به گزارش ایمنا، مدیران خودرو از سال ۱۳۸۱ فعالیت خود را آغاز کرد. این شرکت، مونتاژ کننده برخی از محصولات شرکت خودرو سازی چینی چری است که خودروهای این کمپانی را در قالب دو برند فونیکس و امویام در بازار ایران عرضه میکند. خودرو OMODA 5، نسل سوم محصولات چری، در سال ۲۰۲۲ به بازار چین معرفی و با نام جدید فونیکس FX به ایران وارد شد. خودروی فونیکس FX اکسلنت و فونیکس FX پریمیوم، خودرویهای ارائه شده از سوی مدیران خودرو است که این دو خودرو از لحاظ مشخصات ظاهری بیرونی و درونی یکسان بوده و تنها در مشخصات فنی و برخی امکانات ایمنی و رفاهی با هم تفاوت دارند.
بررسی خودروی فونیکس FX پریمیوم
فونیکس FX پریمیوم بالاترین مدل از خانواده فونیکس FX است و تمام آپشنهای رفاهی و ایمنی این خانواده در آن وجود دارد. فضای کابین این خودرو کاملاً اسپرت و بزرگ طراحی شده است.
مشخصات فنی دو تیپ فونیکس FX
پیشرانه خودرو فونیکس افایکس ساخت شرکت AVL اتریش بوده و با توجه به ارائه آن در دو تیپ اکسلنت و پریمیوم در این قسمت، تفاوتهایی را شامل میشود. تیپ پریمیوم افایکس به موتور ۱.۶ لیتری TGDI و گیربکس ۷ سرعته DCT تر مجهز است و با این ترکیب امکان تولید نیرویی معادل ۱۹۷ اسب بخار را داراست. تیپ اکسلنت این خودرو از موتور ۱.۵ لیتری توربوشارژ و گیربکس ۹ سرعته CVT بهره میبرد و قدرت تولیدی آن معادل ۱۵۶ اسب بخار است.
گیربکس مورد استفاده در هر دو تیپ این خودرو توسط شرکت گتراگ آلمان است که علاوه بر همخوانی بی نظیر با موتور خودرو دارای کمترین زمان تعویض دنده است که بدون افت دور موتور تعویض دنده نرم و سریعی را برای راننده به ارمغان میآورد.
مشخصات فنی فونیکس FX پریمیوم
محور محرک
- دیفرانسیل جلو
گیربکس
- ۷ دنده دوکلاچه تر
پیشرانه
- ۴ سیلندر توربوشارژ (4J16)
حجم موتور
- ۱.۶ لیتر
عملکرد فنی فونیکس FX پریمیوم
قدرت
- ۱۹۷ اسببخار
گشتاور
- ۲۹۰ نیوتنمتر
شتاب
- ۸ ثانیه
سرعت
- ۲۰۶ کیلومتر بر ساعت
مصرف ترکیبی
- ۷ لیتر در صد کیلومتر
ابعاد خودرو فونیکس FX
- طول (mm (4,400
- عرض (mm (1,824
- ارتفاع (mm (1,588
وزن خودرو فونیکس FX
- مدل فونیکس FX تیپ اکسلنت: ۱,۳۸۱ کیلوگرم
- مدل فونیکس FX تیپ پریمیوم :۱,۴۲۳ کیلوگرم
امکانات و تجهیزات فونیکس FX
خودرو فونیکس FX در قالب دو تیپ اکسلنت و پرمیوم وارد بازار ایران شده است. اکثر نسخههای تولیدی از تیپ مجهزتر و گرانتر پرمیوم هستند. فونیکس FX پرمیوم امکانات ایمنی از قبیل سنسور نور و باران، سیستم کنترل پایداری و کنترل کشش، رادار تصادف جلو و عقب، رادار نقطه کور، رادار تغییر خط، قابلیت استارت از راه دور، ترمز کمکی، ترمز پارک برقی، شش کیسه هوا و اتوهلد را دارد. تجهیزات رفاهی فونیکس FX پرمیوم نیز شامل نور پردازی داخلی ۶۴ رنگ، فرمان برقی به همراه دکمههای کنترلی، سیستم پخش سونی با ۸ بلندگو به همراه نمایشگر ۱۲.۳ اینچی، دوربین عقب، جانبی و ۳۶۰ درجه، صفحه کیلومتر دیجیتال، سیستم ورود و استارت بدون کلید، صندلیهای برقی به همراه تهویه، تریم چرمی، آینههای جانبی تاشو برقی به همراه گرمکن و سانروف به همراه سقف پانوراما است.
