بریان یا بریون معروف ترین غذای اصفهان است که یکی از جاذبههای گردشگری این شهر به حساب میآید.
این غذا از گوشت گوسفند تهیه میشود که نخست آبپز و بعد چرخ شده است، سپس آن را در حجم های اندک همراه با دارچین و نعنا خشک، در کفگیرهای مسی، پهن و روی آتش کاملاً سرخ میکنند و معمولاً همراه با جگر سفید پخته چرخشده و نان سنگک سرو میشود.
در شهر اصفهان رستوران های خاصی هستند که فقط بریان و آبگوشت آن را سرو میکنند و غذای دیگر طبخ نمیکنند که به آنها «بریانی» گفته میشود به همین دلیل مردم شهرهای دیگر با مشاهده اسم بریانی روی مغازهها اغلب تصور میکنند که اسم غذا بریانی است.
نظر شما