به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، دوران بازنشستگی، سالهای طلایی بعد از فراغت از کار و مشغله برای خوشگذرانی و تفریح است. شاخص سالانه جهانی بازنشستگی ناتیکسیس ۴۴ کشور را بر اساس چهار عامل کلیدی سلامت، امور مالی در دوران بازنشستگی، رفاه مادی و کیفیت زندگی که برای امنیت کلی سالمندان حیاتی هستند، رتبهبندی کرده است. این چهار عامل بر اساس ۱۸ شاخص عملکرد مورد سنجش قرار گرفتهاند که از هزینههای بهداشتی دولت و تورم گرفته تا سطح کیفیت هوا و شادی را شامل میشود. هر چه امتیازات اکتسابی به صد درصد نزدیکتر باشد، عملکرد یک مقصد در زمینه خدماترسانی به بازنشستگان چشمگیرتر است.
نروژ
نروژ با امتیاز کلی ۸۳ از ۱۰۰ بهترین کشور برای بازنشستگان بهشمار میرود. این کشور نوردیک طی چند سال گذشته رتبه اول را در اختیار داشته و امتیاز کلی آن نسبت به سال ۲۰۲۳ دو درصد افزایش پیدا کرده است. نروژ بهشتی برای سالمندان است و بالاترین امتیاز را در شاخص سلامت و رفاه به ترتیب با ۹۲ و ۸۴ درصد دارد. سیستم مراقبتهای بهداشتی آن فوقالعاده است و کشور با کاهش امید به زندگی در نتیجه کووید -۱۹ مواجه نبوده است. درآمد سرانه این کشور بهطور اطمینانبخشی بالا و نابرابری درآمد و بیکاری در آن بسیار پایین است. کیفیت زندگی در نروژ بسیار بالا و این کشور با نرخ ۸۷ درصد یکی از کشورهای دارای پاکترین آبهای جهان و فضاهای سبز فراوان است. نروژ در گزارش جهانی شادی ۲۰۲۳ رتبه هفتم را به خود اختصاص داد و تنها ایراد آن نرخ بالای مالیات است که منجر به کسب امتیاز مالی بهنسبت ضعیف ۷۰ درصدی در زمینه بازنشستگی در آن شده است.
سوئیس
سوئیس با امتیاز ۸۲ از ۱۰۰ همچون سال گذشته دومین جایگاه فهرست حاضر را به خود اختصاص داد. امتیاز این کشور نیز نسبت به ۲۰۲۳ شاهد رشدی دو درصدی بوده است. سوئیس ثروتمند بالاترین امتیاز (۷۵ درصد) را در شاخص مالی دوران بازنشستگی و کمترین نرخ تورم را در بین ۳۰ کشور برتر با ۲.۲ درصد دارد و بهطور گسترده بهعنوان بهشت مالیاتی در نظر گرفته میشود. در حالی که هیچگونه مراقبتهای بهداشتی رایگانی در این کشور ارائه نمیشود، همه شهروندان آن باید از بیمه درمانی استفاده کنند و سیستم درمانی آن بهطور ویژهای با کیفیت بالا در نظر گرفته میشود. سوئیس در رده بهداشت امتیاز ۸۸ درصدی را به دست آورد. کیفیت زندگی در آن نیز با امتیاز ۸۵ درصد بسیار بالا است و ضعیفترین ردهبندی آن در زمینه رفاه مادی است که البته به میزان چشمگیر ۷۹ درصد میرسد.
ایسلند
ایسلند با امتیاز ۸۱ درصد در سومین جایگاه لیست قرار دارد. امتیاز کلی این کشور نیز دو درصد نسبت به سال قبل افزایش داشته است. سیستم مراقبتهای بهداشتی ایسلند تحسینبرانگیز است و شاخص سلامت آن با ۸۸ درصد بالاترین رتبه را در این کشور به خود اختصاص میدهد. پس از آن کیفیت زندگی با رتبه ۸۷ درصد قرار دارد. ایسلند سومین کشور شاد جهان است، از نظر سیستم آب و فاضلاب در رتبه اول قرار دارد و به دلیل کیفیت هوا و سایر شاخصهای زیستمحیطی رتبه بالایی دارد. ایسلند شاهد بهبود رتبه بیکاری و افزایش امتیاز رفاه مادی بوده است، اما وضعیت مالی آن در دوران بازنشستگی همچنان جای بهبود دارد. دلیل آن نیز نرخ بالای مالیات و تورم ایسلند بهشمار میرود که با بدتر شدن وابستگی سالمندان و شاخصهای وامهای غیرجاری بانکی همراه است.
