سارا محمدی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با بیان اینکه استرس و اضطراب کنکور میتواند منجر به بروز اختلالات تغذیهای برای دانشآموزان شود، اظهار کرد: مشکلات تغذیهای و اختلالات خوردن به صورت مستقیم یا غیرمستقیم بر سلامت روحی و جسمی دانشآموزان تأثیرگذار است و میتواند فشارهای عصبی آنها را تشدید کند یا وضعیت روانی و جسمانی آنها را برای رسیدن به موفقیت بهبود بخشد.
وی با تاکید بر اینکه داشتن برنامهریزی صحیح غذایی میتواند عملکرد مغز، یادگیری و حافظه دانشآموزان را تقویت کند، افزود: صبحانه از جمله مهمترین وعدههای غذایی برای دانشآموزان محسوب میشود که برای این وعده افراد باید استفاده از مواد قندی پیچیده و پروتئین بهمنظور تأمین انرژی مورد نیاز در طول روز، استفاده کنند.
کارشناس تغذیه تصریح کرد: لبنیات همچون شیر و پنیر، آبمیوههای تازه، مغزیجات و تخممرغ، مواد غذایی مناسبی برای صبحانه محسوب میشود و در صورتی که افراد تمایل به خوردن صبحانه نداشته باشند نیز باید این روزها به این وعده غذایی توجه بیشتری داشته باشند.
محمدی با تاکید بر لزوم پرهیز از مصرف زیاد مواد غذایی و نوشیدنیهای کافئیندار ادامه داد: مواد غذایی و نوشیدنیهای کافئیندار علاوه بر کاهش آب بدن، میتواند استرس و اضطراب دانشآموزان را در این روزها افزایش دهد و تغییرات خلقی متعددی را به همراه داشته باشد، دانشآموزان باید مصرف شیرینیجات را نیز محدود کنند.
وی با اشاره به اینکه استفاده از مویز، ماهی و ویتامینها همچون اسیدفولیک میتواند در بهبود کارکرد مغز و حافظه تأثیرگذار باشد، گفت: دانشآموزان باید توجه داشته باشند که هنگام غذا خوردن از مطالعه پرهیز کنند، در آرامش کامل و فضایی بدون استرس غذای خود را میل کنند و خواب کافی داشته باشند.
کارشناس تغذیه اضافه کرد: استفاده از دمنوشهای آرامشبخش از جمله توصیههای طب سنتی به منظور کاهش استرس و اضطراب دانشآموزان است؛ دمکرده گل گاوزبان، عرق بهار نارنج و اسانس اسطوخودوس از جمله مواد آرامشبخش محسوب میشود.
محمدی با تاکید بر اینکه دانشآموزان در این مدت باید از کمخوری یا پرخوری پرهیز کنند و هیچیک از وعدههای غذایی را حذف نکنند، خاطرنشان کرد: رعایت موارد بهداشتی، محدود کردن مصرف غذاهای کنسروی و آماده و فستفودها و پرهیز از امتحان کردن مواد غذایی و غذاهای جدید در روزهای باقیمانده تا کنکور، از دیگر توصیههای تغذیهای است که باید مدنظر قرار گیرد.