به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، با مراجعه زنی ۶۴ ساله به بخش بیماریهای عفونی بیمارستان کانبرا، جراحان مغز و اعصاب با مورد ویژه وجود کرم زنده در مغز این بیمار روبرو شدند. این زن برای اولین بار در اواخر ژانویه ۲۰۲۱ پس از تحمل سه هفته درد شکمی و اسهال و به دنبال آن سرفه خشک مداوم، تب و تعریق شبانه در بیمارستان محلی خود بستری شده بود.
تا سال ۲۰۲۲، علائم دیگری نظیر فراموشی و افسردگی را نیز نشان داد که باعث ارجاع او به بیمارستان کانبرا شد. اسکن MRI از مغز او ناهنجاریهایی را نشان داد که نیاز به جراحی داشتند اما جراحان مغز و اعصاب در آخرین مراجعه این زن به بیمارستان انتظار دیدن کرم زنده درون مغز او را نداشتند.
این کشف غافلگیرکننده باعث شد تیم پزشکان بیمارستان به سرعت گرد هم بیایند تا کشف کنند که این کرم گرد از چه نوعی است و مهمتر از همه، در مورد درمان بیمار تصمیم بگیرند. با ارسال این کرم به آزمایشگاهی مخصوص، محققان متوجه شدند که این کرم گرد «Ophidascaris robertsi» است که معمولاً در پیتونها یافت میشود. این بیمار اولین مورد کشف این انگل در انسانها در جهان است.
این زن در نزدیکی منطقه دریاچهای زندگی میکند که در آن مارهای موسوم به «پیتون فرشی» زندگی میکنند. با وجود نبود تماس مستقیم با مارها، این زن اغلب علفهای بومی، از جمله سبزیهای جنگی را از اطراف دریاچه جمعآوری میکرد تا در پخت و پز استفاده کند.
پزشکان این فرضیه را مطرح کردند که یک مار پیتون ممکن است انگل را از طریق مدفوع خود به داخل علفها ریخته باشد. آنها معتقدند که بیمار احتمالاً مستقیماً از لمس علف بومی یا پس از خوردن سبزی به این انگل آلوده شده است.
نظر شما