی است، به طوری که در طب سنتی چین از آن به عنوان میوه زندگی نام میبرند و به عنوان یک گیاه دارویی ارزشمند در طب سنتی ایران است و از آن به عنوان یک ملین و تصفیه کننده خون نام برده شده است.
وی تصریح کرد: این میوه به دلیل وجود مواد لعابی فراوان برای درمان سرفه، سرما خوردگی و گلودرد مؤثر است، سایر ترکیبات شامل فلاونوئیدها و پلی فنلها و ویتامین A و C به دلیل وجود ترکیبات شیمیایی آنتیاکسیدانی مانند، پلیفنولها دارای خاصیت سم زدایی داشته و برای دفع سموم در هوای آلوده مؤثر است
عضو هیئت علمی مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی خراسان جنوبی، گفت: مواد مغذی مانند ویتامینها و انواع مواد معدنی موجود در میوه عناب بر روی سلامت پوست مؤثر بوده و باعث نرم و درخشان شدن آن شده و از تیرگی پوست جلوگیری میکند، عناب همچنین دارای خواصی مانند کاهنده فشار خون، تقویت سیستم ایمنی بدن، پاکسازی و سم زدایی خون، سم زدایی کبد و کبد چرب، مؤثر بر سلامت پوست و مو، کاهنده استرس و اضطراب است.
وی در خصوص اینکه میوه عناب خشک به عنوان غذا، افزودنی غذایی، طعم دهنده و در انواع داروهای گیاهی به دلیل ارزش تغذیهای خاص مورد استفاده قرار میگیرد، اظهار کرد: در حال حاضر نیز در استان خراسان جنوبی این میوه نه تنها به عنوان یک آجیل در میان وعدههای روزانه استفاده میشود بلکه به عنوان یک داروی گیاهی مورد توجه بسیاری قرار دارد.
درمان سرفه با سبزی شاهی
مطالعات نشان داده است که گلیکوزیدهای موجود در سبزی شاهی ترشحات برونش را خنثی میکند و برای درمان بسیاری از اشکال برونشیت مزمن مفید است، شاهی سرشار از مواد مغذی مهم و ضروری برای غنی سازی رژیم غذایی روزانه ما بوده و به واسطه رنگ سبزی که دارد باعث طراوت پوست میشود.
خوردن مرتب سبزی شاهی به مرطوب نگه داشتن پوست سر کمک همچنین از خشک شدن پوست و ایجاد شوره جلوگیری میکند و روی و گوگرد آن از عفونتهای باکتریایی که ممکن است روی پوست سر تأثیر بگذارد محافظت خواهد کرد.
سبزی شاهی نقش ویژهای در کاهش وزن دارد، زیرا حاوی مقادیر زیادی فیبر است که حس سیری را برای مدت زمان طولانی پس از خوردن غذا فراهم میکند، این سبزی حاوی درصد بالایی از عناصر معدنی مانند آهن، روی، فسفر، کلسیم و ید به همراه تعدادی از انواع ویتامین است.
شاهی مانع از سرطان میشود زیرا حاوی آنتیاکسیدان است. این گیاه قلب را تقویت میکند، زیرا حاوی گوگرد است که از عروق کرونر محافظت میکند، از سرماخوردگی محافظت کرده و آن را درمان میکند، عملکرد سیستم ایمنی بدن را تقویت و به عنوان ضد ویروس عمل میکند.
نظر شما