به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ویتامین B12 که یک ماده مغذی محلول در آب است به تشکیل گلبولهای قرمز خون، انتقال اکسیژن به قسمتهای مختلف بدن و جلوگیری از کم خونی کمک میکند. این ویتامین به بهبود سلامت روان کمک میکند زیرا با تولید انتقالدهندههای عصبی باعث بهبود خلقوخو میشود. کمبود این نوع ویتامین باعث بروز مشکلاتی میشود که در ادامه به بررسی تعدادی از آنها میپردازیم:
مشکل در راه رفتن
کمبود ویتامین B12 باعث بروز نوروپاتی محیطی میشود، وضعیتی که در آن اعصاب محیطی که برای کنترل ماهیچهها و اندامهای بدن ضروری هستند، آسیب میبینند و فرد مبتلا بیحسی و گزگز شدن پاها را تجربه میکند که بر تعادل او تاثیر میگذارد و نمیتواند به درستی راه برود.
زبان متورم
کمبود ویتامین B12 منجر به متورم و قرمز شدن زبان و همچنین درد زبان میشود، وضعیتی که به آن گلوسیت گفته میشود. ویتامین B12 به حفظ سلامت مخاط دهان و رشد طبیعی سلولها کمک میکند، کمبود آن باعث میشود غشای مخاطی دهان ملتهب شود و زبان نیز متورم شود، در این صورت فرد در صحبت کردن و غذا خوردن دچار مشکل میشود.
کم خونی
ویتامین B12 برای پیشگیری از بروز کم خونی ضروری است زیرا نقش مهمی در تولید گلبولهای قرمز برعهده دارد. زمانی که بدن دچار کمبود ویتامین B12 میشود، سلولها بزرگتر و کمکار میشوند و تعداد گلبولهای قرمز خون نیز کاهش پیدا میکند. در این صورت فرد دچار خستگی، ضعف و رنگ پریدگی پوست میشود، سطوح کافی از این ویتامین به تشکیل گلبولهای قرمز سالم، انتقال موثر اکسیژن و جلوگیری از کم خونی کمک میکند.
احساس عجیب در دستها و پاها
کمبود ویتامین B12 منجر به سوزنسوزن شدن دستها و پاها میشود که به عنوان نوروپاتی محیطی شناخته میشود، این ویتامین نقش مهمی در حفظ سلامت سلولهای عصبی برعهده دارد. زمانی که سطح ویتامین B12 در بدن پایین باشد، اعصاب آسیب میبیند و باعث بروز علائمی مانند گزگز شدن، بیحسی و ضعف پاها و دستها میشود.
فراموشی
ویتامین B12 نقش مهمی در بهبود سلامت شناختی برعهده دارد. کمبود این نوع ویتامین بر عملکردهای شناختی مانند حافظه، تمرکز و پردازش اطلاعات تاثیر میگذارد و باعث بروز اختلالاتی مانند افسردگی و اضطراب میشود.
مشکلات بینایی
کمبود ویتامین B12 میتواند به عصب بینایی آسیب وارد کند و بینایی را تحت تاثیر قرار دهد، در این صورت فرد دچار مشکلات بینایی مختلف مانند تاری و دوبینی میشود.
نظر شما