سفر به سفره‌های خوشرنگ مشهدی

مشهد یکی از زیباترین شهرهای ایران است که غذاهای سنتی خوشمزه‌ای در آن وجود دارد که شله مشهدی، پلو مخلوط، چنگالی، اشکنه قروت‌ و آش لخشک‌ از جمله آن‌ها است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، هربار که به یک نقطه از ایران سفر می‌کنیم، بهتر است به منظور آشنایی بیشتر با فرهنگ و خصوصیات آن منطقه به سراغ غذاهای سنتی‌شان برویم؛ مشهد نیز یکی از قدیمی‌ترین شهرهای ایران است که علاوه بر جنبه زیارتی، با غذاهای محلی و سنتی، تاریخی کهن دارد؛ البته انتخاب بهترین غذای محلی مشهد از بین انواع آن بستگی به عادات غذایی و ذائقه شما دارد.

کباب شیشلیک

کباب شیشلیک یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین کباب‌های خراسان است که به‌ویژه در شهر شاندیز طبخ می‌شود؛ این کباب از گوشت گوسفندی تازه تهیه شده و با استفاده از ادویه‌های خاص و روغن زیتون مزه‌دار می‌شود. سپس بر روی آتش کباب شده و با برنج یا نان سرو می‌شود؛ کباب شیشلیک به دلیل طعم خوشمزه و مزه‌دار بودن گوشت، یکی از محبوب‌ترین غذاهای محلی خراسان است؛ این غذا آنقدر محبوب شده که غذایی بین‌المللی نیز محسوب می‌شود! شیشلیک در کشورهایی مانند آذربایجان و قفقاز هم غذایی معروف به شمار می‌آید.

سفر به سفره‌های خوشرنگ مشهدی

شله مشهدی

یکی از غذاهای معروف مشهد با طعمی متفاوت و لذیذ، شله مشهدی است؛ این آش پرطرفدار ارزش غذایی زیادی دارد و استفاده حبوبات در شله، آن را به غذای بسیار مقوی تبدیل کرده است؛ در تهیه شله مشهدی از حبوباتی مثل لوبیا چیتی، ماش، عدس و لوبیا رشتی استفاده می‌شود؛ البته برنج، گوشت و ادویه‌هایی مانند زردچوبه و فلفل نیز در پخت این غذای محلی مشهد کاربرد دارند؛ استفاده از گوشت تازه یکی از فوت‌های کوزه‌گری در پخت شله مشهدی محسوب می‌شود و تهیه این غذا به زمان زیادی نیاز دارد؛ مردم این شهر زیبا غالباً شله مشهدی را در مراسم مذهبی خود و به عنوان نذری پخش می‌کنند؛ یکی از مراحل پخت شله، «چمبه زدن» است که اگر به صورت صحیح انجام شود، در کیفیت این غذای معروف مشهد بسیار تأثیرگذار خواهد بود.

سفر به سفره‌های خوشرنگ مشهدی

پلو مخلوط

این غذای سنتی مشهد، شبیه به لوبیا پلو و استانبولی تهیه می‌شود؛ مواد لازم برای پخت پلو مخلوط مشهدی شامل هویج، رب، گوشت، پیاز و برنج است؛ اگر این غذای محلی مشهد را با ته دیگ سیب زمینی یا نان درست کنید، همراه غذا انگشت‌هایتان را هم نوش جان خواهید کرد! پلو مخلوط ترکیبی از مواد خوراکی رنگارنگی مانند لوبیا سبز، برنج آبکش، گوشت چرخ کرده به صورت کوفته قلقلی یا کله گنجشکی و ادویه‌های پلویی مخصوص است.

سفر به سفره‌های خوشرنگ مشهدی

چنگالی

این دسر متفاوت با اسم عجیب و غریبش، از عصرانه‌های خوشمزه مشهدی محسوب می‌شود. البته نام اصلی آن «چنگ مالی» است؛ منظور از چنگال همان انگشتان دست است؛ برای تهیه چنگالی به روغن، نان بیات خردشده و عسل یا شکر نیاز دارید؛ ابتدا اجازه دهید روغن در ماهی تابه داغ شود، سپس نان‌ها را اضافه کنید؛ در آخر هم عسل یا شکر می‌زنید. در برخی از شهرهای ایران مانند یاسوج و سیستان نیز چنگالی سرو می‌شود با این تفاوت که روغن حیوانی در آن‌ها به کار می‌رود؛ این غذای سنتی مشهد معمولاً به همراه سه شیره یا شیره انگور میل می‌شود.

سفر به سفره‌های خوشرنگ مشهدی

اشکنه قوروت

قوروت در اصطلاح محلی به کشک گفته می‌شود؛ این غذای خوشمزه که با نام اشکنه کشک هم شناخته می‌شود، سرشار از کلسیم و مواد مغذی است؛ شبیه‌ترین غذا به آن در سایر شهرهای ایران، کله جوش است و برای پخت آن کافی است کشک، پیازداغ، نعناداغ، مغز گردو و ادویه داشته باشید؛ به راحتی می‌توانید اشکنه قوروت را در منزل خود آماده کنید و از طعم این غذای محلی مشهد لذت ببرید.

سفر به سفره‌های خوشرنگ مشهدی

آش لخشک

به طور کلی تنوع آش‌های خوشمزه در منطقه استان خراسان بسیار زیاد است؛ آش لخشک هم غذای محلی مشهد است که طرفداران بسیار زیادی دارد؛ این غذای معروف مشهد بسیار شبیه به آش رشته معمولی است با این تفاوت که به جای همه حبوبات از عدس استفاده شده و از لخشک به عنوان رشته استفاده می‌شود؛ مواد لازم برای پخت آش لخشک شامل عدس، رشته، پیازداغ، سیرداغ و نعناع است.

سفر به سفره‌های خوشرنگ مشهدی

کد خبر 815362

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.