حسین روزبهانی در گفتوگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به استرس در محیط کار و تأثیر آن بر افراد، با بیان اینکه یکی از نتایج استرس میتواند فرسایش فیزیکی بدن باشد، اظهار کرد: در بسیاری از افرادی که در معرض قسمتی از این مخاطرات هستند، میتوان بسیاری از پیامدها و نتایج مضر استرس را مشاهده کرد.
وی با بیان اینکه حتی اگر استرس، عامل به وجود آورنده آسیبها نباشد، میتواند عامل تسریع یا تشدیدکننده آسیبها بهشمار رود، افزود: میزان رضایت شغلی و اجتماعی افراد و حتی طول عمر آنها رابطه بسیار نزدیکی با میزان استرس دریافتی از محیط دارد.
دکترای روانشناسی و عضو سازمان روانشناسی کشور تصریح کرد: بر اساس مطالعات انجام شده، درجه بالایی از استرس در محیط کار، میتواند افزایش هزینههای ناشی از افزایش سوانح کار، زمانهای تلف شده، افزایش مراقبتهای بهداشتی و کاهش بازدهی را به همراه داشته باشد.
روزبهانی ادامه داد: کاهش بازدهی میتواند به علت ناتوانیهای جسمی و پیامدهای روانی استرس حاصل شود و شواهد موجود نشان میدهد که ضعف در کارایی میتواند ناشی از استرس کاری و شرایط نامناسب محیط کار باشد.
وی با بیان اینکه خواستههای شغلی افراد بهطور معنیداری به سلامت و نشانههای آسیبشناسی افراد ارتباط دارد، گفت: یکی از عوامل استرس، کار بیش از حد است؛ کار زیاد میزان بالایی از استرس را به وجود میآورد و افرادی که مجبور باشند فعالیتهای سخت، طولانی و با حجم زیاد را انجام دهند، بهشدت تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
دکترای روانشناسی و عضو سازمان روانشناسی کشور با بیان اینکه اعمال تکراری، یکنواخت و طولانی موجب ضعف در سلامت افراد میشود، اضافه کرد: فشار کار میتواند استرسآور باشد؛ به عنوان مثال مشخص شده است افرادی که برای پیشرفت شغلی باید به شدت کار کنند، اسیداوریک خون بالایی دارند که به عنوان شاخصی از استرس محسوب میشود.
نظر شما