اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی و آموزش ثبت نام اظهارنامه

ارسال اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی یکی از کارهایی است که افراد دارای کارت بازرگانی و افرادی که مشغول به تجارت هستند باید انجام دهند. همیشه این سوال وجود داشته است که چه کسانی مشمول ارسال اظهارنامه در سامانه مالیاتی هستند؟ 

به طور کلی مجموعه‌ شخصیت‌های حقیقی که در ایران مشغول به فعالیت بوده و معاف از مالیات نیستند، شامل دسته بندی های مختلفی از افراد می باشند. این شخصیت‌ها می‌توانند هر گروه حرفه‌ای را شامل شوند، از جمله کسانی که در حوزه ناشری و صنعت موسیقی فعالیت می‌کنند. در واقع، هر شخصیت حقیقی که در ایران مشغول به کار است و تحت قوانین مالیاتی ایران قرار دارد، موظف به پرداخت مالیات و تکمیل اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی است.

علاوه بر این، همه اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی که در خارج از کشور مشغول به کار هستند، باید به قوانین مالیاتی خود اطاعت کنند. به عبارت دیگر، درآمد آن‌ها که از داخل ایران به دست می‌آید، موظف به پرداخت مالیات است.

در ادامه به صورت کامل ثبت اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی را بررسی خواهیم کرد.

آموزش ثبت نام اظهارنامه مالیاتی اشخاص حقیقی

در نظر داشته باشید که برای ثبت اظهارنامه مالیاتی حقیقی، از طرف سازمان مالیاتی مهلت زمان تعیین می شود و باید در این زمان ثبت نام را انجام دهید. در آخر همین مطلب به زمان ثبت نام نیز اشاره خواهیم کرد. اما برای ارائه اظهارنامه مالیاتی، اشخاص حقیقی و صاحبان مشاغل باید در ابتدا مراحل زیر را طی کنند:

  1. با جستجوی نشانی tax.gov.ir در مرورگر دستگاه خود، وارد صفحه‌ای مشابه زیر شوند.
  2. با انتخاب گزینه ثبت نام الکترونیکی، در سامانه عملیات الکترونیکی مالیاتی ثبت نام کنند.

پس از انتخاب گزینه ثبت نام الکترونیکی، لازم است اقدامات زیر را انجام دهید:

  1. مطالعه مقررات مربوط به ثبت نام در سامانه مالیاتی کشور را به عمل آورید.
  2. پس از مطالعه و دریافت اطلاعات لازم، مقررات را پذیرش نموده و دکمه ورود به ثبت نام را انتخاب کنید.
  3. در این مرحله، باید نوع مودی را به عنوان شخص حقیقی انتخاب کنید. سپس با وارد کردن شماره ملی خود و عبارت امنیتی، گزینه ورود به ثبت نام را انتخاب نمایید.
  4. سپس گزینه "پیش ثبت نام جدید" را انتخاب کنید.
  5. بعد از وارد شدن به صفحه مورد نظر، اطلاعات خواسته شده که شامل شماره تلفن، کد پستی هستند را تکمیل کنید و بر روی دکمه پیش ثبت نام جدید کلیک کنید.

مهلت زمان ثبت نام اظهارنامه مالیاتی سال 1402

مهلت ارسال اظهارنامه ۱۴۰۲ بر اساس گفته مسئولان تمدید نخواهد شد و سی‌ویکم خردادماه آخرین مهلت مودیان است، به همین منظور بهتر است تا مودیان در تسلیم مدارک و اظهارنامه‌های خود تعلل نکنند. البته که در آخرین اطلاعیه ها، مهلت ارسال اظهارنامه مالیاتی تا 10 روز دیگر (10 تیر ماه) تمدید شده است و مودیان می توانند در این زمان، ارسال مدارک خود را انجام دهند.

مهلت زمان ثبت نام اظهارنامه مالیاتی سال 1402

مهلت ثبت نام اظهارنامه مالیاتی سال ۱۴۰۲ بر اساس سال گذشته برای اشخاص حقیقی تا ۳۱ خرداد ماه و برای اشخاص حقوقی حداکثر ۴ ماه پس از سال مالیاتی یا پایان خرداد ماه خواهد بود. همچنین، مهلت ثبت نام و ارسال اظهارنامه مالیاتی ارزش افزوده هر فصل نیز ۱۵ روز پس از پایان آن فصل می‌باشد.