ایرلند
ایرلند در رتبه چهارم فهرست حاضر قرار گرفته است. امتیاز کلی این کشور از ۷۶ درصد در سال گذشته به ۸۰ رسیده است. اقتصاد پررونق ایرلند به بهبود وضعیت مالی آن در نمرات بازنشستگی و رفاه مادی، همچنین رتبهبندی بهتر در زمینه شاخصهای مختلف از جمله نرخهای بهره، فشارهای مالیاتی و بیکاری کمک کرده است. نمرات سلامت و کیفیت زندگی این کشور اندکی کاهش داشته، اما همچنان بالا است و سیستم مراقبتهای بهداشتی آن در بین بهترینهای جهان قرار دارد. شاخصهایی همچون کیفیت هوا و تنوع زیستی نیز در این کشور بسیار بالا است.
لوکزامبورگ
لوکزامبورگ با افزایش چهار درصدی رتبه نسبت به سال گذشته، به امتیاز ۷۹ درصد رسیده و در پنجمین جایگاه فهرست حاضر قرار گرفته است. نقطه قوت این کشور شاخص است و لوکزامبورگ با ۸۹ درصد، سومین امتیاز بالاتر را در بین ۳۰ رتبه برتر برای این شاخص دارد. سیستم بهداشت و درمان آن نیز که مبتنی بر بیمه اجباری است، در سراسر جهان منحصربهفرد محسوب میشود. لوکزامبورگ از نظر دو مقوله مرتبط با امور مالی، بهبودهایی در نرخ بهره و فشارهای مالیاتی داشته است، با این حال بر اساس استانداردهای جهانی مالیات در آن همچنان بالاست. امتیاز کیفیت زندگی این کشور کوچک نیز بهطور عمده تحتتأثیر بهبود سیستم آب و فاضلاب بهبود پیدا کرده است. در سال ۲۰۲۲ قانونی برای بالا بردن کیفیت آب لولهکشی در این کشور تصویب شد.
هلند
هلند در شرایطی مشابه با لوکزامبورگ جایگاه ششم را با آن شریک شده است. این کشور نیز شاهد افزایش امتیاز کلی چهار درصدی نسبت به سال گذشته بوده است و بهرغم تورم بالاتر و نرخ بالای مالیات، در چهار دسته مورد بررسی شاهد بهبود بوده است. هلند ویژه بازنشستگان است، زیرا سیستمهای بازنشستگی و مراقبتهای بهداشتی عالی در سطح جهانی، برابری درآمد و سیستم بانکی قوی دارد و چشمگیرترین امتیازات آن به ترتیب با ۸۷ و ۸۲ درصد مربوط به سلامت و کیفیت زندگی است.
استرالیا
استرالیا با امتیاز کلی ۷۸ درصد، در جایگاه هفتم فهرست حاضر قرار دارد. این کشور به لطف تقویت سیستم بانکی خود که رتبههای پایینتر برای تورم و نرخهای بهره را جبران کرده است، امتیاز مالی خود را در بازنشستگی به ۷۳ درصد ارتقا داده و رفاه مادی آن به دلیل کاهش نرخ بیکاری افزایش داشته است. امتیاز کیفیت زندگی آن نیز به دلیل عواملی از جمله کیفیت هوا از ۷۷ به ۷۹ درصد افزایش داشته و امتیاز بهداشت آن بهعنوان بهترین شاخص آن طی بررسیها، در ۸۸ درصد ثابت مانده است. این کشور یکی از بهترین سیستمهای مراقبتهای بهداشتی را در جهان دارد و از معدود کشورهایی است که از امید به زندگی آن به دلیل کووید -۱۹ کاهش چندانی نداشته است.
