دارایی‌های دیجیتال باید به رسمیت شناخته شود

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: تا زمان از دست نرفته است باید سکوها (پلتفرم) به رسمیت شناخته شود و باید در زمینه توانمندتر کردن شرکت‌های مرتبط کوشا باشیم.

به گزارش ایمنا و به نقل از شادا، سیداحسان خاندوزی در نشست با فعالان کسب‌وکارهای تجارت الکترونیک که در وزارت اقتصاد برگزار شد، بعد از شنیدن مسائل، مشکلات و دغدغه‌های فعالان این حوزه و نیز پیشنهادهای سیاستی آن‌ها اظهار کرد: شما نمایندگانی از نسلی از اقتصاد ایران هستید که در حوزه کسب‌وکارها در دوران چرخش مهم و تاریخی به سر می‌برد. شما همواره با محدودیت‌های زیادی مواجه بوده‌اید و کار برای شما بسیار سخت‌تر از همتایان شما در گذشته است.

وی افزود: اینها هزینه‌های پیشگامی شما در اقتصاد دیجیتال در سال‌های اخیر است؛ سال‌هایی که ما وارد دروازه‌های جدید در اقتصاد می‌شویم و شیرینی که به کام آیندگان می‌نشیند، مرهون تلاش‌های شما، همچنین معاونت علمی ریاست‌جمهوری است.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: همچنین هزینه‌های پیشگامی شما، جایگاه و قرب بیشتری را هم برای شما به دنبال خواهد داشت، افرادی که الگوی متعارف را تغییر دادند و امکان میدان داری برای ایده‌های نو و فناور را فراهم کردند تا مردم با کسب و کارهای مرسوم و رایج این زمانه ارتباط بگیرند.

خاندوزی اضافه کرد: امیدواریم که شما هم کمک کنید تا با خستگی‌ناپذیری بیشتری این مسیر را ادامه دهید. به ویژه اگر تلاشی در حوزه کسب‌وکارهای دیجیتال صورت می‌گیرد، در کسب و کارهای ناظر بر خلق ارزش و کمک به تولید اقتصاد ایران باشد چون ما با بخشی از کسب و کارهای دیجیتال مواجهیم که عموماً سهم‌بری کسب‌وکارهای جدید و قدیم را تغییر می‌دهند.

وی ادامه داد: در این بین گروه‌هایی بازنده و گروه‌هایی برنده هستند؛ گروهی از کسب و کارهای دیجیتال هم کارشان کلاً مثبت و در جهت کمک به تولید در اقتصاد است و این کسب و کارها هستند از اهمیت بیشتری برخوردارند.

مالکیت دولت بر سکوها درست نیست

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: فرصت خوبی است که به عنوان سخنگوی اقتصادی دولت اعلام کنم که بعضی اظهار نظرهایی در خصوص مالکیت دولت بر بخش خصوصی در زمینه سکوها عموماً درست نیست.

خاندوزی افزود: حتی صحبتی هم از اینکه بخواهیم مالکیت رسمی و قانونی بر این سکوها داشته باشیم وجود ندارد و تلاش‌هایی که همکاران و دوستانمان در این حوزه‌ها کشیده‌اند را نادیده نمی‌گیریم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تصریح کرد: البته همه کسب‌وکارهای اینترنتی و دیجیتال موظف به رعایت قانون هستند و ما نیز باید همه مسیرها را برای ساختار جامعه پیش ببریم.

وی خاطرنشان کرد: وزارت اقتصاد و تیم اقتصادی دولت قائل به این هستیم که اولاً به رسمی شدن و بیرون آمدن از کسب‌وکارهای غیررسمی و ثانیاً به بزرگ شدن کسب‌وکارها کمک کنیم و ثالثاً به فناور پایه شدن در مجموعه بازار و نه فقط شرکت‌ها و بازیگران بلکه مجموعه صنعت قائل باشیم، یعنی کل زنجیره ارزشی که وجود دارد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: مسیر کمک به رسمیت بخشیدن و کوچک شدن بخش‌های غیررسمی کشور و بزرگ‌تر شدن فناور پایگی و صنعت حتماً با سختی‌هایی مواجه است، چرا که فقط یک اتفاق در سطح بنگاهی نیست، حتماً گروهی نیز در مقابل تغییر نظام در حوزه اقتصادی واکنش نشان خواهند داد، اما مهم این است که سیاست‌گذار کشور این چشم‌انداز را که دیر یا زود خود را در شرایط کشور حاکم می‌کند، پذیرفته است.

به دنبال نهاد تنظیم‌گر در اقتصاد دیجیتال برویم

خاندوزی افزود: باید وجه فعالانه سیاست‌گذاری را تقویت کنیم؛ به استقبال تنظیم‌گری و نهاد تنظیم‌گر برویم و به سمت به رسمیت شناختن آن‌که با اخذ نظر و پیشنهادهای انجمن‌ها و گروه‌های صنفی مرتبط میسر است، برویم و البته توقعی نیز از شما وجود دارد و آن این است کمک کنید که ملاحظات نفع جمعی و ملی حاکمیت محقق شود.