امکانات فونیکس FX
- کیسه هوا: کیسه هوا برای سرنشینان جلو، جانبی و پردهای (مجموعاً ۶ کیسه هوا)
- سیستم صوتی: دو صفحه نمایش ۱۰.۲۵ اینچی، ۸ بلندگو سونی، سیستمهای Apple CarPlay و Android Auto
- ترمز و پایداری: ABS - EBD - ESP - BOS - TCS - EBA - HAC - HDC
- دیگر امکانات: رادار نقطه کور، سیستم کامل ADAS مثل سیستم فرمان دهی خروج از خطوط، کروز کنترل تطبیقی، هشدار برخورد از جلو، ترمز خودکار اضطراری، کنترل هوشمند نور بالا، سه حالت رانندگی، دوربین ۳۶۰ درجه، دوربین داینامیک دنده عقب و سنسور پارک جلو و عقب، سنسور باران، سیستم کنترل باد لاستیکها TPMS، سانروف، سنسور نور، روکش چرمی صندلیها، گرمکن و سردکن صندلیهای جلو، سیستم فرمان صوتی، سیستم ورود بدون کلید، آینه الکتروکرومیک، استارت دکمهای
فناوری نمایشی به کار رفته در فونیکس FX
فونیکس افایکس مجهز به صفحه نمایش دوگانه است که نمایشگر مالتیمدیا و کلاستر آن هر کدام ۱۰.۲۵ اینچ و در مجموع ۲۰.۵ اینچ صفحه نمایش در داشبورد خودرو به صورت پیوسته ایجاد مینماید. از جلوههای بصری این نمایشگر بزرگ با وضوح ۷۲۰*۱۹۲۰ میتوان به امکان تعریف دو تصویر زمینه برای نمایشگر سرگرمی و ۳ تم برای نمایشگر راننده اشاره کرد که این ترکیب خواسته هر سلیقهای را برآورده میسازد. از طرفی نمایشگر سمت چپ تمامی اطلاعات موبوط به راننده را در اختیار او قرار میدهد که در هر ساعتی از شبانه روز از وضوح کافی بهره میبرد. نمایشگر سمت راست نیز به عنوان نمایشگر سرگرمی حاوی اپلیکیشنهای متفاوت جهت استفاده توسط راننده و یا شاگرد تدارک دیده شده است.
سیستم تهویه فونیکس FX
خودرو فونیکس افایکس دارای سیستم تهویه مطبوع دوگانه با خروجی هوا در هر دو ردیف صندلیهای خودرو میباشد. ردیف جلو با استفاده از یک پنل مینیمال در پایین نمایشگر وسط یا کلیدهای قرار گرفته بر روی کنسول میانی به صورت جداگانه امکان تنظیم هوا را دارند. ردیف دوم از دمای تنظیم شده توسط ردیف اول قسمت شاگرد استفاده کرده اما میتوانند درجه پرتاب باد را کنترل نماید.
رقبای فونیکس FX در بازار
از نظر شباهت سبک طراحی، ابعاد و کلاس بدنه، میتوان گفت که رقیب اصلی فونیکس FX در ایران دیگنیتی پرستیژ است. دیگنیتی پرستیژ در بحث فنی عملکرد بهتری دارد اما فونیکس FX در تجهیزات ایمنی و آپشنهای خود از رقیب برتر است. همچنین فونیکس FX شامل رقبای هم قیمتی از جمله لاماری ایما و کی ام سی K7 است که زودتر وارد بازار شدهاند. محصولاتی مثل SWM مدل G01، جک S5 اتومات، دایون Y5، دیگنیتی پرستیژ و دیگنیتی پرایم، کوپا فلگشیپ، تیوولی مونتاژ مدل ۱۴۰۰، فیدیلتی پرایم پنج و هفتنفره و حتی هایما S5 و هایما S7 نیز از نظر قیمتی بهعنوان رقیب فونیکس FX میتوان بررسی کرد.
قیمت فونیکس FX در بازار
قیمت فونیکس FX پرمیوم مدل ۱۴۰۲ تولید مدیران خودرو، چیزی حدود ۱,۸۰۰,۰۰۰,۰۰۰ تومان تخمین زده شده است.
نظر شما