نیوزلند
نیوزلند با افزایش دو درصدی امتیاز کلی ۷۸ درصد را در بررسیها به دست آورد و در جایگاه هشتم قرار گرفت. سلامت با امتیاز ۸۵ درصد بالاترین نمره را در بررسی عملکرد این کشور داشت. سیستم مراقبتهای بهداشتی نیوزلند برجسته است و همچون استرالیا این کشور از معدود کشورهایی است که در طول همهگیری کووید -۱۹ شاهد کاهش امید به زندگی نبوده است. این امر گواهی بر سیاستهای سختگیرانه دولت آن است. در میان معیارهای دیگر، شاخصهای شادی، کیفیت هوا، وابستگی سالمندی، بیکاری و نرخ بهره در نیوزلند نسبت به سال گذشته بهبود داشتهاند که نویدبخش زندگی بهتر برای سالمندان آن است.
آلمان
امتیاز کلی آلمان از ۷۲ درصد در سال گذشته به ۷۶ درصد در سال ۲۰۲۴ افزایش داشته و آن را در میان ۱۰ کشور برتر جای داده است. بهبود در نرخ بهره و تورم در این کشور بهطور عمده با افزایش امتیازات مالی در شاخصهای بازنشستگی و رفاه مادی همراه بوده است. با این حال سطوح بهنسبت بالای مالیات در این کشور همچنان آن را از افزایش رتبه محروم کرده است. آلمان در نتیجه پاندمی کووید -۱۹، کاهش کمتری در امید به زندگی نسبت به سایر کشورها را تجربه کرد و این امر در کنار سیستم مراقبتهای بهداشتی عالی و سطوح بالای مراقبتهای بهداشتی، در کسب نمره سلامت ۸۶ درصدی آن منعکس شده است. آلمان همچنین از نظر کیفیت زندگی امتیاز بالایی کسب کرده و از نظر تنوع زیستی و زیستگاه در رتبه اول قرار دارد.
دانمارک
دانمارک با کسب امتیاز ۷۶ درصد رتبه نهم خود را در ردهبندی حاضر حفظ کرد و این جایگاه را با آلمان شریک شد. البته این کشور شاهد افزایش دو درصدی امتیاز کلی خود بوده است. شاخص کیفیت زندگی با ۸۹ درصد بهترین امتیاز آن است و تنها فنلاند از این نظر امتیاز بالاتری کسب کرده است. دانمارک که بهطور رسمی در رتبه دوم شادترین کشورهای جهان قرار دارد، بهتازگی شاهد بهبودهای قابلتوجهی در کیفیت هوای خود بوده و به لطف سیستم مراقبتهای بهداشتی قوی خود، امتیاز بالایی در شاخص سلامت (۸۶ درصد) کسب کرده است، با این حال رتبه رفاه مادی کشور به دلیل افزایش بیکاری کاهش داشته و شاخص امور مالی در بازنشستگی آن با رتبه تنها ۶۰ درصد کمترین امتیاز را دارد. این امر تا حد زیادی به دلیل بار مالیاتی بسیار سنگین دانمارک است که با رقم ۴۶ درصد، بالاترین میزان را در جهان دارد. با این حال این بار مالیاتی خدمات عمومی برتری را برای کشور به ارمغان میآورد.
اتریش
رتبه بعدی فهرست حاضر به اتریش با ۷۵ امتیاز اختصاص دارد که با افزایش چهار درصدی امتیاز، آن را به دست آورده است. نرخهای بهره بالاتر و بار مالیاتی اندکی پایینتر، امتیاز مالی این کشور را در بازنشستگی بهبود بخشیده، با این حال هنوز ششمین کشور تحت فشار مالیات در جهان است. امتیاز آن برای همه امور مالی در ۶۲ درصد و ردههای پایین قرار دارد. رفاه مادی در اتریش ۷۲ درصد و این بهبود به دلیل کاهش بیکاری است. بهترین عملکرد آن نیز در زمینه سلامت و کیفیت زندگی بوده است که هر دو امتیاز ۸۳ درصد را به دست آوردند. سیستم مراقبتهای بهداشتی این کشور استثنایی است و اتریش به دلیل کیفیت هوا، تنوع زیستی، حفاظت از زیستگاهها و سیستم آب و فاضلاب خود رتبههای بالایی کسب کرده است.
نظر شما