دستگاه‌ها در حوزه سلامت شهری جزیره‌ای عمل نکنند

رئیس سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: تامین سلامتی روح، روان و جسم پیچیده و سنگین است و تامین آن به تنهایی از عهده هیچ نهاد و ارگانی ساخته نیست، حتی با هم‌افزایی همه سازمان‌ها نیز امکان تحقق کامل آن در شهری همچون تهران وجود نخواهد داشت.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از تهران، محمد رئیس‌زاده امروز _دوشنبه بیست‌وچهارم دی_ در سلسله همایش‌های شهر آرمانی که با محوریت بررسی عملکرد اداره کل سلامت شهرداری تهران برگزار شد، اظهار کرد: نباید دستگاه‌ها و سازمان‌ها در تأمین نیازهای روحی و روانی جزیره‌ای عمل کنند، اما معتقدم نیازمند مدیریت یکپارچه سلامت شهر در پایتخت هستیم.

وی افزود: در آغاز دوره جدید مدیریتی شهرداری تهران و در رایزنی با شهردار پایتخت، تشکیل شورای هماهنگی سلامت به تصویب رسید و شهرداری پای کار این اتفاق آمد، اما همکاری شایسته‌ای از سوی دانشگاه‌ها برای فعالیت این شورا انجام نشد.

رئیس سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه نیازمند شکل‌گیری مرکز جامعی برای هماهنگی کامل مجموعه‌های متولی سلامت در شهر هستیم، خاطرنشان کرد: مرکز جامع سلامت شهر تهران باید راه‌اندازی شود که در این راستا لازم است تا وزارت بهداشت مسئولیت خود را در حوزه بهداشت به شهرداری واگذار کند، چراکه سلامت شهر بر عهده شهرداری است و همه سازمان‌ها باید در راستای تأمین سلامت مردم با شهرداری و امکاناتی که دارد، هم‌افزا شوند.

رئیس‌زاده تأمین سلامت روان را در جامعه مهم دانست و تاکید کرد: سلامت روان در شرایط کنونی از اهمیت ویژه‌ای برخوردار شده است، چراکه جامعه اکنون دچار از هم‌گسیختگی اجتماعی است و بیش از هر زمان دیگری به سلامت روان و برطرف کردن نیازهای روحی محتاج است.

وی ادامه داد: اکنون شاهد هستیم که شهرداری تهران با محوریت اداره سلامت در این حوزه اقدامات ارزشمندی انجام داده است.

رئیس سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران گفت: شهرداری باید خود را متولی سلامت شهر بداند و تلاش داشته باشد تا دستگاه‌ها را ذیل خود جمع و با ایجاد هماهنگی سلامت شهر را تأمین کند.

رئیس‌زاده گفت: جامعه پزشکی نیز آمادگی دارد تا با همبستگی و هم‌افزایی با مدیریت شهری نشاط و روحیه امید و سرزندگی را در شهر تقویت کند.

مریم قاضی میرسعید، مدیرگروه جهادی حسنا اظهار کرد: بعضی اقوام قدیمی کشور به مرز نابودی خواهند رسید و اگر امروز به سرعت نسبت به اصلاح روند کنونی اقدام نشود در آینده برخی اقوام از جمله قوم گیلک در کشور از بین خواهد رفت.

وی با تاکید بر شتاب گرفتن روند پیری جمعیت از بعضی رویه‌ها در قتل نوزادان از سوی والدین آن‌ها انتقاد و خاطرنشان کرد: آمارهای رسمی نشان می‌دهد روزانه ۱۰۰۰ کودک به دست والدین خود سقط می‌شوند و ۹۴ درصد سقط جنین‌ها در بستر خانواده رخ می‌دهد.

مدیرگروه جهادی حسنا تاکید کرد: بسیاری از والدین در فرایند سقط جنین به دنبال قتل فرزند سوم خود هستند، چراکه این نگرانی را دارند که مردم چه واکنشی نسبت به فرزند سومشان خواهند داشت.

قاضی میرسعید با بیان اینکه ارائه مشاوره به والدین برای جلوگیری از سقط جنین یکی از ضرورت‌های امروز جامعه است، تصریح کرد: سقط جنین به مثابه قتل عمد است، به همان اندازه که قتل می‌تواند عوارض روحی و روانی برای فرد داشته باشد، سقط جنین نیز عوارض روحی و روانی سنگینی دارد که تا پنج سال نیز ادامه دارد.

وی ادامه داد: افرادی که دست به سقط جنین می‌زنند نمی‌توانند برای مسائلی که در ذهن خود دارند راهکار درستی پیدا کنند، از این رو سقط جنین را تنها و نخستین راه برای کاهش مشکلات خود می‌دانند.

مدیرگروه جهادی حسنا به نقش این گروه جهادی در کاهش نرخ سقط جنین اشاره کرد و گفت: این مجموعه تاکنون توانسته است از وقوع ۷۰۰ سقط جنین و قتل عمد جلوگیری کند، سقط معضلی اجتماعی است و مشکل جمعیت و سیاهچاله جمعیتی را می‌توان با کاهش ۵۰ درصدی نرخ سقط جنین رفع کرد.

کد خبر 829257

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.