وی ادامه داد: بسیاری از سکوهایی که وجود دارند در موضوعی قیمت‌سازی سکوها، تدبیری برای اینکه خود تنظیم‌گر باشند، نمی‌کنند و ضرر این بی‌توجهی به کل کسب و کار و اقتصاد وارد می‌شود.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: قیمت گذاری باید به شکل واقعی و قابل اتکا باشد و باید در سمت فعالان حوزه برای آن چاره‌ای شود و فعالان به سیاست‌گذار کمک کنند تا به جای اینکه به اظهار و آشکار شدن متغیرهای واقعی ایراد بگیرد، به سمت کمک کردن به اینکه قیمت‌های واقعی نمایان شده و نهادینه شود، حرکت کند.

خاندوزی ادامه داد: ما در وزارت اقتصاد در شش ماه اول شروع به کار دولت به دلیل اینکه معتقدیم که بخشی از کار ما در مورد رمز دارایی‌ها و به رسمیت شناختن آنها و همچنین در مورد چگونگی خلق و تولید و مبادله آنهاست، برنامه‌ریزی کردیم که متأسفانه این کار در کمیسیون اقتصادی مجلس مشمول زمان شد و این دستاورد رو به جلو هنوز به ثمر ننشسته است.

لزوم به رسمیت شناختن طیف وسیعی از دارایی‌های دیجیتال

وی خاطرنشان کرد: این موضوعی است که من باز هم پیگیری خواهم کرد، چراکه تا زمان از دست نرفته است باید برای به رسمیت شناختن طیف وسیعی از دارایی‌های دیجیتال تلاش کنیم و در توانمند تر کردن شرکت‌های مرتبط در این زمینه کوشا باشیم.

وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: باید در راه‌اندازی سامانه تضمین آنلاین که مردم بتوانند در آنجا انواع مختلفی از دارایی‌ها را استفاده کنند و فهرستی از اقداماتی که باید در حوزه سیاست‌گذاری کشور اتخاذ کنیم، تلاش کنیم.

چاره‌اندیشی برای مسائل فعالان اقتصاد دیجیتال

خاندوزی خاطرنشان کرد: قرار بر این شد که تا ۱۰ روز آینده برای حل مسائل فعالان حوزه اقتصاد دیجیتال، جلسه تخصصی در سازمان امور مالیاتی برگزار شود. همچنین پیش‌نویس مصوبه برای هیئت دولت در این زمینه تدوین کنیم. واکنش واقعی باید به نحوی باشد که ما وزنه‌ای را در سمت ترازو اضافه کنیم تا خود فعالان اقتصادی به سمت شیوه‌ها و روش‌های ما بروند.

از شریان‌های دیگری جلوی خشکی اعتبار را می‌گیریم

وی اضافه کرد: همچنین آئین‌نامه سلامت الکترونیک را نیز داریم و تأمین مالی چه از طریق شورای عالی بورس دنبال می‌شود. در وزارت اقتصاد به سراغ این رفتیم که از شریان‌های دیگری جلوی خشکی اعتبار و منابع را بگیریم. قاعده و مقررات در این زمینه در شورای عالی بورس، اولویت موضوع خواهد بود. در این زمینه هر مجوزی نیاز داشته باشید، یا پیشنهاد سیاستی داشته باشید، استقبال خواهیم کرد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی در خصوص قواعد پول‌شویی گفت: رئیس مرکز اطلاعات مالی باید جلسه‌ای با شما فعالان اقتصادی داشته باشد، همچنین گلایه شده که رگولاتور خودش بازیگر و رقیب یا ذی‌نفع است. این خود داستان مفصل و خیلی پردامنه‌ای است و متأسفانه در سال‌های گذشته کسی به فکر ساماندهی آن نبود و تمام معضلاتی که از این ناحیه وارد شده، این بود که دولت خودتنظیم‌گر، بازیگر و ذی‌نفع باشد. باید طوری تصمیم‌گیری و فکر شود که چگونه در این زمینه ساماندهی داشته باشید.

خاندوزی در خصوص نوبانک‌ها خاطرنشان کرد: از بانک‌های متعارف ما کار ایده‌آلی در زمینه نوبانک بیرون نخواهد آمد، باید از آنهایی که از ابتدا با شیوه ‌نوبانک جلو رفته‌اند، استقبال کنیم تا با بانک مرکزی در این زمینه تعامل داشته باشند و شما فعالان اقتصادی باید با رعایت ملاحظات و مسائل مدنظر حاکمیت، کمک کنید تا انحصار در اقتصاد دیجیتال شکسته شود.

وی تاکید کرد: از اقدام شورای رقابت استقبال نمی‌کنیم، اما باید رقابت گذاشت در دل اقتصاد دیجیتال و باعث شود که انحصارگر نتواند خودش را تحمیل کند و حتماً اگر به سمت یک انحصار بزرگ در حوزه اقتصاد دیجیتال برویم، فرصت کارآمدی و بهره‌وری بیشتر را از دست خواهیم داد.

کد خبر 681898

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.