به گزارش سرویس ترجمه خبرگزاری ایمنا، گرفتن یک سلفی عالی برای بارگذاری در رسانههای اجتماعی، گردشگران را به حوزهای از خطرات شدید سوق داده که منجر به حوادث غمانگیزی از جمله سقوط مرگبار از صخرهها، تصادف با اتومبیلها و قطارها، برخوردهای خطرناک در حیاتوحش و غرق شدنهای غیرقابل پیشبینی میشود.
محبوبیت سلفیها بهویژه در میان جوانترها به افزایش تصادفات و تلفات منجر شده است. بعضی از مکانها به نصب علائم هشداردهنده پرداختهاند، دسترسی به مناطق خطرناک را محدود و کمپینهای آگاهیرسانی برگزار کردهاند، اما با توجه به نقش پررنگ رسانههای اجتماعی در زندگیهای امروزی، این اقدامات بهطور کامل به مسئله اساسی این رفتار خطرناک نمیپردازد و لازم است برای رفع این نگرانی ایمنی امروزی رویکردهای مؤثرتر و نوآورانهتری اجرا شود.
آسیبهای ناشی از تلاش برای سلفی گرفتن بسیار زیاد است، در نتیجه گردشگران اکنون به دلیل اقدام به عمل خطرناک و مخرب سلفی گرفتن بیش از حد با جریمههای سنگین و حتی زندان مواجه میشوند.
آمار مرگومیر ناشی از گرفتن سلفی
مطالعهای در سال ۲۰۲۲ نشاندهنده ۳۷۹ مورد مرگ ناشی از سلفی در ۱۳ سال گذشته (۲۰۰۸ تا ۲۰۲۱) بود که ۳۷.۲ درصد آن گردشگر بودهاند. سقوط از ارتفاع ۴۹.۹ درصد از کل مرگومیرها را تشکیل میدهد، پس از آن حوادث مربوط به حملونقل (۲۸.۴ درصد) و غرق شدن (۱۵.۳ درصد) قرار دارند.
میانگین سن قربانیان سلفی در این بازه زمانی ۲۴.۴ سال بوده است. زنان بیشتر در اثر سقوط از ارتفاع یا برخورد با حیوانات حیاتوحش و مردان بیشتر بهدلیل خطرات مربوط به حملونقل کشته میشوند. کشورهایی که بیشترین تعداد مرگومیر سلفی را داشتند شامل هند (۲۶.۴ درصد)، ایالات متحده (۱۰.۳ درصد) و روسیه (۸.۷ درصد) بودند.
قابل توجه اینکه طبق یک مطالعه توسط مجله پزشکی خانواده و مراقبتهای اولیه، مرگهای مربوط به سلفی به احتمال زیاد کمتر گزارش میشوند، زیرا معمولاً این موضوع با عنوان علت مرگ ذکر نمیشود.
به خطر انداختن زندگی برای عکسی عالی
گرفتن عکس مناسب برای رسانههای اجتماعی اغلب منجر به رفتارهای مخاطرهآمیز میشود که ناشی از تمایل به برجسته شدن در یک منظره شلوغ است. با تحریک میل به لایک، اشتراکگذاری و شهرت، محبوبیت سلفیهای خطرناک همچنان در حال افزایش است. تلاش برای بهترین عکس میتواند باعث شود افراد هشدارهای ایمنی را نادیده بگیرند یا به مکانهای ناامن مراجعه کنند.
سلفیهای خطرناک، مسئله سلامت عمومی
سلفیهای خطرناک، بر اساس تحلیل علمی دانشگاه نیو ساوتولز در سیدنی استرالیا، توسط رسانهها احمقانه و خودخواهانه خطاب و اغلب قربانی مقصر جلوه داده میشود. با این حال سلفی در حال حاضر بخشی از روال منظم زندگی روزمره است.
دانشمندان بر همین اساس معتقدند همانطور که نسلهای گذشته رانندگی بدون کمربند ایمنی، دوچرخهسواری بدون کلاه ایمنی و کشیدن سیگار را بهعنوان فعالیتهای روزمره «عادی» در نظر میگرفتند که امروزه از خطرات سلامت عمومی به حساب میآید، عمل گرفتن عکسهای سلفی خطرناک نیز باید به عنوان یک موضوع سلامت عمومی مورد توجه قرار گیرد.
با شناخت این رفتارهای پرخطر بهعنوان مسائل سلامت عمومی و متوقف کردن سرزنشها و شرمساریهای ناشی از آن، بهعکس، برداشتن گامهایی در جهت پیشگیری و آموزش خطرات ناشی از گرفتن سلفیهای خطرناک و بدون فکر نقش بسزایی در تغییر فرهنگ غلط فعلی دارد. این اقدام یک گام فراتر از تصمیمات گذشته برای تعیین مناطق خطرناک گردشگری مانند آبهای آزاد، قله کوهها و ساختمانهای بلند بهعنوان منطقه بدون سلفی خواهد بود.
ممنوعیت سلفی گرفتن در مقاصد گردشگری
شرکت راهآهن غربی ژاپن برای جلوگیری از برق گرفتگی ناشی از سیمکشیها بالای سر و افتادن روی ریل، گرفتن سلفی روی سکوها را ممنوع کرد.
بمبئی هند پس از یک رشته تصادفات مربوط به سلفی از ممنوعیت این اقدام در مناطق خاصی از شهر از جمله بعضی از سواحل، مکانهای جشنواره و جاذبههای توریستی خبر داد.
نیویورک ایالات متحده لایحهای را تصویب کرد که سلفی با گربههای وحشی را ممنوع میکند، مگر اینکه مانعی فیزیکی بین فرد و حیوان وجود داشته باشد. بهطور مشابه، از بازدیدکنندگان دریاچه تاهو خواسته شده است که با خرسها سلفی نگیرند، زیرا پشت کردن به خرس بسیار خطرناک است.
پورتوفینو در شمال ایتالیا سال گذشته بهمنظور جلوگیری از ازدحام بیش از حد جمعیت در خیابانهای باریک خود از ممنوعیت گرفتن سلفی بهطور موقت در بعضی از مناطق شهر خبر داد، چراکه شهر شاهد هرجومرجی وصفنشدنی به دلیل مسدود کردن جادهها توسط گردشگران برای گرفتن سلفی بود.
نظر شما