به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، مینا کاویانی با اشاره به اهمیت تغذیه اظهار کرد: تغذیه خوب شامل انتخاب صحیح مواد غذایی و حفظ الگوی غذایی سالم است که باعث حفظ سلامت کلی فرد شده و به سیستم ایمنی بدن وی نیز کمک میکند.
وی افزود: تغذیه مناسب به مبتلایان به اچآیوی برای داشتن وزن مناسب و جذب داروهای تجویز شده کمک میکند.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور با اشاره به حمله ویروس اچآیوی به سیستم ایمنی بدن فرد مبتلا گفت: تضعیف سیستم ایمنی در مبتلایان باعث دشوار شدن مقابله بدن فرد با عفونتها میشود، مبتلایان به اچآیوی روزانه داروهای مخصوصی را استفاده میکنند که مانع از بین رفتن سیستم ایمنی فرد مبتلا و تقویت و سالم نگهداشتن سیستم ایمنی وی میشوند.
اهمیت رژیم غذایی مناسب در مبتلایان به اچآیوی
کاویانی با بیان اینکه اصول اولیه یک رژیم غذایی سالم برای همه افراد از جمله مبتلایان به اچآیوی یکسان است، گفت: این بیماران باید روزانه مواد غذایی همه پنج گروه غذایی (میوهها، سبزیها، غلات سبوسدار، منابع غذایی پروتئینی، شیر و لبنیات کمچرب) را با رعایت تنوع و تعادل مصرف کنند، مبتلایان به ایدز برای حفظ وزن سالم و مناسب باید روزانه به مقدار کافی غذا میل کنند.
عوارض تغذیهای داروهای ضد ویروس اچآیوی
وی با اشاره به عوارض داروی های ضد ویروس ایدز خاطرنشان کرد: گاهی داروهای ضدویروس اچآیوی باعث بروز مشکلات تغذیهای در مبتلایان میشود، همچنین برخی عفونتهای مرتبط با اچآیوی در این بیماران غذا خوردن یا بلعیدن را برایشان دشوار میکند.
مسئول آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیهای و صنایع غذایی کشور از عوارض جانبی داروهای اچآیوی به بیاشتهایی، حالت تهوع یا اسهال اشاره کرد و به این بیماران که بیشتر دچار مشکلات تغذیهای هستند، تاکید کرد: با پزشک و متخصص تغذیه مشورت کنند و برای جلوگیری از مشکلات تغذیهای به ایمنی مواد غذایی نیز توجه ویژه داشته باشند.
اهمیت توجه به ایمنی مواد غذایی برای مبتلایان به اچآیوی
کاویانی گفت: آلودگی غذا و آب به وسیله میکروبهای بیماریزا باعث ایجاد بیماریهای ناشی از غذا یا مسمومیت غذایی میشود، بنابراین برای جلوگیری از ایجاد این بیماریها باید به ایمنی مواد غذایی در مراحل انتخاب، آمادهسازی، تهیه و نگهداری مواد غذایی توجه داشت و با توجه به اینکه ویروس اچآیوی به سیستم ایمنی بدن فرد آسیب میرساند، بیماریهای ناشی از غذا در مبتلایان به ایدز، جدیتر و شدیدتر از افراد سالم بروز میکند، بنابراین رعایت دستورالعملهای مربوط به ایمنی مواد غذایی در این افراد بسیار اهمیت دارد و باعث کاهش خطر ابتلاء به این دسته از بیماریها میشود.
وی با تاکید بر ضرورت رعایت دستورالعملهای ایمنی مواد غذایی توسط مبتلایان به اچآیوی نکات زیر را بیان کرد:
الف - مبتلایان به ایدز از مصرف مواد غذایی زیر پرهیز کنند:
- تخم مرغ خام یا غذاهای حاوی تخم مرغ خام
- مرغ، گوشت و غذاهای دریایی خام یا نیمپز
- شیر یا لبنیات و آبمیوههای غیرپاستوریزه
ب - برای دستیابی به ایمنی مواد غذایی از چهار اصل اساسی زیر پیروی کنند:
۱- تمیز کردن: پیش از تهیه غذا دستها، وسایل آشپزی و سطوحی که مواد غذایی روی آن آماده میشود، شسته و تمیز شود.
۲- جدا کردن: برای جلوگیری از پخش میکروبها از یک ماده غذایی به سایر مواد غذایی باید آنها را از یکدیگر جدا کرد، برای نمونه گوشت خام، مرغ، غذاهای دریایی و تخم مرغها باید از غذاهایی که آماده خوردن است از جمله میوهها، سبزیها و نان جدا نگهداری شود.
۳- پختن کامل: برای اطمینان از دمای ایمن پخت از دماسنج مواد غذایی استفاده شود.
۴- سرد کردن: گوشت، مرغ، تخم مرغ، غذاهای دریایی یا سایر غذاهایی که احتمال دارد تا زمان پخت فاسد شوند ، در یخچال نگهداری شود یا در فریزر منجمد شوند.
نظر شما