به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از ساینس دیلی، مطالعهای جدید نشان میدهد که تماس کودکان با گازهای ناشی از بنزین سربدار در دهههای گذشته تأثیرات ماندگاری بر سلامت روان جمعیت ایالات متحده داشته است. این پژوهش که توسط آرون روبن، پژوهشگر دانشگاه دوک و همکارانش در دانشگاه ایالتی فلوریدا انجام شده است، برآورد میکند که رویارویی کودکان آمریکایی با سرب، طی ۷۵ سال گذشته منجر به ۱۵۱ میلیون مورد اختلال روانی شده است.
این تحقیقات نشان میدهد که افراد متولد شده پیش از سال ۱۹۹۶، بهویژه در دهههای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ که مصرف بنزین سربدار به اوج خود رسید، در معرض سطوح نگرانکنندهای از سرب قرار داشته است، روبن درباره اظهار میکند: تماس با سرب میتواند عملکرد سلولهای مغزی را مختل کرده و ساختار مغز را تغییر دهد، این ماده سمی نهتنها بر سلامت روان تأثیر میگذارد، بلکه موجب تغییرات شخصیتی میشود که میتواند موفقیت و مقاومت فرد را در زندگی کاهش دهد.
محققان با استفاده از دادههای تاریخی درباره میزان سرب در خون کودکان و مصرف بنزین سربدار، تأثیرات بلندمدت این ماده بر سلامت روان و شخصیت افراد را بررسی کردهاند. یافتهها نشان میدهد که رویارویی با سرب منجر به افزایش چشمگیر اختلالات روانی همچون افسردگی، اضطراب و بیشفعالی شده است، وی افزود: تأثیر سرب شبیه تب خفیفی است که شاید نیاز به بستری شدن نداشته باشد، اما کیفیت زندگی را بهطور قابل توجهی تحت تأثیر قرار میدهد.
اگرچه استفاده از بنزین سربدار در آمریکا از سال ۱۹۹۶ ممنوع شد، اما اثرات طولانیمدت آن همچنان باقی است. به گفته محققان بیش از نیمی از جمعیت آمریکا در دوران کودکی خود به سطوح نگرانکنندهای از سرب آلوده شده است. سازمان حفاظت محیط زیست آمریکا (EPA) گذشته مقرراتی را برای شناسایی و جایگزینی لولههای سربی در سیستمهای آبی قدیمی و کاهش سطح سرب در خاک وضع کرده است.
مطالعات نشان داده است که سرب موجب تغییراتی در شخصیت افراد در سطح ملی شده و ویژگیهایی نظیر نوروتیسیسم و کاهش وظیفهشناسی را تقویت کرده است، به گفته محققان، نسلهای متولد دهههای ۱۹۶۰ و ۱۹۷۰ که بیشترین میزان رویارویی با سرب را تجربه کردهاند، بیشترین آسیبهای روانی را نیز متحمل شدهاند.
این پژوهش که نتایج آن در هفته ابتدایی دسامبر در ژورنال روانشناسی کودک و روانپزشکی منتشر خواهد شد، تأکید میکند که آگاهی از اثرات سرب در گذشته میتواند به بهبود سلامت نسلهای آینده کمک کند، محققان بر لزوم تلاش برای کاهش رویارویی با سرب در محیطهای مختلف، بهویژه برای کودکان تأکید دارند.
نظر شما