به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، یکی از چالشهای آبهوایی روبهرشد هلند، فشار وارده بر سیستمهای زهکشی کشور است. این کشور یک مسابقه طولانیمدت یکماهه برای مقابله با این چالش دارد که از سال ۲۰۲۱ بهصورت سالانه برگزار میشود و ساکنان در آن با ارائه راهکارهایی برای حذف هر چه بیشتر تختهسنگ و سنگفرش از باغهای خود به رقابت میپردازند. هدف از این رقابتها جایگزینی بخشهایی از بتن خاکستری با درختان، چمنها و زمینهای سبز است و در طول آن ساکنان هلند تشویق میشوند تا سنگفرشهای باغهایشان را با گیاهان و سبزهها جایگزین و با ارسال عکس از تغییرات انجامگرفته، در رقابت یادشده شرکت کنند.
این مسابقه شاد بهعنوان راهکاری خلاقانه برای ایجاد یک تغییر مثبت در بحبوحه بحران آبوهوایی جاری، علاقه تمام مردم این کشور را به خود جلب کرده است.
راهکار برگزیده مسابقه ملی آبوهوایی هلند در آخرین دوره برگزاری، تازیانه زدن کاشیها (tegelwippen یا Tile whipping) بود که توسط یک آژانس خلاقیت هلندی بهمنظور تشویق به سبز شدن و بازگرداندن فضاهای شهری طراحی شده است و یک مفهوم ساده و در عین حال مؤثر است که بهواسطه آن ساکنان و شهرداریها کاشیها، بتن، آسفالتها و سنگریزهها را از باغها، خیابانها و سایر مناطق سنگفرششده اطراف خود حذف و آنها را با فضاهای سبز همچون درختان، چمن، تختهای گل و باغهای سبزی جایگزین میکنند.
این تغییرات به جذب آب باران، کاهش گرما و بهبود محیط زیست برای مردم و حیاتوحش کمک میکند و بهدنبال آن هلند نسبت به تغییرات آبوهوایی مقاومتر، برای زندگی حشرات و حیوانات مناسبتتر و در روزهای گرم خنکتر و زیباتر میشود. این عمل به مقابله با یکی از چالشهای روبهرشد هلند کمک میکند که بهدلیل بحران آبوهوایی شدید رخ داده است، چراکه بارندگیهای نامنظم و شدید، سیستمهای زهکشی و فاضلاب این کشور را تحت فشار قرار میدهد و سطوح بتنی کمتر با زهکشی بهتر همراه است.
مسابقه ملی آبوهوایی هلند در سال ۲۰۲۴ بین بیستویکم مارس تا سیویکم اکتبر برگزار شد و نزدیک به ۲۰۰ شهرداری را در مقابل یکدیگر قرار داد. بهدنبال اجرای راهکار برنده آن نیز ۵.۵ میلیون سنگفرش در این کشور با فضای سبز جایگزین شد و یک رکورد جدید را به ثبت رساند. سنگفرشهای برداشتهشده بهصورت رایگان توسط مقامات محلی و با استفاده از «تاکسیهای موسوم به کاشی» از محل منتقل شدند که گیاهان را نیز به داوطلبان برای کاشت تحویل میدادند. البته پیادهسازی این راهکار یک قانون مهم داشت که شامل خودداری از آسیب زدن و حذف سنگفرشها از فضاهای عمومی کشور میشد.
ساکنان هلند که در خانههای باغ یا باغچه ندارند نیز میتوانستند از مقامات محلی برای دریافت مجوز ساخت «باغنما» یعنی نواری از فضای سبز بین سنگفرش و دیوار املاک خود تقاضا کنند. برندگان این مسابقه دو تن از شهروندان این کشور بودند که بیشترین کاشی را حذف کردند و موفق به دریافت «بیل طلایی» شدند. شهرداری ونلو نیز برنده «کاشی طلایی» برای حذف بیشترین کاشی حذفشده (۴۱۴ هزار و ۳۹۵ کاشی) شد. شرکتکنندگان در این طرح نیز برای تلاشهای ستودنی خود در مسیر بهبود محیط زیست کشور عنوان «تازیانهزنهای ماه» را دریافت کردند.
نظر شما