بلفاریت به معنای التهاب پلک است. در این اختلال، لبه های پلک شما قرمز یا تیره و متورم و پوسته پوسته می شود. بلفاریت چشم معمولا هر دو چشم را درگیر می کند. این مورد زمانی اتفاق می افتد که یک بیماری پوستی باعث تحریک چشم شود، مثلا زمانی که شما دچار عفونت می شوید یا زمانی که غدد چربی شما مسدود می شوند. بلفاریت اصطلاحی برای التهاب است، اما می تواند منجر به عفونت در چشم شما شود. با این حال، بلفاریت چشم مسری نیست و منجر به نابینایی و آسیب جدی نمی شود.
چربی زیر چشم زیر به دلیل مشکلات ژنتیکی، پیری، کم خوابی، سنگینی چشم، عوامل محیطی مانند غذاهای ناسالم و غیره، ممکن است به وجود بیاید. برای بر طرف کردن آن، می بایست اقدام به تخلیه زیر چشم نمود.
معرفی انواع بلفاریت چشم و درمان آنها
بلفاریت چشم معمولا هنگامی رخ می دهد که غدد ریز روغنی در بن مژه ها مسدود می شوند و باعث تحریک و قرمزی پلک می شوند. شرایط و بیماری های مختلفی می توانند باعث بلفاریت چشم شوند. بلفاریت اغلب یک بیماری مزمن است که درمان آن دشوار به نظر می رسد. این عارضه می تواند ناراحت کننده و ناخوشایند باشد. از انواع بلفاریت چشم عبارت است از:
- بلفاریت التهابی (قدامی)
این نوع زمانی اتفاق میافتد که قسمت بیرونی جلوی پلک، جایی که مژهها از پلکهای شما بیرون میآیند، قرمز یا تیرهتر و متورم باشد، یا زمانی که روی مژههای خود شوره دارید. روش درمان آن، استفاده از قطره مرطوب کننده، شست و شوی چشم با آب گرم است. البته ممکن است در موارد حاد، پزشک مجبور که جراحی لیپوساکشن شود ( تخلیه چربی زیر چشم ).
- بلفاریت خلفی (posterior blepharitis)
این نوع زمانی اتفاق می افتد که غدد میبومین تولید کننده چربی در زیر پلک شما روغن غلیظ و ناسالم تولید می کنند. این موضوع ممکن است باعث ایجاد شدن عفونت در چشم و پلک فرد شود. برای درمان آن علاوه بر استفاده از قطره و شست و شوی چشم، می توان از داروی های آنتی بیوتیک و ماساژ پلک ها استفاده نمود.
در هر صورت، بهتر است پیش از شروع درمان، با چشم پزشک مشورت کرده و روش درمانی مناسب برای خود را تعیین کنید.
چربی زیر چشم به چه دلیل رخ می دهد؟ معرفی روش های پیشگیری
گزانتلاسما یا چربی پلک (Xanthelasma) نوعی تودهی چربی با ظاهری زرد رنگ است که در قسمت پایین پلکها (بخش درونی پلک) شکل میگیرد. این تودههای چربی معمولا غیر دردناک و غیر سرطانی هستند، ولی در برخی موارد ممکن است با اختلالات خونی یا مشکلات متابولیکی (مانند کلسترول بالا) مرتبط باشند.
گزانتلاسما به طور معمول در افراد بالای ۴۰ سال (زنان بیشتر از مردان) و افرادی که دارای مواردی مانند چاقی، دیابت و فشار خون بالا هستند، دیده میشود. برای درمان گزانتلاسما، روشهای مختلفی وجود دارد، از جمله روشهای جراحی، لیزر و کرمهای خاص، اما بیشتر افراد به دلیل عوارض جانبی و هزینهی بالای جراحی و لیزر، ترجیح میدهند از روشهای غیرجراحی مانند استفاده از کرمهای خاص یا درمانهای خانگی استفاده کنند. با این حال، هیچ یک از این روشها به طور کامل و به صورت دائمی تضمین کننده حذف گزانتلاسما نیست.
تخلیه چربی زیر چشم مانند هر عمل دیگری با خطراتی همراه است. این عمل ممکن است باعث آسیب به بافت پوستی زیر چشم شود و علائمی مانند خونریزی، التهاب و عفونت در محل تخلیه چربی پلک ایجاد کند. بنابراین، پیشنهاد میشود که افرادی که گزانتلاسما دارند و مایل به درمان آن هستند، به متخصصین حرفه ای و با تجربه مراجعه کنند تا عوارض این عمل را تا حد زیادی کاهش دهند.