راهنمای تنظیم اظهارنامه مالیاتی

قبل از سال ۱۳۹۱، مودیان مالیاتی برای تکمیل اظهارنامه مالیاتی و ارسال آن مجبور بودند اظهارنامه‌های کاغذی را از مراجع مربوطه خریداری و اقدام کنند. این روش زمان‌بر و هزینه‌بر بود. به منظور تسهیل و سرعت بخشیدن به فرآیند ارسال و دریافت اطلاعات مودیان مالیاتی و تجلیل از آنها، اظهارنامه الکترونیکی از سال ۱۳۹۱ مورد استفاده قرار گرفت. شما می‌توانید با مراجعه به سایت سازمان امور مالیاتی، اظهارنامه‌های مالیاتی خود را به صورت آنلاین تکمیل و ارسال نمایید و کد رهگیری دریافت کنید. همچنین، اکنون فرآیند ارسال اظهارنامه ارزش افزوده و دریافت پلمپ دفاتر نیز به صورت آنلاین از طریق سامانه‌های مربوطه در فضای مجازی انجام می‌شود.

راهنمای تنظیم اظهارنامه مالیاتی

سازمان امور مالیاتی هم اکنون تمایل دارد اظهارنامه مالیاتی را به صورت الکترونیکی (اظهارنامه مالیاتی الکترونیکی) و بدون نیاز به مراجعه حضوری مودیان انجام دهد. ارسال اظهارنامه به این شیوه به تکمیل مراحل ثبت نام الکترونیکی وابسته است و تمامی مودیان از جمله اشخاص حقیقی، اشخاص حقوقی و سازمان‌های حقوقی می‌توانند با مراجعه به وبسایت www.tax.gov.ir از خدمات آنلاین این سامانه استفاده نمایند.

در فرآیند اظهارنامه مالیاتی، اطلاعات شخص یا شرکت باید به دقت وارد شود. با استفاده از فرم الکترونیکی اظهارنامه که از طریق پایگاه اینترنتی سازمان امور اقتصادی و دارایی در دسترس است، می‌توانید اظهارنامه خود را تکمیل و ارسال کنید.

اشخاص مشمول تبصره ماده 100 چه کسانی هستند؟

هر سال، سازمان امور مالیاتی به منظور تسهیل و تسریع در وصول مالیات از مودیان و با توجه به کاهش حجم فعالیت مسئولین رسیدگی، تسهیلاتی تحت عنوان تبصره ماده 100 برای اشخاص حقیقی گروه دوم و گروه سوم فراهم می‌کند. این تسهیلات به منظور تشویق اشخاص به گزارشگری بهتر و سریع‌تر با پرداخت مالیات بر اساس توافق است.

ارائه گزارش‌ها به صورت بهتر و سریع‌تر به سازمان مالیاتی می‌تواند توسط اشخاص حقیقی گروه دوم و گروه سوم انجام شود. برای سال ۱۴۰۱، همه گروه‌ها، شامل گروه‌های اول، دوم و سوم، قابلیت بهره‌مندی از شرایط تبصره ماده را دارند. اگر جمع فروش همراه با ارائه خدمات مؤدیان تا مجموع ۶۷۲۰۰ میلیارد ریال باشد، اشخاص می‌توانند از فرم توافق‌نامه تبصره ماده ۱۰۰ استفاده کنند.

ورود به سامانه اظهارنامه مالیاتی با نام کاربری

با توجه به اینکه تمام مودیان مالیاتی که قصد تکمیل اظهارنامه مالیاتی دارند، باید از سامانه اقدام به این کار کنند، ورود و ثبت نام در سامانه مورد نظر بسیار مهم می باشد. البته که ثبت نام در سامانه مالیاتی را مورد بررسی قرار دادیم. اما چگونه با نام کاربری وارد سامانه اظهارنامه مالیاتی شویم؟

برای ورود به سامانه تنها کافیست تا چند قدم از مراحل زیر را دنبال کنید:

  1. وارد وب سایت اظهارنامه مالیاتی با آدرس tax.gov.ir شوید.
  2. در بخش بالا سمت چپ صفحه، تصویر گرد برای پنل کاربری دیده می شود.
  3. با کلیک بر روی این تصویر می توانید روش های مختلف ورود به پنل را مشاهده کنید و با استفاده از نام کاربری وارد حساب خود شوید.

در صورتی که به مسائل مرتبط با امور مالیاتی علاقه مند هستید، پیشنهاد می کنیم تا مقاله خوداظهاری مالیاتی را در سایت شماران سیستم مطالعه کنید.

کد خبر 669905

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.