به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از وبدا، حامد مصلحی با اشاره به فعالیت مراکز سراج در ارائه خدمات سلامت روان اظهار کرد: در حال حاضر ۸۳ مرکز سراج در کشور فعال است که در نظر داریم به ۱۰۰ مرکز افزایش یابد.
وی افزود: در این مراکز خدمات گران قیمت سلامت روانی و اجتماعی به صورت رایگان ارائه میشود و در حال حاضر بیش از ۳ هزار روانشناس در شبکه بهداشت کشور فعال هستند و به ازای هر ۲۰ هزار نفر یک روانشناس حضور دارد.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت درباره چگونگی مراجعه به مراکز سراج و دریافت خدمات سلامت روان گفت: به این منظور، مراجعه اول افراد به شبکه بهداشت و مراکز جامع شهری و روستایی است و مراجعانی که تشخیص داده شوند به خدمت بیشتری نیاز دارند، به مراکز سراج ارجاع داده میشوند، همچنین ارجاع بیمارستانی به مراکز سراج هم داریم.
مصلحی در پاسخ به سوالی درباره غربالگری سلامت روان و هشت شاخصی که در این زمینه لحاظ میشود، گفت: در غربالگری سلامت روان دو مبحث اختلال اضطراب و اختلالات خلقی (افسردگی) مورد غربالگری قرار میگیرند.
وی درباره آخرین پیمایش سلامت روان ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ آخرین پیمایش سلامت روان جامعه انجام شده که نتایج آن در حال نهایی شدن است و پس از آماده شدن نتایج اطلاع رسانی لازم صورت میگیرد.
مدیرکل دفتر سلامت روانی، اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت بر لزوم رفع ضعف قانون سازمان نظام روانشناسی تاکید، به تشکیل واحدی در مجموعه بهداشت وزارت بهداشت درباره «بهداشت و سلامت روان محیط و رسانه» اشاره و اضافه کرد: بازنمایی وضعیتها و تفسیر درست از واقعیتها توسط رسانه بسیار مهم است، بر اساس توصیههای انجمنهای بینالمللی لازم است که سطح استرس و استرس پذیری افراد از تنشها و از جمله تنشهای اقتصادی را در جامعه کم کنیم و بر همین اساس نیز در حال تهیه بسته آموزشی تفکیک استرس از واقعیتهای اقتصادی هستیم.
مصلحی گفت: مجموعه اقدامات ما در این حوزه به دو موضوع قبل از مواجهه با آسیب و همچنین بعد از مواجهه با آسیب (مانند سوگ در زلزله و سیل) مربوط میشود، به این ترتیب بستههای آموزشی برای پیشگیری از آسیب قبل از مواجهه با آن و همچنین افراد در معرض خطر آسیب در حال تدوین است.
نظر شما