شمار شهدای رسانه در غزه به ١٩٥ نفر رسید

با شهادت یک خبرنگار فلسطینی دیگر در حمله هوایی اسرائیل به نوار غزه، شمار تلفات اهالی رسانه از زمان آغاز جنگ در این منطقه محاصره‌شده در اوایل اکتبر سال گذشته به عدد هولناک ١٩٥ رسید.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، سندیکای خبرنگاران فلسطین در بیانیه‌ای اعلام کرد که محمد بالوشه، خبرنگار شبکه المَشْهَد، روز شنبه جان خود را در حمله یک پهپاد اسرائیلی به منطقه‌ای در غزه از دست داد؛ این سازمان غیردولتی «سکوت جامعه بین‌الملل و عدم حمایت از روزنامه‌نگاران فلسطینی جهت انجام وظایف حرفه‌ای خود مطابق با قوانین بین‌المللی و کنوانسیون‌های بشردوستانه» را محکوم کرد.

منابع محلی گزارش دادند که یک کوادکوپتر اسرائیلی خانه بالوشه را در خیابان احمد یاسین در محله الصفتاوی در شمال شهر غزه هدف قرار داد؛ این خبرنگار در اواسط ماه دسامبر سال گذشته توسط یک تک‌تیرانداز اسرائیلی مجروح شده بود.

خبرنگاران در غزه از آغاز جنگ با مخاطرات بسیاری مواجهه هستند؛ از جمله حملات هوایی ویرانگر اسرائیل، کمبود غذا، آوارگی و تخریب ساختمان‌ها اما بر اساس رسالت شغلی و انسانی خود همچنان به پوشش این جنگ می‌پردازند تا صدای مردم مظلوم فلسطین باشند.

در چهارده ماه اخیر، رژیم صهیونیستی رکوردهای جنایت‌کارانه در جهان را در دست گرفته است؛ بر اساس اعلام کمیته حفاظت از روزنامه‌نگاران (CPJ)، خبرنگاران در این جنگ، بیش از هر درگیری دیگری در سه دهه اخیر کشته شده‌اند.

گزارش این سازمان تأکید می‌کند که اسرائیل در رده دوم فهرستی قرار دارد که از پاسخگویی و مجازات برای قتل خبرنگاران شانه خالی کرده‌اند؛ جوودی گینزبرگ مدیر اجرایی CPJ در مصاحبه‌ای گفته است که نیروهای اسرائیلی «به طور هدف‌مند خبرنگاران را به دلیل شغلشان هدف قرار می‌دهند و این رژیم تمایلی به مجازات کسانی که خبرنگاران را کشته‌اند، ندارد».

او همچنین عادی‌سازی مصونیت از مجازات در زمینه قتل خبرنگاران را «نگران‌کننده» دانست؛ این درحالی است که برای حفاظت از جان خبرنگاران در زمان جنگ، مفاد مشخصی در پروتکل اول الحاقی به کنوانسیون‌های ژنو ۱۹۷۷ وجود دارد. این پروتکل در ماده ۷۹ بیان می‌کند که خبرنگاران در حین درگیری‌های مسلحانه به‌عنوان غیرنظامی تلقی می‌شوند و باید همانند سایر غیرنظامیان مورد حمایت قرار گیرند همچنین، تجهیزات رسانه‌ای نیز باید به‌عنوان اموال غیرنظامی محافظت شوند.

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، در موضع‌گیری اخیر خود اعلام کرد که باید از «صدای خبرنگاران در غزه محافظت شود و آزادی مطبوعات تضمین گردد».

او همچنین با «غیرقابل‌قبول» خواندن کشتار گسترده خبرنگاران فلسطینی گفت: «ممنوعیت مداوم که مانع از ورود خبرنگاران بین‌المللی به غزه می‌شود، حقیقت را بیش‌ازپیش خفه می‌کند.»

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس، در روز هفتم اکتبر ٢٠٢٣ در پاسخ به بیش از هفت دهه اشغال فلسطین و نزدیک به دو دهه محاصره غزه و زندان و شکنجه هزاران فلسطینی، عملیات نظامی «طوفان الاقصی» را علیه رژیم اسرائیل آغاز کرد؛ رژیم صهیونیستی در پاسخ به این عملیات، بمباران سنگینی را علیه نوار غزه آغاز کرد و این منطقه را تحت محاصره کامل قرار داد.

حملات اسرائیل تاکنون منجر به شهادت نزدیک به ۴۴ هزار و نهصد نفر شده است که بیش از هفتاد درصدشان را زنان و کودکان تشکیل می‌دهند. همچنین در پی حملات هوایی و زمینی ارتش رژیم صهیونیستی دو میلیون نفر از ساکنان غزه آواره گشته‌اند.بر اساس گزارش‌های منتشرشده، صدها هزار فلسطینی در نوار غزه دچار بحران گرسنگی هستند و از دسترسی به آب سالم آشامیدنی محروم شده‌اند.

حملات گسترده و بی‌وقفه اسرائیل مانع از رسیدن کمک‌های بشردوستانه به فلسطینی‌ها شده و این امر منجر به فروپاشی کامل جامعه غزه شده است. سازمان ملل در گزارشی نسبت به قحطی قریب‌الوقوع در این منطقه هشدار داده و اعلام کرده حتی ممکن است این باریکه محاصره‌شده وارد قحطی شده باشد.

کد خبر 819904

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.