بر این اساس، فارغ از اینکه مهد کودک از نظر ساختاری و فیزیکی شامل چه امکاناتی است، باید از نظر ارتباط میان مربیان و کودک شرایط زیر را داشته باشد:
داشتن مدیر مجرب
تعلیم و تربیت کودکان قبل از دبستان یک حرفه تخصصی محسوب میشود. از این رو، فردی که در مقام مدیریت یک مهدکودک خوب است حتماً باید دارای تخصص در این زمینه بوده یا اینکه یک سابقه قابل قبول در این حوزه داشته باشد. مدیر مهد کودک در واقع فردی است که کلیه روندها و برنامههای مراقبتی و آموزشی را تهیه کرده و مسئول نظارت بر تک تک مربیان است.
مربیان کارآمد و متخصص
شاید در نگاه اول مربی مهد کودک شدن یک کار ساده به نظر برسد. اما باید توجه کرد این شغل حساسیت بالایی دارد و علاوه بر دانش و تجربه کافی به یک شخصیت سازگار و همدلیکننده نیاز دارد. بهتر است والدین در زمان انتخاب مهد با مربی کودک خود نیز صحبت کرده و او را از نظر مهارت همدلی، آرامش و قابل اعتماد بودن بررسی کنند. منطقی است که در یک جلسه نتوان ارزیابی دقیق از فردی انجام داد، اما برداشت اولیهای که ما از فرد داریم، تا حدی میتواند در تصمیم گیری ما برای انتخاب مهدکودک مناسب کمک کند.
تاکید و توجه بیشتر بر پرورش تا آموزش
مهدکودک در درجه اول مکانی برای نگهداری و مراقبت از کودک است نه محل آموزش دادن به آن. اگرچه آموزش در این زمان میتواند بر رشد شناختی کودک موثر باشد، اما توجه به رشد عاطفی، هیجانی و جسمانی کودک در این سنین بسیار حیاتیتر از آموزش است. امروزه مهدهایی را میبینیم که درگیر مسائل آموزشی شده و عمده تبلیغاتشان نیز حول این محور میچرخد. در چنین مهدهایی پرورش یک مساله حاشیهای محسوب شده و آموزش در آنها اولویت پیدا کرده است.
آموزش نیاز به آمادگیهای شناختی دارد و کودکان هنوز در این سنین به پختگی لازم از شناختی نرسیدهاند. از این رو، اگر در این سنین بر یادگیری بیش از حد تاکید شود، ممکن است توانایی یا ناتوانی کودک در فراگیری آسیب جدی به اعتماد به نفس آینده او وارد کند. نا گفته نماند، کلاس پیش از دبستان که در اکثر مهد کودک ها نیز وجود دارد متفاوت بوده و از این امر مستثنی است. در سن پیش از دبستان آموزش مهارتهای شناختی نیز اولویت پیدا میکند و کودک باید بتواند مناسب سن خود آموزشهایی را دریافت کند.
جداسازی کلاسها بر اساس سن آنها
کودکان در مراحل مختلف رشد، توانمندیها، نیازها و رفتارهای گوناگونی دارند. اگر کودکان در مهدکودک طوری توزیع شوند که با همسالان خود در یک کلاس باشند؛ تعامل، یادگیری و اکتشاف برایشان امری خوشایند بوده و کمتر احساس ناتوانی میکنند. اما اگر کودکانی با رشد و تکامل مختلف در یک کلاس باشند، چنین فضایی ممکن است فشار روانی برای کودکان کوچکتر ایجاد کند. پس بهتر است در یک کلاس کودکانی حضور داشته باشند که از نظر سنی شباهت زیادی با یکدیگر دارند. این موضوع به رشد خودکارآمدی و اعتماد به نفس کودک کمک شایانی میکند.
در این مقاله سعی کردیمتا به برخی از ویژگیهای یک مهد کودک خوب بپردازیم. نکات گفته شده عمدتاً بر پایه نحوه ارتباط مربیان با کودکان و پدر و مادر آنها میباشد. ارتباط بین فردی یک ویژگی مهم شخصیتی محسوب میشود. به جرات میتوان گفت فردی که ارتباط مناسبی با دیگران دارد و موجب آزار و اذیت دیگران نمیشود، از نظر شخصیتی فرد سالمی است. مراقبت شدن توسط یک شخصیت سالم میتواند تضمین کننده سلامت روان کودکان در آینده باشد. لذا، توجه به این ویژگی حین انتخاب مهد کودک بسیار حائز اهمیت است.
برای ارتباط با مجموعه پرچین میتوانید با شماره 22405100-021 تماس حاصل فرمایید.
نظر شما