به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، حدود ۷۵ درصد از کارفرمایان در ۲۱ کشور اروپایی امکان استخدام کارگران با مهارتهای مناسب را در سال ۲۰۲۳ نداشتند. این رقم از ۴۲ درصد سال ۲۰۱۸ افزایش چشمگیر ۳۳ درصدی را نشان میدهد. بنابراین هیچ نشانهای از کاهش تقاضا برای کارگران ماهر دیده نمیشود. دلایل اصلی ارائهشده توسط کارفرمایان این بود که متقاضیان از صلاحیتها، مهارتها یا تجربه کافی در زمینه شغلهای موردنظر برخوردار نبودند.
کمبود مهارت، مشکل اساسی کارکنان اروپا
کمبود مهارت در اصل یک مشکل جهانی است که روزبهروز حادتر میشود و بهطور فزایندهای به یک مشکل جدی برای کارفرمایان در سراسر اروپا تبدیل شده است. ۵۴ درصد از شرکتهای کوچک و متوسط (SMEs) در اتحادیه اروپا در سال ۲۰۲۳ گزارش دادند که مشکل در یافتن کارمندانی با مهارتهای مناسب یکی از جدیترین مسائل آنها است. این درصد از ۲۸ درصد در ترکیه تا ۶۸ درصد در بلژیک متغیر بود. پس از این مشکل نیز موانع نظارتی و بار اداری عنوان شده است.
در سال ۲۰۱۸، میانگین کمبود مهارت در این کشورها تنها ۴۲ درصد و از ۱۸ درصد در ایرلند تا ۸۱ درصد در رومانی متغیر بود. امروزه نیز به جز رومانی کارفرمایان نتوانستند کارمندانی با مهارتهای مورد نیاز خود پیدا کنند و آمار این کمبود بین سالهای ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۳ بهشدت افزایش پیدا کرد. این افزایش در ایرلند، بریتانیا، اسپانیا و فرانسه بیش از ۵۰ درصد بود، تا آنجا که در ایرلند از ۱۸ به ۸۱ درصد و در بریتانیا از ۱۹ به ۸۰ درصد رسید. افزایش یادشده همچنین در هلند ۴۷ درصد، در نروژ ۴۴ درصد، در سوئیس ۴۰ درصد، در بلژیک ۳۹ درصد و در ایتالیا ۳۸ درصد بیشتر از میانگین اروپا بود.
اصلیترین شغلهای مواجه با کمبود مهارت
نقش تکنسین در یکسوم از این شرکتها نقشی ضروری است، با این حال حدود ۴۲ درصد از آنها معمولاً با کمبود کارکنان آموزشدیده فنی مانند کارگران آزمایشگاه و مکانیک مواجه هستند و تکنسین تا حد زیادی شناختهشدهترین نقش شغلی با کمبود مهارت است. ۲۳ درصد از شرکتها نیز با کمبود مهارت در متخصصان فروش، مشاوران مشتری، پذیرش و مواردی از این قبیل مواجه هستند.
این کمبود کارکنان و مهارت در حال افزایش است و دلیل آن بهطور عمده شامل تغییرات جمعیتی، تقاضا برای مهارتهای جدید مرتبط با پیشرفتهای تکنولوژیکی و چالشهای مربوط به شرایط کار میشود.
جمعیت در سن کار اتحادیه اروپا از ۲۶۹ میلیون نفر در سال ۲۰۱۲ به ۲۶۴ میلیون نفر در سال ۲۰۲۱ کاهش پیدا کرده است و تا سال ۲۰۵۰ نیز ۳۵ میلیون نفر دیگر را از دست خواهد داد. از سوی دیگر جهتگیری نادرست برنامه درسی آموزش و پرورش نسبت به نیازهای بازار کار و پیشرفتهای تکنولوژیکی از دیگر مؤلفههایی است که منجر به کمبود کارگران با مهارت مناسب میشود. بازار کار فشرده در سال ۲۰۲۳ نیز به این معنی است که بسیاری برای یافتن افرادی با مهارتهای فنی مورد نیاز با چالشهایی روبهرو هستند.
نظر شما