تخلیه چربی زیر چشم با استفاده از راهکارهای پزشکی
موارد فوق تا حد زیادی می تواند خطرات جمع شدنن چربی را در ناحیه تحتانی چشم، کاهش دهد. اما، اگر در شرایطی روش های غیرتهاجمی موثر نباشند، تنها راه، استفاده از راهکارهای پزشکی است. این موارد، عبارت است از:
- استفاده از روش رادیوفرکانسی جهت تخلیه چربی زیر چشم.
- جراحی بافت پایینی پوست جهت خارج کردن چربی جمع شده.
- استفاده از لیپوساکشن. در این روش تخلیه چربی زیر چشم، توسط یک سوزن، ابتدا وارد محل تجمع چربی می شود، سپس چربی توسط لوله بسیار نازکی از زیر چشم خارج می شوند.
- تخلیه چربی زیر چشم به کمک دستگاه لیزر به خصوص لیزر اربیوم co2. در این روش، بافت چربی در اثر حرارت لیزر، تبخیر می شود.
- تزریق فیلرهایی نظیر هیالورونیک اسید و کلسیم آپاتیت.
تخلیه چربی زیر چشم با راهکارهای خانگی!
پیشگیری بهتر از درمان است! با چند کار ساده، می توان از ابتلا به چربی زیر چشم جلوگیری کرد. این موارد عبارت است:
- خواب کافی. استرس زیاد، ساعات کاری بالا و موارد این چنینی، بر روی میزان کیفیت خواب تاثیر می گذارند. کاهش موارد گفته شده و درست کردن بستری مناسب جهت خواب، باعث پیشگری از جمع شدن چربی زیر چشم می شود.
- استفاده از کرم های ضد آفتاب.
- برنامه روتین مراقبت از پوست.
- رعایت رژیم غذایی سالم.
- بهره گیری از عینک های خورشیدی جهت محافظت از پوست زیر چشم.
استفاده از ماسک طبیعی برای درمان بلفاریت و کاهش چربی زیر چشم
به منظور کاهش دادن چربی جمع شده در زیر چشم، استفاده از ماسک های زیر می تواند تا حدی تاثیرگذار باشد:
- یک قاشق چایخوری قهوه و روغن نارگیل را ابتدا مخلوط کرده و سپس در زیر چشم خود قرار دهید. پس از گذشت 15 دقیقه، آن را با آب سرد بشورید.
- به دلیل وجود پروتئین در داخل تخم مرغ، قرار دادن آن در زیر چشم، می تواند به تغذیه پوست کمک زیادی بکند.
همچنین برای کاهش علائم بلفاریت چشم، می توان از ماسک های زیر استفاده نمود:
- کاهش التهاب چشم با استفاده از ماسک چایی سبز. ابتدا چایی سبز را در آب جوش دم کنید و سپس آن را بر روی پوست خود قرار دهید. پس از 15 دقیقه آن را با آب گرم بشورید.
- برای از بین بردن التهاب بلفاریت، استفاده از عسل ئ آلوئه ورا می تواند کمک زیادی بکند. چراکه هر دو خاصیت ضدباکتری دارند.
جمع بندی
بلفاریت چشم یا التهاب پلک یک بیماری التهابی است که در پلکها و لبه پوستی دور چشم رخ میدهد. علائم بلفاریت شامل قرمزی، تورم، خارش، سوزش، درد، احساس بریدگی و زبری پلکها میشوند. در برخی موارد، ممکن است پوست دور چشمها قرمز و دردناک شود و میتواند باعث بیاختیاری پلکها، اشکریزی، حساسیت نوری و کاهش دید شود.
تخلیه چربی زیر چشم نیز از طریق راه های جراحی قابل انجام می باشد. شایان ذکر است که تجمع چربی زیر چشم ممکن است به دلیل پیری، ژنتیک، استرس، بیماری و غیره باشد.
علل بلفاریت چشم میتواند شامل عفونتها (باکتریها، ویروسها، قارچها و پارازیتها)، بیماریهای التهابی (مانند روماتوئید آرتریت)، حساسیتهای شیمیایی و خارجی، آکنههای پلک، عوامل زیستی و همچنین استرس و اضطراب باشد.
درمان بلفاریت چشم بستگی به علت و شدت آن دارد. برخی از روشهای درمانی شامل استفاده از قطرههای چشمی ضد التهابی و ضدعفونی، کاهش عوامل تحریککننده، ماسک گرم، شستشوی پلکها و در برخی موارد مصرف آنتیبیوتیکها و یا تخلیه چربی زیر چشم است. برای درمان بلفاریت، بهتر است با کلینیک آنیل تماس بگیرید.
نظر شما